Belépés
Jeges fantázia
HOZZÁVALÓK:

4-4 gombóc (vanília-, csokoládé-, pisztácia- és eper) fagylalt
2 evőkanál kakaó
5-5 dkg fehér és étcsokoládé
ehető cukordísz



ELKÉSZÍTÉS

A vaníliafagylalt gombócokat kakaóba hempergetjük, és alufóliával letakart tálcán fagyasztóba tesszük. A jól lehűtött fehér csokoládét lereszeljük, és meghempergetjük benne...
Sült ananász cseresznyével
HOZZÁVALÓK:

1 ananász
8 evőkanál rum
1 citrom (leve)
10 evőkanál barna cukor
16 nagyszemű cseresznye
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a levelei is megmaradjanak, majd még egyszer kettévágjuk. Külön-külön alufóliára tesszük, a rummal és a citromlével meglocsoljuk, és 8 evőkaná...
Őszibarack diós-csokoládégolyó
Hozzávalók (4 személyre):

6 dkg vaj/margarin, 1 dl tejszín, 1,5 kk. instant kávégranulátum, 4 babapiskóta, 8 dkg + 1 kk. darált dió, 4 ek. rum, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 8 felezett őszibarack (befőtt), 2 dl áfonya-/eperöntet, néhány citromfűlevélke.

1. A vajat/margarint és a tejszínt összeforrósítjuk, elkeverjük benne a kávégranulátumot, lehúzzuk a tűzr...
Vasárnapi ebéd
...
Évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a család tagjai vasárnaponként déltájban külön programokat csináljanak. A háború előtt nagyanyám, később anyám vezetésével készült a pontosan fél kettőkor kezdődő szertartás, aminek megvolt a konyhai és ebédlőbeli szokásrendje. Nagyanyám reggeli misére ment, de már előtte feltette a húslevest, máskülönben nem gyöngyözhet...
Müzligolyó
...

Müzligolyó

Hozzávalók:

30 dkg Biopont zabpehely
10-10 dkg árpa, rozs és búzapehely
10 dkg Biopont mazsola
10 dkg dió
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál Biopont karobpor
1/2 l víz

Áztassuk be a pelyheket annyi meleg vízbe, amitől megpuhul, de sűrű mara...
Túrós kifli
Hozzávalók:


25 dkg túrót összegyúrunk
1 dkg sóval,
1 dkg élesztővel és annyi liszttel, amennyit felvesz, kinyújtjuk és kifliket formálunk. 2 órát hagyjuk kelni, ha kész, forró olajban kisütjük, és (fahéjas) porcukorba hempergetjük....
Lekváros táska
Lekváros táska

Hozzávalók:

60 dkg rétesliszt
20 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
tej
csipet só
gyümölcsíz (ízlés szerint)
a tetejére vaníliás porcukor

Elkészítés:
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beletesszük a cukros tejben megfuttatott élesztőt (langyosra, kéz melegre melegítjük fel a...
Lekváros táska
...
Mit is írhatnék ehhez a finom süteményhez. Kísérőnek 1-2 jó tanácsot. A tésztához adott zsiradékot érdemes felolvasztani, így sokkal könnyebbé válik a tészta. A tésztát konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük.

Lekváros táska

Hozzávalók:

60 dkg rétesliszt
20 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
tej...
Gesztenyés Csók
Hozzávalók



10 dkg darált keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
Az összeállításhoz: Lefőzött kávé esetleg nagyon kevés tej.

Az egészet összegyúrjuk és kicsi gombócokat formálunk belőle (kb 1 egész diótól, kicsit nagyobb) de ez a citromfacsaró méretétől is függ!! és kristálycukorba hempergetjük.
...
Mandulás kifli
Mandulás kifli

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 egész tojás
10 dkg darált mandula
fél csomag sőtőpor

Elkészítés:

A liszbe belekeverjük a sűtőport ,elmorzsoljuk a margarint,majd hozzáadjuk a porcukrot a tojást mandulát,összegyúrjuk.kiflit formázunk ,sütjük
Sütés után po...
Lekváros táska
Lekváros táska



Hozzávalók:

- 60 dkg rétesliszt
- 20 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- tej
- csipet só
- gyümölcsíz (ízlés szerint)
- a tetejére vaníliás porcukor

Elkészítés

A lisztet a zsírral össz...
Sütik Húsvétra
Piskótacsibe/10db/

Hozzávalók:
1csomag piskótatallér,/kb 25dkg/,0,5dl tej,10dkg szobahőmérsékletű vaj,
1 zacskó vaníliás cukor,5 dkg porcukor,5 dkg kókuszreszelék,5 dkg étcsokoládé,5 dkg piros zselécukor,vékonyan felszeletelve,sárga ételszínezék.

1. A piskótából 30darabot félreteszünk.A többit nagy zacskóba tesszük,sodrófával
fimomra morzsol...
Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa

Hozzávalók:

25 dkg vaj vagy margarin,
25 dkg. cukor,
fél citrom,
4 db. tojás,
8-10 dkg dió,
kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi ...
Sajtos ételek
Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzávalók:
közepes nagyságú csirke, vagy csak comb és mell
8 dkg liszt
1 teáskanál paprika
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál feketebors
1 teáskanál só (púpozott)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstöltsajt
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
2 dkg vaj
késhegynyi őr...
Gombavagdalt
Hozzávalók:

60 dkg gomba, 2 zsemle, 1 nagy fej hagyma, 2 ek. olaj, 1 cs. zöldpetrezselyem, só, borsikafű, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

A gombát megtisztítjuk és ledaráljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk és szétmorzsoljuk. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd összekeverjük a ledarált gombával meg a felaprított zöldpetrezs...
Tíz-húsz-harminc
Tíz-húsz-harminc

Hozzávalók:

10 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
30 dkg liszt és
1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:

Tésztát készítünk úgy, hogy a hozzávalókat egy kis tejföllel összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk, a kiszaggatott tészta felét kilyukasztjuk középen, ebből le...
Túró kifli
Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
csipet só (fél mokkáskanál)
szilva- vagy áfonyalekvár
porcukor és vaníliás cukor a hempergetéshez

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, hideg helyen 2 órát pihentetjük. Utána téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-szor hajtogatjuk (a k...
vegyes
GESZTENYÉS KOCKA



Hozzávalók:
5 tojás, 10 dkg cukor, ½ citrom reszelt héja, 25 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 3 dl tejszín, 2 cs. tejszínhabpótló por, 3 dkg cukor, 10 dkg liszt.
Elkészítés:
A tojásból, cukorból, lisztből, citromhéjból piskótát készítünk. A gesztenyemasszát átgyúrjuk, hozzáadjuk a rumot és 5-6 dkg-ot elveszünk belőle...
Omlós vaniliás kifli
Hozzávalók:

80 dkg liszt (piskótának való)

1 csomag sütőpor

10 dkg porcukor

30 dkg zsír

1 db citrom leve

2 dl tejföl

Lekvár, mák, vagy diókrém

10 dkg vaníliás porcukor.

A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, v...
Gyümölcsös tiramisu
Gyümölcsös tiramisu
2008-11-25 22:13:35, Kedd

Hozzávalók: 25 dkg eper
1 doboz sárga- vagy őszibarackbefőtt (kb. 50 dkg)
10 g zselatin
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
1 kávésk. őrölt fahéj
3 dl tejszín
30 dkg babapiskóta (kb. 36 db)
2 evők. instant kávégranulátum
1/2 dl rum
2 evők. k...
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Gesztenyés Csók, Sütik Húsvétra, GESZTENYÉS KOCKA, vaníliafagylalt gombócokat, ananászt hosszában, citromlével meglocsoljuk, tejszínt összeforrósítjuk, család tagjai, háború előtt, pelyheket annyi, tetejére vaníliás, zsírral összemorzsoljuk, cukros tejben, finom süteményhez, tésztához adott, tésztát konyharuhával, egészet összegyúrjuk, citromfacsaró méretétől, liszbe belekeverjük, tojást mandulát, zsírral össz, piskótából 30darabot, többit nagy, citrom átszűrt, gombát megtisztítjuk, zsemlét vízbe, apróra vágott, ledarált gombával, felaprított zöldpetrezs, tésztát vékonyra, kiszaggatott tészta, hozzávalókból tésztát, gesztenyemasszát átgyúrjuk, zsírt elmorzsoljuk, sütőporral elkevert, elképzelhetetlen, gesztenyemasszát, zöldpetrezselyem, őszibarackbefőtt, összeforrósítjuk, kávégranulátumot, citromfűlevélke, meghempergetjük, összemorzsoljuk, vaníliafagylalt, tejszínhabpótló, tojássárgájával, gesztenyemassza, kristálycukorba, összeállításhoz, csokoládégolyó, kókuszreszelék, szétmorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.