|
|
|
...
[ Frank ]
- Miért beszélnek az orvosok latinul?
- Hogy a betegek szokják a holt nyelvet.
[ Frank ]
- Mi a különbség a vöröshagyma és az anyós között?
- Ha az anyóst szeleteled, nem sírsz!!
[ Frank ]
- Melyik négy szóval lehet egy férfit igazán irritálni?... |
|
|
|
|
|
|
|
...
[ Frank ]
- Miért beszélnek az orvosok latinul?
- Hogy a betegek szokják a holt nyelvet.
[ Frank ]
- Mi a különbség a vöröshagyma és az anyós között?
- Ha az anyóst szeleteled, nem sírsz!!
[ Frank ]
- Melyik négy szóval lehet egy férfit igazán irritálni?
- Biz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.
Elkészítése:
A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.
Elkészítése:
A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss / 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum... |
|
|
|
|
|
|
|
... el én se örülök neki de ez van!!
- Tudom!! Ugye te nem akarsz elmenni innen??
- Nem akarok!!!
- Akkor jó- és végre megint mosolygott
A vacsorán, hülyén néztek ránk a hagyma miatt, de nem szóltak, tudták hogy mi magyarok nagyon szeretjük, és hát megkóstolták úgy, ízlett nekik gondolom, mert még vágnunk kellett föl. A Zsanit a David felkeltette, és nagyon boldoga... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott disznókaraj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 evőkanál szárított fokhagyma, 1 sárgarépa, 3 db babérlevél, 1 db szegfűszeg, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 10 db rókagomba, 2 dl tejföl, 4 adag tészta, só, bors.
Elkészítése:
A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró ko... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v... |
|
|
|
|
|
|
|
... összebarátkoztunk, bár a lány, aki csoporttársam szörnyen hisztis és idegesítő. Azért mi, hárman elvagyunk. Andival sokat beszélgetünk, hülyülünk és nagyon jókat vacsizunk. A közös pont a hagyma. Hagyma mindenhogy mindennel mindenhez. Hú, szegény Reni, mennyire utál minket érte! A csoporttársaink már nem is érdekelnek...
Megszerettem itt lakni, csak egy baj van. Borzasz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Halfilé, só, bors, vegeta, kb másfél nagy flakon majonéz, hagyma, bacon szalonna.
Elkészítés:
Olajozott tepsi aljára lefektetem a bacon szalonna felét, erre rákarikázok sok hagymát, majd ráfektetem a halakat, erre megint hagyma jön, majd az egészet befedjük bacon szalonnával, és leöntjük bőven majonézzel. Sütőben megsütjük. Nem árt ha eg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
8 db tojás
2 db pirospaprika
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát héjastól legyal... |
|
|
|
|
|
|
|
A hagyma jellegzetes ízét a benne található kénvegyületek adják, melyek mellesleg baktériumölő hatásúak. Táplálkozási jelentőségét magas energiaértéke, számottevő fehérje-, rost- és vitamintartalma adja. Az egyik legolcsóbb (téli) vitaminforrás.
A hagymafej a szár föld alatti részéből képződik. A levelek hengeresek, belül üresek, általában viaszborításúak. A hagymafej alakja a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 zsenge cukkini, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 1 csilipaprika (vagy 1-2 csipet csilipor), 40 g olajos, aszalt paradicsom, 2 ek. olívaolaj, só, bors, 2 dús szál bazsalikom, 400 g hosszúmetélt.
1. A cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, és hámozatlanul vékony karikákra gyaluljuk őket. A vörös- é... |
|
|
|
|
|
|
|
Vészjelzések
------------------------------------ ------------------------------------ --------
Gyakran már apró elváltozások vagy csekélyke fájdalmak is aggódásra adnak okot. Rögtön feltesszük magunkban a kérdést: vajon mi a bajom, menjek-e orvoshoz? Összeállításunk áttekintést nyújt a problémákról - és választ adhat a kérdésekre.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... ezután szeleteljük. Ha
sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal
tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik... |
|
|
|
|
|