Belépés
Ez se velem történt
Egy kimerítő nap után a suliból hazaérve befeküdtem egy kád habos vízbe, hogy kipihenjem a a matekdoga fáradalmait. Elnyúltam a vízben, és fogalmam sincs, honnan jött rám, de a nagylábujjamat szórakozottan bedugtam a kád végében lévő csap csövébe. Amikor ki akartam húzni, meg sem mozdult. Kikiabáltam anyunak, hogy jöjjön és segítsen, de ő sem tudta kiszabadítani, pedig még a szappa...
Saját versek!
... érted,
De ezt ne feledd, Te kérted!
5.
Az ajkadat elhagyta három fájó szó:
"Legyünk csak barátok!"
A lány szíve megállt egy pillanatra,
s rákellett jönnie, az élet nem habos torta!
6.
Elmélkedett a lány, hogy tudna feledni,
De rákellett jönnie, hogy nem fog így menni!
Egyszer egy bölcs ember ennyit mondott neki,
"kit igazán sz...
Az Élet nem habos torta!
... Már pedig azért sem, mert ha néha nincs ki a négy kereked, vagy a környezetednek! Nem könnyű veled ! Hát még a családnak!
Ilyenkor nem találod a helyed , ha van rajta sapka azért , ha nncs akkor azért kötsz bele a szereteidbe! Holott mind két esetben, meg vagy gyözödve igazad van!
És idö kell ahoz , hogy mindezt normálisan fogd fel!
Csak akkor van a gáz, ha a hü...
végre!
... meg probálom más forumon ...
Most olvastam...
... mindenképpen ugyanaddig tart a műszak, mit ugrál.

Húsz perc, mire beérek. A Feri meg a Zoli már ott van, mossák a kocsikat. Enyém a telep, nekem dolgoznak. A Feri még a a kezében lévő habos szivacsnál is hülyébb, de jó gyerek. A Zoli okos srác, jól beszél a vevőkkel, csak sittes volt, sok onnan a haverja, és jönnek állandóan bámészkodni, meg a zárakat nézegetik a kocsi...
Nektarinos-habos csokoládépudi
Hozzávalók (4 személyre):

1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel....
Habos csiga
...

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.

Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj...
Almás-habos csemege
HOZZÁVALÓK:

5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kev...
Habos epres lepény
...
Hozzávalók:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor, l
ekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.

5-10 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habo...
Habos meggyes
...
Hozzávalók:
10 dkg vaj,
4 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
30 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1/2 liter tej, meggy.

Egész puha tészta lesz belőle. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, és egy órahosszáig kelesztjük. Magozott meggyet szórunk rá. A négy tojás fehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen rákenjük a megg...
Citromkrémes torta
... Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémmel megkenj...
Citromos-habos torta
... (reszelt héja)

A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek



ELKÉSZÍTÉS

A piskótához a tojássárgákat 4 evőkanál vízzel és 9 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgájához keverjük a lisztet és az őrölt mandulát. A masszát kivajazott, liszt...
ĺzélvezet és szép teríték
Elkényelmesedni látszunk: a kerti sütések, a vízparti gyertyafényes vacsorák, a kávéházakban elmajszolt búrkiflik és habos kakaók korszaka leáldozni látszik. Jókat enni azt jelenti, hogy élvezzük a táplálkozást, nemcsak bekapunk valamit, mint a divatos gyorséttermekben, hanem frisset, finomat eszünk, felfedezzük mindazt, ami körülöttünk terem. A különféle Slow Food mozgalomnak csak...
Csokis pisztáciatorta
... tej
8 dkg kristálycukor
1 darab tojássárgája
1 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A margarint a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele ...
Csokoládés-habos cseresznye
HOZZÁVALÓK:

2 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecs...
Flambírozott habos fagyibomba
... kihűtjük.

2.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.

3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adj...
Gesztenyés csokikrém
... cl erős kávé

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rumma...
Habos barack málnaöntettel
... Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjü...
Habos-lekváros fánk
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
1 darab tojássárgája
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 darab citrom (reszelt héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár



ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a te...
Habos-mandulás finomság
HOZZÁVALÓK:

2 piros színű grapefruit
1 narancs
2 tojásfehérje

6 dkg cukor
3 mandulás sütemény
1 evőkanál narancslikőr



ELKÉSZÍTÉS

A déligyümölcsöket meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a fehér héjat, a hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként ho...
1 2 3 ........120 121 ....180 181 ....239 240 241 
Címkék: Slow Food, suliból hazaérve, nagylábujjamat szórakozottan, ajkadat elhagyta, lány szíve, bölcs ember, négy kereked, zárakat nézegetik, pudingport simára, teljes mennyiségből, élesztőt kevés, cipókat kinyúj, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, tetejére simítjuk, órahosszáig kelesztjük, négy tojás, masszából golyót, cukorral habosra, reszelt citromhéjat, olvasztott vajjal, tésztát belesimítjuk, citromos krémmel, tojásfehérjét csipetnyi, maradék cukrot, tojássárgájához keverjük, őrölt mandulát, masszát kivajazott, kerti sütések, vízparti gyertyafényes, kávéházakban elmajszolt, divatos gyorséttermekben, különféle Slow, porcukorral keverjük, tojásfehérjét verjük, margarinos alapot, cukorral habbá, csokoládét durvára, cseresznyét lecs, sóval kemény, maradék cukorral, tejszínt habbá, tojásos keverékhez, tejjel habosra, tojásfehérjét kemény, hideg öntettel, déligyümölcsöket meghámozzuk, fehér héjat, kristálycukorral, vaníliáscukorral, csokoládéspuding, gyorséttermekben, déligyümölcsöket,
© 2013 TVN.HU Kft.