Belépés
Nektarinos-habos csokoládépudi
... 4 vékony gerezd kivételével felaprózzuk. Az átszűrt citromlét, az őszibaracklikőrt/-vodkát elkeverjük a maradék 2 ek. cukorral, beleforgatjuk a nektarint (óvatosan a díszítésre szánt gerezdeket is), lefedjük, hidegre tesszük. A ribizlifürtöket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet.
3. Közvetlenül tálalás előtt a csokoládépuding tetejére szedjük a likőrben érlelt nektarint. A t...
Egzotikus gyümölcsfalatok
... narancsokat meghámozzuk, a fehér héjat és a magokat is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük. A banánokat felkarikázzuk. 4 egyforma nagyságú alufóliadarabra szorosan egymásra tesszük a gerezdeket és a banánkarikákat, az alufólia széleit felhajtjuk, majd a rumos sziruppal meglocsoljuk. A mazsolával és a narancshéjjal megszórjuk. Az alufóliát felcsavarjuk, tepsibe tesszük, és meleg ...
Vörösboros narancssaláta
... desszertbor


ELKÉSZÍTÉS

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük. A másik két narancsot meghámozzuk, a fehér héját is leszedjük, kibújtatjuk belőle a gerezdeket, és hűtőbe tesszük. A kicsöpögő levét felfogjuk, és a többihez öntjük. Kis lábasban felforraljuk a narancslevet és benne a reszelt héjat, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a s...
Csonti István



Csonti István

Vasárnap délután

a narancs húsáról lefejtette
a fehér hártyákat és a kis gerezdeket
egyenként a számba nyomta

pecsenyelét csorgatott egy darab
ropogós kenyérre és azt mondta nem szabad
amikor bugyija korcát tapintotta...
Boci golyók; Bocigömb
... tejcsokoládé
• 3 narancs
• Tejszínhab
• Maréknyi mogyoró
• Maréknyi cseresznye
• Zselatin
Vágd félbe a narancsokat, és szedd ki a gerezdeket úgy, hogy a héja egyben maradjon. A kiszedett narancsot vágd fel kis kockákra, tegyél hozzá narancsszörpöt, és egy kis cukrot. A babapiskótákat tördeld apró darabokra, a diót úgyszin...
Ötletes öntetek
... kerül, felvágás előtt tanácsos néhány másodpercig vízzel locsolni. Így a szemet kevésbé csípi, s illata és íze is szelídebbé válik.
v A fokhagyma héja könnyebben lehántható, ha a gerezdeket előzőleg négy-öt percig hideg vízben áztatjuk.

Ananászkarikák
Ki gondolta volna néhány éve, hogy az ananász nemcsak deszszertként, gyümölcs vagy befőtt formájában kerülhet ...
A fokhagyma
... egészben (héjában vagy a nélkül) sütőben vagy serpenyőben sütjük-pároljuk, a fokhagyma krémessé, majdhogynem édessé válik. Ha köretként kívánjuk tálalni, 3-4 váltás vízben kell megfőzni a gerezdeket. Ha ezt az elkészítési módot választjuk, ügyeljünk arra, hogy forrás után mindig három percig főzzük a gerezdeket!

...
Frissítő, nyári koktélok
... társaik.

Mojito
Összetevők:
4 cl fehér rum
1 lime gerezdekre vágva
friss menta (6-7 levél)
2 cl nádcukorszirup
Szódavíz v. ásványvíz
Elkészítése: Long drinkes pohárban a limegerezdeket törőfával jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a mentaleveleket és kissé megnyomkodjuk. Beleöntjük a rumot és a cukorszirupot, feltöltjük tört jéggel, majd...
Ültessünk fokhagymát
... gombabetegségek megelőzését, s a pockokat, csigákat is elűzi. Nem kell feltétlenül külön ágyásba telepítenünk, megteszi, ha szamóca, málna, paradicsom, cékla vagy uborka közé duggatjuk a gerezdeket. Sőt virágoskertbe is tehetjük, bármennyire szokatlan is ez még nálunk. Rózsa, tulipán, liliom közé rakva dísznövényeink egészségesebbek lesznek, és tovább virágoznak.
A fokhagyma ...
Banános-almás nyárs
... lecsöpögtetjük róluk a nedvességet. A májakat kettévesszük, és egyenként betekerjük a szalonnaszeletekbe. A banánokat meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Az almákat negyedeljük, kimagozzuk, majd a gerezdeket keresztben megfelezzük. Az alapanyagokat nyársakra tűzzük úgy, hogy az alkotórészek váltakozzanak. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és a nyársakat kb. 15 perc alatt me...
Még próbálkozhatunk
... cm magasan bakhát formára felhúzott nyirkos földhalomba ültethetjük, kb. 80 cm-es tőtávolságokra. Fagymentes időben, művelhető talajba még a fokhagyma is dugványozható. A szétszedett gerezdeket 25 cm sor és 10 cm tőtávolságra kell rakni. A telet jól tűri, nem kell tartani a kifagyástól.

A novemberi termény-betakarításnál ügyeljünk arra, hogy az esetleg fagyott állapotú ...
Leányneveldében
Leányneveldében



Éreztél már esoillatot? Tudod olyat, mint amikor a forró júliusi délutánt elmossa a zápor, és a házakon túl a rétek tiszta, huvös illatát hozza a szél. Jellegzetes tiszta illat. Igen, biztosan ismered! Nem használt parfümöt. Mégis, a borének illata volt. Nyári záporillata... Akkor fejeztem be a foiskolát. Véget értek a diákévek. Az állás után...
Sütőben sült rántott csirke
... krumplihoz:
1.5 kg krumpli (kifejezetten apró szemű!),
Só és frissen őrölt bors,
1- 1.5 dl olívolaj.

Elkészítés:
Kiteszem magam elé a csirkecombokat, aztán a fokhagyma gerezdeket tüskékre vágom, majd a combok húsos részébe egy éles késsel pici zsebeket vágok, és elrejtem a vágatokban sorban a fokhagyma tüskéket. A tojást egy tányérba töröm, hozzáöntö...
Karácsonyi innivalók
... narancsbor

Hozzávalók:
1 l vörösbor
1 pohár tiszta alkohol
4 darab narancs
egy narancs héja
25 darab kockacukor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsokat, és a gerezdeket vágjuk fel apró darabokra. Keressünk egy jó nagy (kb 1,5-2 literes) üveget, és töltsük bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárjuk le, és tegyük félre egy hétre ̵...
Szexi ételek és italok
... egy átlátszó, szélein felfelé hajlított négyszögletű üvegtányért! Személyenként két gombóc fagylaltot helyezz a tányérokra, és borítsd a fagyi oldalához a mézes, likőrben párolt barack gerezdeket. A gombócok tetejére nyomj tejszínhab rózsákat, és helyezz a tejszínhab tetejére egy-egy mentalevelet, végezetül hints meg kevés fahéjjal! Ha elég hely maradt a tányérok szélén, oda is ny...
Dió gyógyító hatása
...

Diólevél,

Diófa kéreg,

A termés külső zöld héja a diókopács,

A termés kemény fás héja (tisztításkor különítsük el),

A dióban a gerezdeket elválasztó belső fás rész (tisztításkor különítsük el),

Tartalmaz:

Rendkívül sok vitamint és ásványt tartalmaz, valamint hatvan százalékos zsírtart...
Fokhagyma


A fokhagyma egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője. Nem magyar specialitás azonban, mert az egész világon termelik és fogyasztják - helyenként nagyobb mértékben és kiterjedtebben, mint nálunk.

A korszerű orvostu...
Recept
... megpirítod éppen hogy,majd veszel egy jénait,beleteszed,fel öntöd annyi tejjel hogy a teteje a csirkének kilátszódjon.A többit csak beledobálod,a tejbe a fahéj darabot,citromhéjat,a fokhagyma gerezdeket legalább 5-6 db,de héjastól,és a végén a csirke tetejére szórj kakukkfüvet.beteheted a sütőbe kb.fél óra fedővel,anélkül is még egy negyed óra és kész is.
Tanácsok: Már az ill...
Csirkesaláta babbal és narancs
... tesszük. A grillcsirke bőrét leszedjük, a húsát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben 2 evőkanál olajban átforgatjuk. Meghámozzuk a narancsokat, egy kis tálka fölött gerezdekre szedjük, és a gerezdeket is meghámozzuk. A fenyőmagot tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpörköljük. A salátástálban a babhoz keverjük a csirkét, a narancshúst és a fenyőmagot. A maradék olajat össze...
Vacsoracsata-Sváby-Főétel
... Amikor megpirul, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Akkor szép, ha a rács lenyomata látszik a cukkinin. A faszénen közben megsütünk egy teljes fej fokhagymát. Ha jól átpirul, a gerezdeket kinyomkodjuk. Az átsült cukkini chips-szet tálba tesszük, összekeverjük a fokhagymával, megöntözzük az olívával és citromlével. Lehűtjük, mert hidegen finomabb.

Ha már ég a ...
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 30 
Címkék: Csonti István, átszűrt citromlét, díszítésre szánt, ribizlifürtöket leöblítjük, csokoládépuding tetejére, likőrben érlelt, fehér héjat, banánokat felkarikázzuk, alufólia széleit, rumos sziruppal, narancshéjjal megszórjuk, alufóliát felcsavarjuk, egyik narancs, héját lereszeljük, fehér héját, kicsöpögő levét, többihez öntjük, reszelt héjat, narancs húsáról, fehér hártyákat, számba nyomta, héja egyben, kiszedett narancsot, babapiskótákat tördeld, diót úgyszin, szemet kevésbé, fokhagyma héja, gerezdeket előzőleg, ananász nemcsak, fokhagyma krémessé, elkészítési módot, limegerezdeket törőfával, májakat kettévesszük, banánokat meghámozzuk, almákat negyedeljük, gerezdeket keresztben, alapanyagokat nyársakra, alkotórészek váltakozzanak, nagyobb serpenyőben, szétszedett gerezdeket, esetleg fagyott, forró júliusi, rétek tiszta, borének illata, állás után, fokhagyma gerezdeket, combok húsos, éles késsel, vágatokban sorban, fokhagyma tüskéket, tányérba töröm, narancs héja, gerezdeket vágjuk, hétre &#821,
© 2013 TVN.HU Kft.