|
|
|
Hozzávalók:
4 személyre
1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanálnyi margarin, 1-1 evőkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint.
Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
-1 tojás, felverve
-2 evőkanál tej
-5 gerezd zúzott fokhagyma
-1 mokkáskanál só
-frissen őrölt feketebors
-1 mokkáskanál fűszerpaprika
-petrezselyemzöld a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben 2 kávéskanálnyi felhevített olajon, kis láng... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 5 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma; 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát apróra összetöröm, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzöm. Mel... |
|
|
|
|
|
|
|
... bundázáshoz kevés liszt, 2 tojás, a sütéshez bő olaj; a mártáshoz: 1 cseresznyepaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyna, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, 3 evőkanál olaj, kevés só.
Elkészítés:
A fagyo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gombás töltött káposzta
Előzőleg 10 dg szójakockából készítsünk egy adag 1 dl olajon félig megpirított Húspótló szójamasszát a fentiek szerint. Ezután 2 kg vecsési savanyú káposztát öblítsünk át. Ennek legcélszerûbb módja, hogy a káposzta polietilénzacskóját teleöntjük hideg vízzel, jól összerázzuk, és az összefogott nyíláson át leengedjük az összes levét. Az í... |
|
|
|
|
|
|
|
... száritott medvehagymát, s készre fözöm.
Gombamártás!
30 dkg gomba
5 dkg vöröshagyma-
5 dkg füstölt szalonna
2 dkg só
5 dkg liszt-
fűszerpaprika
3 dl tejföl
Elkészítés
:A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk, kisütjük és a zsírjában a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A megtisztított és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 db petrezselyemgyökér,
4 dl tejföl,
almaecet,
2 tk. tárkony,
csipetnyi őrölt bors,
kevés liszt
, olaj,
só, 1
tk. fűszerpaprika
A levesgaluskához: 2 db tojás, kb. 4 ek. liszt, 5 cl. étolaj
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadunk 1 tk. tárkonyt,
ezzel még egy percig pirítju... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
1,2 kg busa,
2 dl tej,
5 g őrölt bors
, 5 g fűszerpaprika,
5 adag petrezselyemes burgonya,
5 db tojás,
8 dkg liszt,
10 g fokhagyma,
3,5 dl étolaj
Elkészítés:
A busát megtisztítjuk, belső részeit eltávolítjuk, fejét levágjuk. Törzséből patkó alakú sze... |
|
|
|
|
|
|
|
... db friss paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 db marhahúsleves-kocka, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 mokkáskanál majoránna, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál piros fûszerpaprika (aki szereti az erőset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele), 2 evőkanál tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya), ízlés szerint só, csípet õ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lesz.
************************************ ************
Pikáns csirkeaprólék leves
Hozzávalók: 2 ek olaj, 1 közepes fej hagyma, 30 dkg csirkeaprólék, 1 tk mustár, 2 db babérlevél, 1 db citrom, 2 tk fûszerpaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, 1 tasak KNORR tyúkhúsleves csigatésztával, 2 ek tejföl
Elkészítés: Az olajon a finomra vágott hagymát me... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Pikáns csirkeaprólék leves
Hozzávalók: 2 ek olaj, 1 közepes fej hagyma, 30 dkg csirkeaprólék, 1 tk mustár, 2 db babérlevél, 1 db citrom, 2 tk fűszerpaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, 1 tasak KNORR tyúkhúsleves csigatésztával, 2 ek tejföl
Elkészítés: Az olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat:... |
|
|
|
|
|
|
|
Ma,összefogással,akik a Hazáért TENNI AKARNAK VALAMIT,MAGYAR GONDOLKODÁSSAL (van és volt bôven zseni,tudós ebben az országban);HAZASZERETETTEL,olyan MEGERÔSÖDÖTT NEMZET LEHETNÉNK ,AMIRÔL A NYUGAT CSAK ÁLMODHAT.
Hogy MI, (Magyarok) erôsek legyünk újra ebben a megfélemlített világban,ez természetesen nem fér össze az összetákolt Unió érdekeivel.Magyarországot szemét telepnek,a n... |
|
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi sütőpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl
tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött
bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
zsemlemorzsa.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán
nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő sós vízbe... |
|
|
|
|
|
|
|
Juhász zsemle
.............
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl
tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.
Elkészítése: A zsemléket lapjában vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a
juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evőkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmo... |
|
|
|
|
|
|
|
... alsócomb
4 db mell
20 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
2 csemege zöldpaprika
2 közepes paradicsom
5 dl tejföl
1 púpozott teáskanál finomliszt
só, kalocsai fûszerpaprika
=A hagymát, paprikát apróra kockázzuk, zsíron aranysárgára pároljuk, hozzátesszük a paradicsomot és zsírjára sütjük. A lángról levéve megszórjuk fûszerpaprikáv... |
|
|
|
|
|
|
|
Mexikói bab darált hússal
.........................
Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 40
dkg darált marha hús, 2 db kis csípős paprika, 3 dl csirkeleves
(leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1
pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél
kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chi... |
|
|
|
|
|
|
|
Szerb rostélyos
...............
Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 4 evőkanál zsír,
15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom.
Elkészítése: A felszeletelt rostélyosokat kiverem, bevagdosom,
megsózom, kevé... |
|
|
|
|
|
|
|
Ecetes cornichon uborka (francia recept)
.................................... ....
Válogassunk ki egészen frissen szedett apró 1 kg uborkát és 30 dkg
apró gyöngyhagymát. Lehetőleg folyó vízben áztassuk, majd az ilyen
célra használt kefével tisztítsuk át és öblítsük le. Csípjük le
éles késsel a két végét és szitán csöpögtessük le. Ezután tegyük|... |
|
|
|
|
|