Belépés
Zuzapörkölt
Zuzapörkölt

Hozzávalók:
60 dkg zúza
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint köménymag, só, bors
1 ek pirospaprika
1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:
A zúzát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, ho...
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3 ek olaj
1 ek édesnemes pirospaprika

Elkészítése:

A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk...
Pacalpörkölt
Pacalpörkölt

Hozzávalók:
1 kg tisztított pacal
8 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dkg pirospaprika
3 db zöldpaprika
1 db paradicsom

Elkészítése:
Úgy készítjük elő, mint a becsinált pacalt, azzal a különbséggel, hogy pirított hagymás, paprikás lében egészen puhára pároljuk. Zöldpaprikát és paradicsomot pár...
Vagdalt
Vagdalt

Hozzávalók:
1 kg darált hús
10 dkg száraz kenyér
10 dkg sós szalonna
3 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
kevés só

Elkészítése:
A ledarált húshoz száraz kenyeret reszelünk, ezt a sós szalonnával, a lereszelt krumplival, a felvagdalt fokhagymával összeelegyítjük. ...
Gombapaprikás
Gombapaprikás

Hozzávalók:
1/2 kg csiperkegomba
3 cikk fokhagyma
kevés olaj
2 dl tejföl
1 dl tej
2 ek liszt
ízlés szerint pirospaprika
néhány szál zöldpetrezselyem

Elkészítése:
Az apróra vágott fokhagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Ha már megpuhult, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a pi...
Borjúpaprikás
Borjúpaprikás

Hozzávalók:
60 dkg borjúszelet
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
8 dkg paradicsom
8 dkg zöldpaprika
2 dkg liszt
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 dkg fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítése:
A húst megmossuk, 1x1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra...
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya
15 dkg reszelt sajt
5 gerezd fokhagyma
1 mk törött fekete bors
5 dkg vaj
2 db tojás
6 dl tej
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 tk só

Elkészítése:
A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és apróra vág...
Töltött csirkecomb
... csirkecomb

Hozzávalók:
4 kis csirkecomb
1 db tojás
1 ek reszelt sajt
1 tk vegeta
1 dl tej
1 db zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk mustár
1 gerezd fokhagyma
fél mk törött bors

Elkészítése:
A töltelékhez a tojást és a tejet összehabarjuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a tejes tojásba belerakjuk. Néh...
Töltött paprika
Töltött paprika

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 közepes vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
1 jó nagy merőkanál rizs
3 db tojás
ízlés szerint só
1 ek rétesliszt
1 kk ételízesítő
ízlés szerint kristálycukor
6-10 db paprika
1 liter paradicsomlé

Rántáshoz:
5-6 ek olaj
1 ek pirospaprika
4 ek ...
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj vagy comb
1 dl olaj
2 fej közepes vöröshagyma
1 fej fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
fél dl fehérbor

Elkészítése:
A húst kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a finomra aprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a húst, és a zúzott fokhagyma...
Húsos lasagne, reszelt sajttal
Húsos lasagne, reszelt sajttal

Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús
4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
ízlés szerint bazsalikom
1,5 liter paradicsomszósz
kb. fél liter tej
3-4 ek liszt
kb. 8 dkg vaj
ízlés szerint só
kevés olaj
50 dkg lasagne tészta
Sajt

Elkészítése:
Az olajban az apróra vágott vörös...
Tejfölös zöldbabfőzelék
Tejfölös zöldbabfőzelék

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
6 dkg zsír
5 dkg liszt
kevés pirospaprika
2 dl tejföl
4 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
1 ek ecet
4 dkg cukor
ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra tördeljük, jól megmossuk, és f...
Kelkáposzta főzelék
... dkg zsír
4 dkg liszt
15 szem köménymag
5 dkg vöröshagyma
ízlés szerint só
kevés törött bors
ízlés szerint pirospaprika
30 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
kevés majoránna

Elkészítése:
A megtisztított és cikkekre vágott kelkáposztát több vízben megmossuk, forró vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük, és forrásban levő vízbe te...
Lucskos káposzta
... káposzta


Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
1 kg fejeskáposzta
2 db vöröshagyma
5 dkg liszt
3 dl tejföl
15 dkg császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
ízlés szerint tárkony
kevés ecet
1 dl olaj
1 mk só

Elkészítése:
A húst sós vízben félpuhára főzzük. A káposztát 10-12 cikkre vágju...
Mustáros csirke comb
... sütés: 50 perc

hozzávalók 4 főre

8 db csirkecomb
2 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 ek ételízesítő
pici bors
3 gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt
elkészítés:
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokha...
Illik-e a fokhagymás kiflihez a barna ser?
...jaj de jó a fokhagymás ,tejfölös lángoska,

csak éppen már megvenni nem tudjuk olyan az ára.

de jó a barna sör hozzá, csak az is jó drága már nekünk.

...
Palacsinta
... néhány percig pirítsuk meg. Akár csak a tortát, szeletekre vágva tálaljuk.

Húsos palacsinta:

- 1 kg marha vagy sertés vagy szárnyas darált hús.
- 1 hagyma
- fokhagyma
- pirospaprika, piros arany, erőspista,
- só bors, őrölt kömény
- tejföl
- sós palacsinta alaptészta

Ha nincs darálva, vágjuk kicsi kockákra a húst. A ha...
Tepsis falatkák
...
Hozzávalók: 48 kockához:

2 szikkadt zsemle
2 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 dundi póréhagyma
50 dkg paradicsom
1-1 sárga, zöld és piros húsú paprika
40 dkg gomba
2 tojás
2 kávéskanál pirospaprika
1 kg darált hús
1+3 evőkanál Vénusz olaj olaj
10 dkg ketchup
2 evőka...
Cukkinis-penne
... mennyei finomságot lehet összerakni fél óra alatt az otthon található hozzávalókból.

Hozzávalók négy személy részére: penne, 3 közepes sárgarépa, egy nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 cukkini, reszelt sajt, só, bors, zöld fűszerek ízlés szerint (petrezselyemzöld, tárkony, zeller levél)

Elkészítés: A hagymát, fokhagymát és a sárgarépát apróra vágjuk, ma...
5+1 gyümölcsös hús hétvégére
... húsokhoz szuper a kissé édes, savanykás szósz, de a pulykához is jöhet, ahogyan ez a recept is bebizonyítja.

Mediterrán csirke

Befigyel a narancs, a kakukkfű, a fokhagyma a méz mellett - bár egy cseppet karácsonyinak hathat, de a csirkéhez nagyon jól passzol a citrusíz, így a narancs is. Aki kezdő a gyümölcsös húsételekben, mindenképpen ezzel érdemes in...
1 2 3 ........810 ...1157 1158 1159 .1215 ....1619 1620 
Címkék: fokhagymás kiflihez, zúzát megtisztítjuk, olajon megfonnyasztjuk, apróra vágott, húst megmossuk, fokhagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, becsinált pacalt, ledarált húshoz, lereszelt krumplival, felvagdalt fokhagymával, vöröshagymát megtisztítjuk, főtt burgonyát, tejet összehabarjuk, zsemlét apró, tejes tojásba, finomra aprított, zúzott fokhagyma, megtisztított zöldbabot, káposztát 10-12, finomra reszelt, otthon található, sárgarépát apróra, kissé édes, cseppet karácsonyinak, csirkéhez nagyon, gyümölcsös húsételekben, petrezselyemzöld, zöldpetrezselyem, megfonnyasztjuk, császárszalonna, paradicsomszósz, összeelegyítjük, zöldbabfőzelék, sertéspörkölt, megtisztítjuk, karácsonyinak, borjúpaprikás, sertéslapocka, feldaraboljuk, gombapaprikás, megtisztított, összekeverjük, fejeskáposzta, kristálycukor, összehabarjuk, csiperkegomba, hozzávalókból, pirospaprika, mindenképpen, szerecsendió, vöröshagymát, bebizonyítja, hozzátesszük, megfuttatjuk, paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymával, zöldpaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.