|
|
|
Sajtos-túrós rántott palacsinta
Hozzávalók:
sós palacsinta
25 dkg túró
20-25 dkg trappista sajt
fokhagyma ízlés szerint
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A tartármártáshoz:
tejföl
majonéz
mustár
bors
porcukor
pici citro... |
|
|
|
|
|
|
|
Gombás-rizses hús
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
2 kisebb doboz szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is)
2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl
csipet bors
só
fűszerpaprika
egy szál rozmaring
2 evőkanál é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kelkáposzta
15 dkg főtt füstölt tarja
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg sütőmargarin
30 dkg darált sertéshús
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... 8-10 db aszalt paradicsom
13-15 db aszalt szilva
olívaolaj
A körethez:
20 dkg zöld ceruzabab
20 dkg kínai zöldségkeverék
2 gerezd fokhagyma reszelve
só
rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A pulykamellről levagdosom az apró széleket, és 1,5 cm vastagságban a hosszabbik felé... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Muzsdéj
Hozzávalók:
3 fej fokhagyma
1 kiskanál só
2-3 dl olaj
pár csepp ecet
esetleg pár csepp ásványvíz
Elkészítés:
A 3 fej fokhagymát apróra vágjuk vagy átpréseljük, hozzáadjuk a kiskanál sót, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban adagolva hozzákeverjük, ahogy a majonéz es... |
|
|
|
|
|
|
|
Matróztál
Hozzávalók:
1 kg krumpli
70 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
só
bors
majoránna
flekkenfűszer
fokhagyma
6 tojás
tejföl
lecsó (lehet üveges is)
Elkészítés:
A krumpliból sült krumplit készítünk, majd egy tűzálló tál aljára helyezzük. Közben a csirke... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált sertéshús
1 dl főtt rizs
1 tojás
1 evőkanál liszt
2 erőleveskocka
olaj
só
bors
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kis kockára vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, majd apróra vágott hagymát, felkockázott leveszöldségeket adunk hozzá, finomra vágott petrez... |
|
|
|
|
|
|
|
Részeges sertéspörkölt
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db cseresznyepaprika
5 dl száraz vörösbor (3 fele osztva)
pirospaprika
só
őrölt kömény
Elkészítés:
A lapockát tisztítás után kockákra vágjuk. Általában minél kisebb kocka, ann... |
|
|
|
|
|
|
|
... jénaiban
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fekete bors
só
Elkészítés:
A combokat félbevágjuk, besózzuk. A lisztet kis tányéron összekeverjük a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 2 sárgarépa
* 10 dkg vöröslencse
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 szál zellerzöld
* 2 csipet őrölt római kömény
* 2 evőkanál olaj
* 3 evőkanál bulgur
* só
* bors
* ételízesítő
Elkészítés:
A répát megpucolom, karikákra vágom, majd egy lábasba olajat teszek. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szervezetünknek.
Itt van azonban tíz olyan tipp, mellyel nem csak gyógymódot találhatunk a megfázásra, de meg is előzhetjük azt:
1.Ha hisszük, ha nem, a nagymamáink korából ismert méz és fokhagyma párosítás ma is tökéletes gyógymódot biztosít mindenféle megfázás enyhítésére.
2.A természetes gyógymódok mindig is az embereket szolgálták, legfőképpen ... |
|
|
|
|
|
|
|
Sajtmanufaktúra a hegyen
A házi sajtkészítés nem bonyolultabb, mint a kenyérsütés! Panni megpróbálta, és ma már különféle ízekben és fajtákban készíti az isteni házi sajtot. Ráadásul az a terve, hogy mindenkit megtanítson rá, akit érdekel.
A gyerekek szeretik a sajtot
Az egész sajtmizéria a gyerekek sajtimádatával kezdődött. A kétséges minőségű vagy... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kanál só
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
5 db petrezselyemgyökér
1 db hegyes zöldpaprika
10 szem fekete bors
1 kg csont
1/2 kg marhaszegy
Elkészítés:
A csontokat megmossuk, egy 4 literes fazékba rakjuk, annyi vízzel öntjük fel, hogy a... |
|
|
|
|
|
|
|
Főtt disznófül
Hozzávalók:
8-10 db disznófül
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szemes fekete bors
3-4 db babérlevél
1 evőkanál ételízesítő
só
Elkészítés:
A megpucolt disznófület a fűszerekkel kuktában felrakom főni annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1 óra ala... |
|
|
|
|
|
|
|
Cukkínivel sült krumpli
/No Salty/
hozzávalók 4 főre
2 kisebb cukkíni
2 nagyobb krumpli
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
elkészítés
A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
A cukkínit megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
A ... |
|
|
|
|
|
|
|
Zengői töltött rostélyos
Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... (lehet vékony, zöld ceruzabab, vagy zsenge, sárga Juliska bab). 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), púpozott evőkanál finomliszt, 10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.
A zöldbabot a szok... |
|
|
|
|
|
|
|
... borítós
Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. bors, késhegynyi majoránna, 1 k. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 k. liszt, 2 k. paradicsompüré, 1 dl bor (akár a franciák).
A tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, diónyi vaj, kevés só, 1 pohár tejföl, 3 tojás.
A szalonnát apr... |
|
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalo... |
|
|
|
|
|
|
|
Vecsési káposztás bab
Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra... |
|
|
|
|
|