Belépés
Sajtos-túrós rántott palacsint
Sajtos-túrós rántott palacsinta


Hozzávalók:

sós palacsinta
25 dkg túró
20-25 dkg trappista sajt
fokhagyma ízlés szerint
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A tartármártáshoz:
tejföl
majonéz
mustár
bors
porcukor
pici citro...
Gombás-rizses hús Recept Hozzá
Gombás-rizses hús


Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
2 kisebb doboz szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is)
2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl
csipet bors

fűszerpaprika
egy szál rozmaring
2 evőkanál é...
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg kelkáposzta
15 dkg főtt füstölt tarja
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg sütőmargarin
30 dkg darált sertéshús
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
...
Pulykarolád gesztenyével
... 8-10 db aszalt paradicsom
13-15 db aszalt szilva
olívaolaj
A körethez:
20 dkg zöld ceruzabab
20 dkg kínai zöldségkeverék
2 gerezd fokhagyma reszelve

rozmaring
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A pulykamellről levagdosom az apró széleket, és 1,5 cm vastagságban a hosszabbik felé...
Muzsdéj
Muzsdéj


Hozzávalók:

3 fej fokhagyma
1 kiskanál só
2-3 dl olaj
pár csepp ecet
esetleg pár csepp ásványvíz

Elkészítés:

A 3 fej fokhagymát apróra vágjuk vagy átpréseljük, hozzáadjuk a kiskanál sót, majd az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban adagolva hozzákeverjük, ahogy a majonéz es...
Matróztál
Matróztál

Hozzávalók:

1 kg krumpli
70 dkg csirke- vagy pulykamellfilé

bors
majoránna
flekkenfűszer
fokhagyma
6 tojás
tejföl
lecsó (lehet üveges is)

Elkészítés:

A krumpliból sült krumplit készítünk, majd egy tűzálló tál aljára helyezzük. Közben a csirke...
Kanászleves
... darált sertéshús
1 dl főtt rizs
1 tojás
1 evőkanál liszt
2 erőleveskocka
olaj

bors
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kis kockára vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, majd apróra vágott hagymát, felkockázott leveszöldségeket adunk hozzá, finomra vágott petrez...
Részeges sertéspörkölt
Részeges sertéspörkölt

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db cseresznyepaprika
5 dl száraz vörösbor (3 fele osztva)
pirospaprika

őrölt kömény

Elkészítés:

A lapockát tisztítás után kockákra vágjuk. Általában minél kisebb kocka, ann...
Paprikás csirke jénaiban
... jénaiban

Hozzávalók:

3 db egész csirkecomb
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fekete bors


Elkészítés:

A combokat félbevágjuk, besózzuk. A lisztet kis tányéron összekeverjük a...
Vöröslencseleves bulgurral
Hozzávalók:

* 2 sárgarépa
* 10 dkg vöröslencse
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 szál zellerzöld
* 2 csipet őrölt római kömény
* 2 evőkanál olaj
* 3 evőkanál bulgur
* só
* bors
* ételízesítő

Elkészítés:

A répát megpucolom, karikákra vágom, majd egy lábasba olajat teszek. ...
10 dolog, megfázás ellen
... szervezetünknek.

Itt van azonban tíz olyan tipp, mellyel nem csak gyógymódot találhatunk a megfázásra, de meg is előzhetjük azt:

1.Ha hisszük, ha nem, a nagymamáink korából ismert méz és fokhagyma párosítás ma is tökéletes gyógymódot biztosít mindenféle megfázás enyhítésére.

2.A természetes gyógymódok mindig is az embereket szolgálták, legfőképpen ...
Sajtmanufaktúra a hegyen
Sajtmanufaktúra a hegyen

A házi sajtkészítés nem bonyolultabb, mint a kenyérsütés! Panni megpróbálta, és ma már különféle ízekben és fajtákban készíti az isteni házi sajtot. Ráadásul az a terve, hogy mindenkit megtanítson rá, akit érdekel.

A gyerekek szeretik a sajtot

Az egész sajtmizéria a gyerekek sajtimádatával kezdődött. A kétséges minőségű vagy...
Vegyes csontleves recept
Hozzávalók:

1 kanál só
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
5 db sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
5 db petrezselyemgyökér
1 db hegyes zöldpaprika
10 szem fekete bors
1 kg csont
1/2 kg marhaszegy

Elkészítés:

A csontokat megmossuk, egy 4 literes fazékba rakjuk, annyi vízzel öntjük fel, hogy a...
Főtt disznófül
Főtt disznófül

Hozzávalók:

8-10 db disznófül
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szemes fekete bors
3-4 db babérlevél
1 evőkanál ételízesítő


Elkészítés:

A megpucolt disznófület a fűszerekkel kuktában felrakom főni annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1 óra ala...
Cukkínivel sült krumpli
Cukkínivel sült krumpli
/No Salty/

hozzávalók 4 főre

2 kisebb cukkíni
2 nagyobb krumpli
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj

frissen őrölt bors

elkészítés
A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
A cukkínit megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
A ...
1-2-3 Recept
Zengői töltött rostélyos

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát ...
1-2-3 Recept
... (lehet vékony, zöld ceruzabab, vagy zsenge, sárga Juliska bab). 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), púpozott evőkanál finomliszt, 10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.
A zöldbabot a szok...
1-2-3 Recept
... borítós

Hozzávalók: 10 db savanyú káposzta-levél, 60 dkg sertés lapocka, 1 nagy fej hagyma, 2 tojásnyi zsír, kis darab füstölt szalonna, 1 mk. bors, késhegynyi majoránna, 1 k. liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 k. liszt, 2 k. paradicsompüré, 1 dl bor (akár a franciák).
A tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, diónyi vaj, kevés só, 1 pohár tejföl, 3 tojás.
A szalonnát apr...
1-2-3 Recept
... fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg szalonna, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalo...
1-2-3 Recept
Vecsési káposztás bab

Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra...
1 2 3 .......772 773 774 .810 ....1215 ....1619 1620 
Címkék: Recept Hozzá, pohár tejföl, szál rozmaring, pulykamellről levagdosom, apró széleket, hosszabbik felé, olajat először, krumpliból sült, lapockát tisztítás, combokat félbevágjuk, répát megpucolom, lábasba olajat, nagymamáink korából, természetes gyógymódok, embereket szolgálták, házi sajtkészítés, isteni házi, gyerekek szeretik, egész sajtmizéria, gyerekek sajtimádatával, kétséges minőségű, csontokat megmossuk, megpucolt disznófület, fűszerekkel kuktában, krumplit meghámozzuk, cukkínit megmossuk, apróra vágott, tepsi kikenéséhez, dagadót töltésre, füstölt szalonnát, felhasználás előtti, füstölt csülökkel, vöröslencseleves, petrezselyemzöld, leveszöldségeket, sajtmanufaktúra, tartármártáshoz, szervezetünknek, paradicsompüré, pulykamellfilé, sajtimádatával, zöldségkeverék, sertéspörkölt, hozzákeverjük, összekeverjük, flekkenfűszer, erőleveskocka, sertéslapocka, pulykamellről, fűszerpaprika, zsemlemorzsa, pirospaprika, bonyolultabb, panírozáshoz, kiolvasztjuk, petrezselyem, sütőmargarin, sajtkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.