|
|
|
Hagymás rostélyos IV.
Hozzávalók:
marha fehérpecsenye, fejenként 2 szelet
só
durvára darált bors
mustár
olaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl maradék húsleves lé
3 db hagyma fejenként
Elkészítés:
A fehérpecsenyét 1 cm szeletekre vágom, kiklopfolom, majd mindkét oldalát, sózom, bor... |
|
|
|
|
|
|
|
Tepsis karaj tarhonyával
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 dl olaj
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 evőkanál mustár
1 evőkanál Erős Pista
só
bors
majoranna
őrölt kömény
bazsalikom
oregánó
ételízesítő
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fél csoko... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... krumplitál
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
40 dkg nagy gomba
15 dkg póréhagyma
10 dkg piros húsú paprika
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
3 dl tejföl
1 evőkanál vágott petrezselyem
10 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában puhára fő... |
|
|
|
|
|
|
|
Hamis kolbásszal töltött tök kaporszósszal
Hozzávalók 2 személyre:
1 kis tök
fél csirkemell bőr nélkül
1 kis marék szójagranulátum
2 kis marék köles vagy barna rizs
1 tojás
pirospaprika
só
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
majoránna
1 közepes fej vöröshagyma... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pasifogó tepsis hús
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
köménymag
majoránna
szerecsendió
Elkészítés:
1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egy... |
|
|
|
|
|
|
|
... más tengeri hal (egész, friss), ebből 40 dkg a tiszta hús
1 dl tejszín
2 csokor finomra vágott petrezselyem
11 dkg vaj
1 szál póré
3 gerezd fokhagyma
3 szál angol zeller
2 db babérlevél
10 szem fehér bors
3 dl fehérbor
1 l víz
1 szál zöldhagyma
1 db édeskömény
10 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
Rántott busaszeletek
Hozzávalók:
busaszeletek
fokhagyma
só
tojás
tej
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk és bőségesen meghintjük zúzott fokhagymával. Fóliával letakarva 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Utána lisztben, tejjel felvert tojásban és újr... |
|
|
|
|
|
|
|
Mustáros-spenótos csirke
Hozzávalók:
étolaj
2 csirkemell feldarabolva
só
bors
fokhagyma
fél kiskanál mustár /fűszererezett mustár a legjobb/
1 közepes alma
1/4 csésze almaecet
3 csésze zsenge spenót
Elkészítés:
1. A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és fe... |
|
|
|
|
|
|
|
Cigánypecsenye II.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
15 dkg bacon
só
bors
pici pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
Elkészítés:
Az étolajon megpirítom az összetört fokhagymát, hozzáadom a kockára vágott húst, megfűszerezem, és hozzáadom a bacont is feldarabolva. Picit megpirítom... |
|
|
|
|
|
|
|
Sajttal sült gombás karaj
galéria megnyitása
Hozzávalók:
2 személynek:
3 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 nagy fej gomba durvára darabolva
só
bors
2 szelet karaj
15-20 dkg sajt
Elkészítés:
Olívaolajon megpárolom a felaprított hag... |
|
|
|
|
|
|
|
Kolbásszal töltött csülök
Hozzávalók:
1 szép nagy hátsócsülök
arasznyi hosszú füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10-12 szem fekete bors
só
olaj
5 dl világos sör
Elkészítés:
A csülkünket kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk. A húsát sóval bedörzsöljük, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
... A-vitamin előanyaga) és az E-vitamin védő hatásúnak bizonyult a szabadgyökök által előidézett érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
Szagos de hasznos - avagy a hagymák dicsérete
A fokhagyma alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből sejtsérülés hatására (hagyma megvágása) az alliináz enzim közreműködésével különböző vegyületek képződnek: allicin, számos sz... |
|
|
|
|
|
|
|
Óvd a szíved és más fontos szerved is ezzel az antioxidánsban gazdag szerrel, a grapefruitmag cseppjével! Rendszeres szedésével távol tarthatod a betegségeket.
Sok olyan étel és ital van, amelyekkel megelőzhetők a betegségek, de egyre több kutatás hívja fel a figyelmet arra, hogy a grapefruitmag különösen nagy segítséget nyújt a különféle nyavalyák kivédésekor. Számos eg... |
|
|
|
|
|
|
|
Fejtett bableves főtt tarjával
50dkg fejtett bab
1kis fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pici delikát
1szál zöldség, 1szál sárga répa 2-3 burgonya 20dkg füstölt főtt tarja
liszt ,olaj, pirospaprika (rántásnak)
Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
A zöldséget s répát meg tisztítjuk,karikára vágjuk ,meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... borsmártással
Hozzávalók 4 személyre:
A szarvassülthöz:
1,5 kg szarvascomb (dió vagy rózsa)
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egynegyed
zeller
1 paradicsom
10 szem fekete bors
1 szem csillagánizs
fél
mokkáskanál fahéj
2dl vörösbor... |
|
|
|
|
|
|
|
Kakasmell gombamártással
Hozzávalók:
80 dkg kakasmell (1 . 4-kg kakas melle)
A páchoz:
2 dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
mustár
A mártáshoz:
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 kis üveg szeletelt gombakonzerv vagy 20 dkg gomba
1 dl tejszín vagy te... |
|
|
|
|
|
|
|
Libamáj kacsahájban sütve
Hozzávalók:
1,2 kg kacsaháj
80 dkg libamáj (1 nagyobb)
só
5 normál fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A kacsahájat (én bőröset szoktam venni) szépen megmosom, megtisztítom, kis kockákra vágom. Beleteszem egy nagyobb lábosba, megsózom, beleteszem az... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg tarja
15 dkg szalonna
só
bors
pici pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
étolaj, ha szü... |
|
|
|
|
|
|
|
... II.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
30 dkg vöröshagyma
40 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt /fele lehet füstölt is/
só
bors
fokhagyma
kevés liszt
olaj
Elkészítés:
A felszeletelt karajt besózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon megsütjük.
A vöröshagymá... |
|
|
|
|
|
|
|
Húsgombóc fokhagymaszószban
Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma (lehet több is)
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál majoránna
fél bögre rizs
A szószhoz:... |
|
|
|
|
|