|
|
|
... sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy rájött, légmentesen lezárt üvegekben az erősen felmelegítve betöltött élelmiszer hosszú ideig nem romlik meg. Azóta is ez a tartósítás alapja, bár a technológia sokat változott, és kedvenc gyümölcseinket, zöldségeinket sokféle módon cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Vaníliás cukor házilag
Jól zárható üveget tölts fel cukorral, kb. fél kilóhoz végy két-három szál vanília rudat
kapard ki és keverd el a cukorral. a héjakat is tedd hozzá, sőt ha nagyon akarod
némi cukorral kávédarálón bele is lehet őrölni. kb. egy púpozott evőkanál egyenlő
egy zacskónyi vaníliás cukorral.
(zsigabiga)
... |
|
|
|
|
|
|
|
Mielőtt még bárki is felelősségre vonna a blogírásért, megjegyzem, nem az én kút fejemből pattantak ki az alább leírtak, hanem e-mailban kaptam egy kedves ismerősömtől, én csak közzé tettem!!!
Aztán olvashatunk még hasonlóról az alábbi linken is, mely oldal linkjét ajánlásként bemásoltam:
http://images.google.... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaóvaj, *8 g ánizsmag, 70 g fehér csokoládé
(Ref. szám: *W2)*,
500 g tejszín
/Elkészítés:/
Készítsünk alapkrémet a tej, cukor, tojás sárgája, krémpor és olvasztott
vaj felhasználásával.
Amíg még forró, adjuk hozzá a *Mycryo kakaóvajat *és a csokoládét
(*ref.szám: W2*). Hagyjuk
lehűlni 30°C-ra, majd adjuk hozzá a tejszínt.
2
-----... |
|
|
|
|
|
|
|
...
JOSÉ SILVA ÉS ROBERT B. STONE
GYÓGYÍTHATSZ
Jósé Silva autodidakta tudós, akit a gyógyítás művészetének fel¬tárásában soha nem korlátozott a tudományos kutatás hagyomá nyos gyakorlata. Világunk furcsaságait kutatva olyan igazságoka fedezett fel, melyeket végül is ma már a hagyományos laboratóri¬umi kutatás is igazol. Ez a köny... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
Hozzávalók 5 személyre: 2 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg trappista sajt, 4 db filézett csirkemell, só, liszt, tojás.
A szalonnát közepes tepsibe tesszük úgy, hogy mindnek a fele kilógjon oldalt, ezzel fogjuk betakarni a végén. A csirkemellet hosszában szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. Lisztbe, tojásba, megint lisztbe mártjuk. A te... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 5 személyre: 2 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg trappista sajt, 4 db filézett csirkemell, só, liszt, tojás.
A szalonnát közepes tepsibe tesszük úgy, hogy mindnek a fele kilógjon oldalt, ezzel fogjuk betakarni a végén. A csirkemellet hosszában szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. Lisztbe, tojásba, megint lisztbe mártjuk. A teps... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
1 csipet só
10 dkg füstölt sajt
1 fej hagyma
2 dl tejföl
4 ek olaj
1 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra
vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük. Az olajat és a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó közé, és ne hagyja, hogy piszok vagy tisztítószer maradéka kerüljön a tömítéses felületekre.
c. Ne mûködtesse a sütőt, ha meghibásodott. Különösen fontos, hogy az ajtó megfelelően záródjon, és hogy ne legyen hiba:
- az ajtónál
- a zsanéroknál é... |
|
|
|
|
|
|
|
... Juhász Krisztina ...
Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
#845
2009. július 25. 13:36
Válas... |
|
|
|
|
|
|
|
Hagymás sült
60 ml liszt, 1 tk. só, negyed tk. bors, 907g marhaszelet, 37g hagyma leves
1. Keverje össze a lisztet, sót, borsot. Helyezze a hús szeleteket deszkára és a fele lisztes keverékkel szórja be
2. Vágja a húst darabokra és helyezze sütő edénybe. A hús tetejére szórja rá a maradék lisztet
3. A hagyma levest keverje össze 240 ml vízzel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... friss kenyérrel megesszük. Persze nincs olyan szabály, hogy
egyiket vagy másikat nem szabad megenni, vagy esetleg tilos belőle főzni.
Mert ki hallott már olyat, hogy egy egyszerűen felfüstölt kolozsvári
szalonnát csak azért nem eszünk meg nyersen, mert azt főzésre találta fel a
böllér 1754-ben?!**
Csak úgy magában, az íze végett
**Erdélyi szalon... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Csokikrém-fözött
25 dkg cukor
2 dl. tej
4 púpos kanál liszt (evőkanál)
1 egész tojás
5 dkg ráma
4 e. k. kakaó
Ezeket hidegen kikeverem, majd az egészet felfőzöm.
Ha kihűlt hozzáadok 20 dkg rámát.
Ostyába vagy akármi másba (tortába) csokis töltelék
3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla f... |
|
|
|
|
|
|
|
... http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A Nd9GcQltvFzoIR3HCQlP-sqllSiJbAQTgztc AMRVypOi_EAo6KP60P7 [/kep]
Theaként használják, piros borban főzve,
Négy ujjod közt mit fogsz egy literre töve.
Ha ágyban feküdtél, bizton felkelsz tőle,
Öt-hat hétig használd, megmondom előre.
4. Ó, hányan szenvednek savtúltengésben,
Küszködnek, vinn... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Kedves Barátnőm/Barátom!
Nagyon kellemes tavaszi hétvégét kívánok! Köszönöm szépen az eddigi látogatásokat!
Sajnos beláthatatlan ideig nem tudok jönni, mivel gerincsérvem van és sokat kell pihennem, így előre is nagyon kellemes Húsvéti ünnepeket is kívánok sok szeretettel: Ági
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tavasszal rendezni őket.........bizony egy egy eltévedt magocska belekerül a fübe.....és lehet szentimentális vagyok.....én bizony körbevágom........mert olyan kedvesek.
Szabó Lőrinc: Nefelejcs............. |
|
|
|
|
|
|
|
... belőle!
Hozzávalók:
50 g zsurlófű és 1 csésze víz
Egy-két teáskanálnyi apróra vágott gyógynövényhez
negyed liter vizet öntünk , éjszakára ázni hagyjuk.
felfőzzük, majd leszűrjük.
Gesztenyés lábfürdő
A vadgesztenye hatóanyaga, a szaporin, erősíti az
érfalat és gátolja a gyulladást.
Hozzávalók
1... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérrépa, zeller
1 szál póréhagyma
só, bors, kömény, kakukkfű
1 fej hagyma
1 babérlevél
fél szál torma
3 ek. ecet
Elkészítése: A húst a fűszerekkel feltesszük főni, és kis lángon, 45 percig főzzük. A zöldségeket vékony csíkokra a hagymákat karikára vágjuk. 30 perc után a húshoz tesszük a zöldségeket, az ecetet, és lefedve puhára főzzük. A ... |
|
|
|
|
|