|
|
|
... liszt,
rozmaring
fokhagyma
só
feketebors
A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, liszttel megszórjuk, sóval, borssal, fokhagymával, rozmaringg... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerpaprika
20 dkg gépsonka
1 dl 12 %-os tejföl
Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sárgáját és lassan a tejet. Sűrű tésztát keverünk belőle, és 15 percig állni hagyjuk. A megmosott, szárazra törölt almát négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasütőben egy kanál vajat olvasztunk, beletesszük a felszeletelt alma negyedét, és ráöntjük a tészta negyedét. L... |
|
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket. (Mivel a gomba levet ereszt, nem is kell semmi más folyadékot ö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre
Elkészítés
Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre
Elkészítés
Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.
[... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
étolaj
A hagymát karikára, a paprikát laskára, a paradicsomot 8-rét vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Olajban megsütjük a padlizsánt, kiszedjük és félretesszük. Megsütjük a paprikát, kiszedjük és félretesszük. Üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és az öszetört fokhagymá... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszát, és 45-50 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.
5. Ha kihűlt, a tortát félbevágjuk, és felforralt eperlekvárral vékonyan betöltjük.
6. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral és forró eperízzel tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, majd hozzáadjuk
az egyik citrom levét, és reszelt héjját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük, és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjuk a tortát.
Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
------------------------------------ ---------------------
Csoda torta... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma,
2. 30dkg só,
3. 1 késhegynyi őrölt fehérbors,
4. 1 kávéskanálnyi cukor,
5. 1 dl olivaolaj,
6. 1 csonó petrezselyemzöld,
7. 3 evőkanál borecet,
Felszeleteljük a megpucolt hagymát és besózzuk álnihagyjuk.
Amint megpuhul bő vízzel átöblítjük.
Ecet,olaj,víz,borecet,cukor,petrezse lyemzöld,borsból öntetet készítünk.
Az egészet ös... |
|
|
|
|
|
|
|
... percre! A tetejét leöntj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
őrölt feketebors
A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztatjuk. A paradicsomokat meghámozzuk. A csilipaprikákat kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a főtt császárszalonnát, a hagymát és a petrezselymet ugyancsak felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a csilit, a ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérbor
2 dl tejföl
1 csapott kiskanál liszt
A busafiléket megsózzuk, a citromlével megöntözzük, és 10 percet állni hagyjuk. A füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük. A margarint megolvasztjuk, a halszeleteket mindkét oldalukon hirtelen fehérre sütjük benne, a borsikafűvel bőségesen megszórjuk, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a sárga tészta tetejét is rárakjuk a tészta tetejére, és megkenjük a maradék krémmel. A süteményt végül bevonjuk csoki mázzal. Ha állt egy kicsit, akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Ez a recept is a Donnáról van.
http://s1.ima... |
|
|
|
|
|
|
|
... konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk. A sárgarépát kivesszük a főzővízből, és hullámos élű késsel felszeleteljük. A csülköt kivesszük a léből, és kihűtjük. Kicsontozzuk, bőrét és zsírját eltávolítjuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A levet átszűrjük. Kb. 4 dl-t kimérünk, és feloldjuk benne... |
|
|
|
|
|
|
|
... konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. Pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük, tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
http://donna.hu/donnaimages/... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg mozzarella
- 8-10 dkg vékony szelet, szárított sonka
Elkészítése:
Megvajazzuk a kenyérszeleteket, de mindegyiket csak az egyik felén.
Felszeleteljük a mozzarellát, elosztjuk úgy a sonkát, hogy mind a négy szendvicsbe egyformán jusson belőle. A kenyereket a vajas oldalukkal lefele vágódeszkára tesszük, majd mindegyiknek a száraz oldalár... |
|
|
|
|
|