Belépés
Márton napja
... liszt,
rozmaring
fokhagyma

feketebors

A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, liszttel megszórjuk, sóval, borssal, fokhagymával, rozmaringg...
Cukorbetegség
... fűszerpaprika
20 dkg gépsonka
1 dl 12 %-os tejföl
Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd ...
Az almafa zamatos kincsei
... sárgáját és lassan a tejet. Sűrű tésztát keverünk belőle, és 15 percig állni hagyjuk. A megmosott, szárazra törölt almát négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és héjastul vékonyan felszeleteljük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába keverjük. Palacsintasütőben egy kanál vajat olvasztunk, beletesszük a felszeletelt alma negyedét, és ráöntjük a tészta negyedét. L...
Fogyókúrázóknak
... borsozzuk, esetleg egy kis halfűszerrel ízesítjük, és egy teflonban kevés olívaolajon néhány perc alatt pirosra sütjük.
2.) A gombát, az újhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy teflonba kevés olíva olajat öntünk, és beleszórjuk a zöldségeket. Megszórjuk grill fűszerrel, és puhára pároljuk őket. (Mivel a gomba levet ereszt, nem is kell semmi más folyadékot ö...
Variáció Epere
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre

Elkészítés

Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.

|...
Eperhab
... eper
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- tejszínhab
- pár szem epret meghagyunk díszítésre

Elkészítés

Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk. Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.

[...
Kati Szakácskönyvéből:)
... kakukkfű
étolaj

A hagymát karikára, a paprikát laskára, a paradicsomot 8-rét vágjuk, a padlizsánt meghámozzuk és felszeleteljük. Olajban megsütjük a padlizsánt, kiszedjük és félretesszük. Megsütjük a paprikát, kiszedjük és félretesszük. Üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és az öszetört fokhagymá...
Kitünő MÁKTORTA
... masszát, és 45-50 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.

5. Ha kihűlt, a tortát félbevágjuk, és felforralt eperlekvárral vékonyan betöltjük.

6. Ha kihűlt, felszeleteljük, porcukorral és forró eperízzel tálaljuk.

...
Kekszes finom sütikék
... összekeverjük, majd hozzáadjuk
az egyik citrom levét, és reszelt héjját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük, és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjuk a tortát.
Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
------------------------------------ ---------------------
Csoda torta...
Hagymasaláta
... hagyma,
2. 30dkg só,
3. 1 késhegynyi őrölt fehérbors,
4. 1 kávéskanálnyi cukor,
5. 1 dl olivaolaj,
6. 1 csonó petrezselyemzöld,
7. 3 evőkanál borecet,
Felszeleteljük a megpucolt hagymát és besózzuk álnihagyjuk.
Amint megpuhul bő vízzel átöblítjük.
Ecet,olaj,víz,borecet,cukor,petrezse lyemzöld,borsból öntetet készítünk.
Az egészet ös...
Radírszelet
... percre! A tetejét leöntj...
Fõételek
...
őrölt feketebors

A babot egy éjszakára, de legalább 3-4 órára vízbe áztatjuk. A paradicsomokat meghámozzuk. A csilipaprikákat kimagozzuk és apróra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a főtt császárszalonnát, a hagymát és a petrezselymet ugyancsak felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a csilit, a ha...
borsikafű
... fehérbor
2 dl tejföl
1 csapott kiskanál liszt


A busafiléket megsózzuk, a citromlével megöntözzük, és 10 percet állni hagyjuk. A füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük. A margarint megolvasztjuk, a halszeleteket mindkét oldalukon hirtelen fehérre sütjük benne, a borsikafűvel bőségesen megszórjuk, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. ...
Bianka-szelet
... a sárga tészta tetejét is rárakjuk a tészta tetejére, és megkenjük a maradék krémmel. A süteményt végül bevonjuk csoki mázzal. Ha állt egy kicsit, akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Ez a recept is a Donnáról van.

http://s1.ima...
Aranysárga karfioltekercs
... konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket...
Csülkös receptkönyv
... megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk. A sárgarépát kivesszük a főzővízből, és hullámos élű késsel felszeleteljük. A csülköt kivesszük a léből, és kihűtjük. Kicsontozzuk, bőrét és zsírját eltávolítjuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A levet átszűrjük. Kb. 4 dl-t kimérünk, és feloldjuk benne...
karfioltekercs
... konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. Pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük, tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.


http://donna.hu/donnaimages/...
Bianka szelet
... a sárga t...
Öt perces vacsora
... dkg mozzarella
- 8-10 dkg vékony szelet, szárított sonka


Elkészítése:

Megvajazzuk a kenyérszeleteket, de mindegyiket csak az egyik felén.
Felszeleteljük a mozzarellát, elosztjuk úgy a sonkát, hogy mind a négy szendvicsbe egyformán jusson belőle. A kenyereket a vajas oldalukkal lefele vágódeszkára tesszük, majd mindegyiknek a száraz oldalár...
őszi szelet
... lappal, felvert t...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Variáció Epere, Kati Szakácskönyvéből, Kitünő MÁKTORTA, almafa zamatos, libadarabokat megsózzuk, hagymát megtisztítjuk, gombát megmossuk, többit vékonyan, petrezselymet finomra, hagymát felhevített, petrezselyemzöld felét, tojásfehérjét habbá, tésztába keverjük, kanál vajat, felszeletelt alma, tészta negyedét, teflonban kevés, paprikát megtisztítjuk, teflonba kevés, gomba levet, többi hozzávalóval, tetejét eperdarabkákkal, hagymát karikára, paprikát laskára, paradicsomot 8-rét, padlizsánt meghámozzuk, öszetört fokhagymá, tortát félbevágjuk, egyik citrom, krémet rásimítjuk, tortaformában levő, másik citromot, mélyhűtőbe tesszük, megpucolt hagymát, tetejét leöntj, paradicsomokat meghámozzuk, csilipaprikákat kimagozzuk, fokhagymát felszeleteljük, főtt császárszalonnát, petrezselymet ugyancsak, sütőt előmelegítjük, serpenyőben felforrósítjuk, busafiléket megsózzuk, citromlével megöntözzük, füstölt szalonnát, margarint megolvasztjuk, halszeleteket mindkét, sárga tészta, tészta tetejére,
© 2013 TVN.HU Kft.