|
|
|
Csírázott bab
Phaseolus
Táplálékunk legszerteágazóbb családja a hüvelyesek. Az egyik legősibb táplálékunk. Minden népnek nemzetnek megvan a saját nemzeti babféle eledele. Ki tudja hány tucat babfajtát tartanak nyilván. A legalapvetőbb tulajdonságaik azonban ezeknek a babfajtáknak hasonló. Az pedig a főzésre való előkészítésre vonatkozik.... |
|
|
|
|
|
|
|
A MŰVÉSZEK ÉLETSORSA A FRIDZSIDER SZOCIALIZMUSBAN, MEG UTÁNA
(A késleltetett elfojtás problémája)
A falusi- amatőr festőművész, miután már másodszor is megpróbált családot alapítani és otthont teremteni - közben iszonyatos energiával elnyomta magában azt a nagy erővel fel-feltörő belső késztetést, hogy: a művészlelkével látott szí... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Szécsi Pálról másképpen
A MŰVÉSZEK ÉLETSORSA A FRIDZSIDER SZOCIALIZMUSBAN, MEG UTÁNA
(A késleltetett elfojtás problémája)
A falusi- amatőr festőművész, miután már másodszor is megpróbált családot alapítani és otthont teremteni - közben iszonyatos energiával elnyomta magában azt a nagy erővel fel-feltörő belső késztetést, hogy:... |
|
|
|
|
|
|
|
A vágott-virág nemzedék művészsorsa
A falusi- amatőr festőművész, miután már másodszor is megpróbált családot alapítani és otthont teremteni - közben iszonyatos energiával elnyomta magában azt a nagy erővel fel-feltörő belső késztetést, hogy: a művészlelkével látott színes képek sokaságát megfesse. Közben, kenyérkereső foglalkozással koptatt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A narancsbőr kialakulásának megelőzéséhez, illetve a már meglévő cellulit okozta egyenetlen bőrfelület szebbé tételéhez önmagában nem elegendő a problémás testrész izmainak tornáztatása. A siker másik fontos előfeltétele a megfelelő táplálkozás.
Az alábbi receptegyvelegből bárki összeállíthatja a kedvére való étrendet, és a javasolt ételek fogyasztásával a narancsbőr lek... |
|
|
|
|
|
|
|
Kapucíner
Hozzávalók:
6 tojás sárgát,
6 evőkanál porcukorral kikeverünk,
majd hozzáadunk 1 dl étolajat,
6 evőkanál lisztet,
fél csomag sütőport,
2 evőkanál kakaóport és a
6 tojás keményre felvert habját. Sütjük!
Krém:
25 dkg margarint
25 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
Vagyok aki vagyok
mert önmagam vagyok.
Teszem amit teszek
mert mindent megtehetek.
Létezem és változom,
ez az identitásom.
Vagyok aki vagyok
mert minden én vagyok.
1. MENTEM AZ UTAMON
Mentem az utamon mert mennem kellett,
nem várt rám senki az útjelzők mellett,
aszfalton vagy kövön, sárban ... |
|
|
|
|
|
|
|
Sütés nélküli receptek!
Túrótorta I.
Hozzávalók: 4 dl tej, 1 csomag túró, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj,
3 teáskanál zselatin, gyümölcs, babapiskóta.
1 csomag túrót 1 dl tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral összeturmixolunk. 10 dkg vajat 10-15 dkg cukorral kikeverünk habosra. Ezután az elkészített túrót a vajjal és még 1 dl tejjel óvat... |
|
|
|
|
|
|
|
* 60 dkg kelkáposzta
* 5 dkg vaj
* köménymag
* 4 tojás
* 2 evőkanál liszt
* 2 dl tejföl
* só
1. A kelkáposztát kockára vágjuk.
2. Megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a kelkáposztát.
3. Bőven szórjuk köménnyel, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkeaprólék-leves túrógaluskával
Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 15 dkg tehéntúró, 5 dkg búzadara,
10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 5-5 dkg zeller és vaj, 3 tojás, 1 fej vöröshagyma,
fél csokor petrezselyem, őrölt bors, só.
A megtisztított csirkeaprólékot hideg, sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott zöldséget,... |
|
|
|
|
|
|
|
Levesek
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 db ananászkonzerv (darabolt )
1db barackbefőtt
1 db meggybefőtt
1 cs vanília pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.(A barackot kisebb kockára vágom ). Tes... |
|
|
|
|
|
|
|
Omlós-élesztős tészták
Omlós tészta alapreceptje
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 7 dkg cukor, só, 4 tojás,
10 dkg margarin.
A lisztet egy mélyebb tálba öntjük, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt. Egy evőkanál tejet és 1 teáskanál cukrot öntünk rá, kevés liszttel befedjük, és lefedv... |
|
|
|
|
|
|
|
Italok
Õszibarack-ivólé
Hozzávalók: őszibarack, 1 kg őszibarackpéphez 2 kg cukor, 1 l víz,
2 teáskanál citromsav
Érett őszibarackból készítjük. Az érett gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyiben fedő alatt puhára tudjuk párolni. A megfőtt barackot turmixoljuk és megmérjük. A ba... |
|
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi tej
Hozzávalók:
1 l tej,
fél darab fahéj,
1 szegfűszeg,
pár szem koriander,
fél rúd vanília
Elkészítés:
A hozzávalókat felfőzöm, majd tetszés szerinti mézmennyiséggel édesítem.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hungária szelet
Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 ek melegvíz
20 dkg liszt
1 db sütőpor
10 dkg darált dió
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral, utána a vizet kanalanként a tojáshoz adjuk, végül beleke... |
|
|
|
|
|
|
|
Vaníliás cukor házilag
Jól zárható üveget tölts fel cukorral, kb. fél kilóhoz végy két-három szál vanília rudat
kapard ki és keverd el a cukorral. a héjakat is tedd hozzá, sőt ha nagyon akarod
némi cukorral kávédarálón bele is lehet őrölni. kb. egy púpozott evőkanál egyenlő
egy zacskónyi vaníliás cukorral.
(zsigabiga)
... |
|
|
|
|
|
|
|
Színes Ancsa-szelet
Sütés nélkül, könnyen elkészíthetô
Hozzávalók:
Alapmasszához: 3 csomag huszonöt grammos zselatinpor, 6 dl víz
Elsô réteg tésztájához: 4 egész tojás, 6 evôkanál cukor, 2 zacskó vaníliás cukor
Második réteghez: 4 egész tojás, 6 evôkanál cukor, 3 kanál kakaó
Harmadik réteghez: 3 pohár tejföl, 6 evôkanál cukor, 2 csomag... |
|
|
|
|
|
|
|
Színes Ancsa-szelet
2009-02-03 16:32:34, Kedd
Színes Ancsa-szelet
Sütés nélkül, könnyen elkészíthetô
Hozzávalók:
Alapmasszához: 3 csomag huszonöt grammos zselatinpor, 6 dl víz
Elsô réteg tésztájához: 4 egész tojás, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Isteni jók, el kell mentenem a kedvenceimhez...
Köszönet yaskanenak...
"Talpatlan túróslepény
Fél kg túrót kevés sóval és 3 evőkanál cukorral jót áttörünk.
Hozzáadunk még 1 cs vaniliáscukrot, 3 egész tojást, másfél pohár tejfölt, 5dkg felolvasztott vajat vagy margarint. Az egészet símára kikeverjük (legegyszerűbb robotgéppel). Beles... |
|
|
|
|
|
|
|
Alma-mascarpone torta
Hozzávalók:
2 piskótalap
Töltelékhez:
800 g savanykás alma,
125 ml víz,
50 g cukor,
1 rúd fahéj,
1 citrom reszelt héja,
1 citrom leve,
25 g pudingpor,
2 evőkanál hideg víz,
25 g mazsola
Krémhez:
3 lap fehér zselatin, ... |
|
|
|
|
|