Belépés
Sajtos-túrós pogácsa
... teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,...
Burgonyafánk húsok mellé
... olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezet...
Finom gyümölcskenyér
... (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezzük, kevés rumot és vörösbort adunk h...
Mártogatós kalács
... liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy órát kelesztjük. Közben a tort...
Francia fánkok
... dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

1.
A tojásokat, a vajat és a tejet 1órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat.

2.
Kézzel elkeverjük a mélyedésben ...
Könnyű gofri
... tej
12,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
25 dkg liszt
másfél evőkanál olaj
5 tojás
porcukor vagy cukorszirup



ELKÉSZÍTÉS

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat i...
Pirog
Pirog
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3 evőkanál vaj, 3 tojás, 1 evőkanál cukor, só, tej.
Az élesztőt langyos, egy kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a margarint olvasztva és a szükséges mennyiségű tejet langyosan adjuk hozzá. Kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, k...
Káposztás-krumplis pogácsa
Hozzávalók:

35 dkg áttört főtt krumpli, 45 dkg liszt, só, 35 dkg nyers reszelt káposzta, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, 2 db tojás, tej, cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Kb. 1 órát kelesztjük, utána gyúródeszkára borítjuk, nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle...
Árpás-rozsos búzakenyér
... rozsliszt
20 dkg árpaliszt
45 dkg finomliszt (vagy más, magas sikértartalmú búzaliszt)
3-4 dkg élesztő
5 dl víz
1 kávéskanál só

Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a sót, a lisztféléket, és kenyértésztává dagasztjuk. Meleg helyen kelni hagyjuk. A megkelt tésztából két kerek kenyeret formálunk, s még hagyjuk kelni. Vízzel me...
Ropogós sajtos holdacskák
... tej, 1 kiskanál só; a szóráshoz eidami sajt

Elkészítés:

A lisztbe beleszórjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, a csipetnyi cukorral fellangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, s a tojással együtt jól összedolgozzuk (kb. háromnegyed órát pihentetjük). A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 egyforma cipót formálunk belőle, mindegyiket 7 m...
Pogácsák
... dkg margarin,
15 dkg tehéntúró,
3 dkg élesztő,
tej a futtatáshoz
2 tojás,
2 dl tejföl,


Kevés langyos tejben egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
lisztet, korpát összemorzsoljuk, margarinnal túrót hozzáadni,
a kovászt,tojásokat, tejfölt, sót. 2 óráig kelesztjük. kinyújtani,
kiszaggatni,bevagdosni. Margar...
Sajtos-sonkás-kukoricás ...
... pizza

Hozzávalók:

30 dkg simaliszt, olívaolaj, só, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, sajt, sonka, kukorica-, gombakonzerv

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, a hozzávalókkal bedagasztjuk. Kevés pizzakrémet kecsappal összekeverünk. Miután a tészta megkelt, újra meggyúrjuk, és olívaolajjal kikent tepsibe nyújtom. Megkenem a pizzak...
Serceg a zsír, sül a ...
... 1,5 dkg élesztő, 6 dkg cukor

Elkészítése:

A tojásokat, a vajat és a tejet 1 órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, a tejet és a tojásokat. Kézzel elkeverjük a mélyedésben lévő anyagokat, m...
Farsangi Fánk
... dkg élesztő, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt h.1 kg. liszt, 5 db. tojás, 6 dkg. vaj,
3 csom. vaniliás cukor , 3 evőkanál cukor .
Az élesztőt a szokásos módon 2 dl. tejben felfuttatjuk,

1 kg. lisztet előmelegítjük, az élesztős tejjel kevés kovászt készítünk a liszt közepébe.
Félretesszük kelesztésre.
6 dkg vajat 3 evőkanál cukorral , 5 db. tojással ...
Jugoszláv pogácsa
... élesztő, 4 dl tej, 3 kanál kristálycukor, 1 dl olaj, másfél mokkáskanál só, 1 db Hera, 2 tojás sárgája, másfél kávéskanál só.

Elkészítése:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a többi adalékkal jól összedolgozzuk és megkelesztjük. Utána a tésztát 2 részre osztjuk és hosszúkás, keskeny téglalap alakúra sodorjuk, rákenjük a herás masszát. Lehet rá ...
Töltött kelt kalács
... élesztő
# 2 dl olaj
# töltelék: virsli, kolbász, darált hús, füstölt sajt vagy édes töltelékhez lekvár, dió, mák

Elkészítés: Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és a cukrot felfuttatjuk. Az egy kiló langyos lisztbe beleöntjük, a maradék langyos tejjel és az olajjal eldolgozzuk /lehet robotgéppel is/.

Fél órát kelesztjük, majd 6 cipót készítünk belőle. A...
Sós perecek
... sóöntethez: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál só és annyi víz, hogy híg massza legyen belőle.

1. A 2,5 dl langyos vízbe belekeverjük az élesztőt és három csipet cukrot, majd felfuttatjuk. Ha ez megtörtént, akkor a liszthez hozzáöntjük az élesztős vizet, és összekeverjük, hogy puha tésztát kapjunk.
2. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, s 4 egyforma kupacot készítünk belő...
Négylisztes rozskenyér sütőben
... használok, annak az íze nem érződik, így nem lesz kalácsos íze a kenyérnek), 1 evőkanál olaj, víz (amennyit a tészta felvesz).

A szárított kovászt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval és a szükséges vízmennyiséggel összegyúrjuk. Kemény kalácstészta állagnak kell lennie. Másfél órát kelesztjük, majd átdagasztjuk, és kivajazott kerek tortaformába (...
Pozsonyi táska
... dió, 100 g darált mák, késhegynyi őrölt fahéj, negyed kk. őrölt szegfűszeg, a kenéshez 2 tojás.

1. Egy deci meglangyosított tejben elkeverjük a mokkacukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, sót és reszelt citromhéjat, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk, letakarjuk...
Fahéjas-mazsolás csiga
... mázhoz: 12 dkg porcukor, fél teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

1. A tej felét meglangyosítjuk. Feloldjuk benne az élesztőt, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és felfuttatjuk.
2. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, vagy robotgép segítségével összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Közb...
1 2 3 ...........69 70 .....103 104 .....137 138 139 
Címkék: Farsangi Fánk, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, főtt burgonyával, tésztát lisztezet, kevés cukorral, gyümölcsöket centis, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, órát kelesztjük, tejet 1órára, cukorral simára, liszt közepébe, maradék langyos, kissé cukros, margarint olvasztva, szükséges mennyiségű, élesztőt felfuttatjuk, cukros tejben, többi hozzávalóval, megkelt tésztából, szóráshoz eidami, lisztbe beleszórjuk, csipetnyi cukorral, tojással együtt, megkelt tésztát, evőkanál liszttel, élesztőt kevés, hozzávalókkal bedagasztjuk, tészta megkelt, mélyedésben lévő, szokásos módon, élesztős tejjel, langyos cukros, többi adalékkal, herás masszát, cukrot felfuttatjuk, olajjal eldolgozzuk, liszthez hozzáöntjük, élesztős vizet, tészta felvesz, szárított kovászt, cukorral langyos, szükséges vízmennyiséggel, deci meglangyosított, lisztet elmorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.