|
|
|
... tartósítószer, késhegynyi borkén
Az ép, friss húsos fehér paprikát néhány helyen megszurkáljuk. Nagy üvegekben szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntőlevet készítünk, és felforraljuk. Amikor kihűlt, tartósítószert adunk hozzá, és késhegynyi borként is keverhetünk bele (hogy a paprikának megmaradjon az eredeti színe). A levet a paprikára öntjük.
Ha szük... |
|
|
|
|
|
|
|
... babérlevél, tartósítószer, késhegynyi borkén
Az ép, friss húsos fehér paprikát néhány helyen megszurkáljuk. Nagy üvegekben szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntőlevet készítünk, és felforraljuk. Amikor kihűlt, tartósítószert adunk hozzá, és késhegynyi borként is keverhetünk bele (hogy a paprikának megmaradjon az eredeti színe). A levet a paprikára öntjük. Ha szükséges, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... belöle.
JOGHURTTORTA
3 pohár gyümölcsjoghurt
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
8 evőkanál cukor
gyümölcs
A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverni és felmelegíteni. (Felforralni nem szabad!) Kihűlés után belekeverni a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába tölteni és hagyni megdermedni. Kihűlés után tál... |
|
|
|
|
|
|
|
... páclében egyenként megmártom a húsdarabokat. A megmaradt páclét rácsorgatom a húsra és hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. (Fogyasztás előtt való nap is előkészíthető.) Serpenyőben felforrósítom az olajat és a páclétől lecsöpögtetett szárnydarabokat erős tűzön mindkét oldalukon ropogósra sütöm. Melegített tálra szedem. A serpenyőben maradt zsíradékba öntöm a maradék pác... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megdagadt szójababot kb. 2 csésze forró vízzel mixerben pürévé keverünk, ha kész nagy fazékba öntjük. Közepes lángon, állandó kevergetés közben felfőzzük. Vigyázzunk, hamar kifuthat! Ha felforrt, gyenge lángon 10-15 percig főni hagyjuk. Pamutkendőn átszûrjük. Ha a massza kihûlt, jól kinyomkodjuk. A kész szójatej a fazékban van, ha jeges vízbe helyezve hirt... |
|
|
|
|
|
|
|
Nyúl pácolva
............
Pácot készítünk: 2 db vöröshagymát, 1 nagyobb sárgarépát, 1 szál
gyökeret vékony karikákra vágunk és 2 liter vízben felforraljuk.
Sóval, pici törött borssal, 2 babérlevéllel, pár szem mustármaggal
és kevés ecettel ízesítünk. Ha felforrt, kihûtjük. Ezalatt a nyulat
minden hártyájától megtisztítjuk és feldaraboljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj, 20 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál
sûrû tejföl, só és törött fehér bors ízlés szerint, tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
Elkészítése: A vizet felforraljuk, és beletesszük a vajat, meg a sót. Ha felforrt, apránként beleszórjuk a lisztet.
Állandó keverés közben olyan sûrûre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Kih&... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaó
Ezeket hidegen kikeverem, majd az egészet felfőzöm.
Ha kihűlt hozzáadok 20 dkg rámát.
Ostyába vagy akármi másba (tortába) csokis töltelék
3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha volt, így könnyebben el... |
|
|
|
|
|
|
|
... megdagadt szójababot kb. 2 csésze forró vízzel mixerben pürévé keverünk, ha kész nagy fazékba öntjük. Közepes lángon, állandó kevergetés közben felfőzzük. Vigyázzunk, hamar kifuthat! Ha felforrt, gyenge lángon 10-15 percig főni hagyjuk. Pamutkendőn átszûrjük. Ha a massza kihûlt, jól kinyomkodjuk. A kész szójatej a fazékban van, ha jeges vízbe helyezve hirt... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukor felével. Hozzáadjuk
a lisztet és a reszelt citromhéjat, végül 5 dl tejet. A keveréket lábosbatöltjük, és folyamatosan kevergetjük 6 percig takarékon fözzük. Nem
szabad felforrnia! Levesszük a tüzröl.
2. A maradék tejet egy másik lábosba töltjük, hozzáadjuk a maradék
cukrot és a kakaót. Folyamatosan kevergetve 6 percig fözzük takarékon,
ne forrjon... |
|
|
|
|
|