|
|
|
... és a tonhal zsírtartalma magasabb, mint az előbb említetteké.
A tenger gyümölcseinek is nevezett ínyencségek közül a languszta, osztriga, homár, garnéla, zarándokkagyló, feketekagyló és a közönséges tintahal energiatartalma ugyancsak alacsonynak nevezhető.
A heti 1-2 alkalommal történő halfogyasztás nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Az ún. mediterr... |
|
|
|
|
|
|
|
... tengeri "herkentyűket"a családom viszont imádja!Ezért örültem meg ennek az étel leírásnak.
Fokhagymás tejszínes feketekagyló
Hozzávalók (2 személyre)
2 kg fekete kagyló (szenvedélyes kagylóevők részére ennyivel számolunk, ha előtte, utána van még valami fogás, vagy csak ,,óvatos" fogyasztókn... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
|
|
|
|
|
|
... mindenkori hatás.
A sav-bázis háztartást erősen savasító élelmiszerek:
Tojás (tojássárgája +23,4, tyúktojás +8,7)
Hal/tenger gyümölcsei (garnéla +18,2, feketekagylók +15,3)
Sajt/túró (parmezán +34,2, ömlesztett sajt +28,7, keménysajt +19,2, gouda +18,6, túró +11,1)
Diófélék (földimogyoró +8,7)
Valamennyi kolbászféle (szalámi +11... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... mindenkori hatás.
A sav-bázis háztartást erősen savasító élelmiszerek:
Tojás (tojássárgája +23,4, tyúktojás +8,7)
Hal/tenger gyümölcsei (garnéla +18,2, feketekagylók +15,3)
Sajt/túró (parmezán +34,2, ömlesztett sajt +28,7, keménysajt +19,2, gouda +18,6, túró +11,1)
Diófélék (földimogyoró +8,7)
Valamennyi kolbászféle (szalámi +11,6... |
|
|
|
|
|
|
|
feketekagyló egy másik olyan specialitás, amire érdemes odafigyelni minden jobb étteremben. Nagyon sokféle módon tudják elkészíteni, főleg a tengerparti éttermekben kimeríthetetlenek a variációk. A legkedveltebb mégis ha boros-vajas vagy tejszínes mártásban kínáljuk f... |
|
|
|
|
|
|
|
Laikusok számára, és főleg, akik először esznek kagylót, rendkívül bonyolultnak tűnik az, ami a valóságban rendkívül egyszerű. Az első kérdés ez szokott lenni: hogyan kell enni? Vagy most melyik evőeszközt használjam a kagyló kipiszkálásához? Egyiket sem, ugyanis a ka... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 2 főre
* 1 kg héjas fekete kagyló (mi esetünkben fagyasztott, előfőzött)
* 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
* 2 db nagyobb paradicsom, kis kockára vágva
* 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
* 4 db citromkarika
* 1 db csilipaprika, felkarikázva (magostól mindenestől)
* 2 dl száraz fehérbor (mi esetünkben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyike. Húsa fehér, igen ízletes, amely a hátsó, farok részében található. A langusztát csak frissen szabad elkészíteni, de konzervként is forgalomba kerül.
Kagylók
Feketekagyló: az egyik legkedveltebb kagylófajta. A parti sziklákhoz kötődve él, szinte mindenhol előfordul, sőt sok helyen tenyésztik is. Ez a 7-8 cm hosszú kagylófajta októbertől márciusig kerül... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Rengeteg receptet lehetne írni,most egy egyszerűt írok.
Kagylóleves:
Hozzávalók:
1kg feketekagyló
fél kaliforniai paprika
3 dl tejszín
1 ek paradicsompüré
1 sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
3dkg vaj
4 cl brandy
2 babérle... |
|
|
|
|
|
|
|
... francia tulajdonú cég az észak-zalai városban. Évente mintegy ezer tonna, nagyrészt Magyarországon gyűjtött éticsigát, továbbá több száz tonna, Chiléből félkész termékként behozott óceáni feketekagylót dolgoznak fel.
Az évente több mint ezer tonna készárut szinte kizárólag Franciaországba szállítják, ahol - az utóbbi tíz év folyamatos emelkedésének köszönhetően - az éticsigap... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Amikor félreérthetetlenül feltettem a kérdést, úgy értve,amit mondott, hogy az adott ügy kapcsán hozott határozatomnakén magam is kárát láthatom, mosolyogva (bár már kevésbéjóindulatú mosollyal) megjegyezte, hogy baleset mindenkitérhet, mégpedig gyakran éppen túlbuzgóság miatt.Hozzátette, hogy eze... |
|
|
|
|
|
|
|
... fiókot
megnézem
fogvájónak
fenyőtűt tépek
reggeli séta
szögek
a dobozban
mind görbék
papírajtó likán
belesek
tényleg nincs otthon
feketekagyló
héja zárva
halott
éjszaka
elült a vihar
forró vizet iszom
sáros a kezem
megmo... |
|
|
|
|
|
|
|
... agresszivitás, depresszió, valamint vérzések fokozott rizikója a vérlemezkék csökkent termelése miatt. A megfelelő B12-vitamin-ellátáshoz hozzájáruló élelmiszerek: borjúmáj, hering, feketekagyló, marhahús, tojás, tej, író és túró.
Pantoténsav
A pantoténsav vagy más néven B5-vitamin egy szükséges komponense az A-koenzimnek, és több mint 100 anyagcsere-folyamat... |
|
|
|
|
|
|
|
... agresszivitás, depresszió, valamint vérzések fokozott rizikója a vérlemezkék csökkent termelése miatt.
A megfelelő B12-vitamin-ellátáshoz hozzájáruló élelmiszerek: borjúmáj, hering, feketekagyló, marhahús, tojás, tej, író és túró.
Pantoténsav:
A pantoténsav vagy más néven B5-vitamin egy szükséges komponense az A-koenzimnek, és több mint 100 anyagcsere-fol... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízessé, omlóssá az egyébként szárazkásabb húsnemű.
A reci forrása a Spanyol ételek nevezetű recikönyvecske 1991-ből. Sajna, az eredeti reci szerinti frissen fogott tintahal, feketekagyló, tengeri angolna, menyhal, scampi, óriásgarnéla híján kénytelen voltam saját ízlésünkre alakítani, viszont rendkívüli módon kedveljük, így.
A receptet Bgaboca küldte. Köszönj... |
|
|
|
|
|