Regisztráció  Belépés
Mizsepressz Lapkiadó Vállalkoz
... éve dolgozom a nyomdaiparban ez idő alatt volt egynéhány kollégám akik az
országban szétszóródva dolgoznak ma is, erre a kapcsolatra alapozva vállalom el az Ön Kiadványának elkészítését is.
Én megkeresem Önnek a "legkedvezőbb" árat (legalábbis igyekszem) hogy Önnek a legkedvezőbb árat vigyem, aminek természetesen a nyújtott szolgáltatással arányban kell lenni. 12 ny...
Ma megismerkedtem a TVN-el....
... érted!!! - ennél egyszerűbb dolog nincs is..", most itt vagyok a jelenben, mikor is én nem tudom megérteni ezt a kimondhatatlanul egyszerű feladatot, hogyan is lehetséges a saját honlap e...
Vivódásaim/3
... sajnos rosszul használta a tudását és kemény alkoholista lett belőle. Nagyon jól kereső ember volt, de soha nem jutott elég étel az asztalra, mert ahogy megkapta a pénzt egy-egy fogsor elkészítése után, azonnal ment a kocsmába, ahol az ivócimborákkal gyorsan a pohár fenekére itták a keresetét. Aztán amikor esténként dülöngélve hazajött anyánk kitessékelt bennünket a házból, hogy n...
Császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:

1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz...
Padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre:

2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,...
Sajtos spárgatorta
... dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóval, és pár evőkanál hideg vízzel gyúrjuk jól össze. For...
Ropogós csirke
... 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált...
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Borjúhús mézes mártással
... citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony karikára vágjuk, a szeleteket kevés vajon megsütjük és pár órára száraz meleg helyre teszszük. A hússzeleteket fűszerezzük, ezután serpenyőben addig pároljuk, hogy a kö...
Sörtésztában sült finomságok
... amilyet általában rántani szoktunk (gomba, tök, karfiol, patisszon, padlizsán, brokkoli, stb.), olaj a sütéshez, 50 deka zöldséghez számítva 1 tojás, 10 dkg liszt, egy üveg sör.

Elkészítése: A zöldséget tetszés szerint sós vízben előfőzhetjük; a karfiolnál, laskagombánál és a brokkolinál feltétlenül tegyük ezt meg. Közben habverővel keverjük össze a tojást, a lisztet és...
Sajtos-túrós pogácsa
... 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a t...
Szójás rakott kel
... személyre:

1 fej kínai kel (de lehet rendes kelkáposzta is), fél zacskó szója, 1 fej hagyma, kis olaj, pár kanál vegeta, só, másfél marék rizs, pirospaprika, ízlés szerint tejföl.

Elkészítése:

A szóját beáztatjuk ételízesítős vízbe. Közben a hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Ha a szója már jól megszívta magát, leöntjük róla a vize...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Finom gyümölcskenyér
... tej, 1 tojássárgája, 2 dkg méz, 1 dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket cen...
Patisszonos lecsó
... patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolí...
Csirkés rétes
... leveles tészta, 2 db csirkemell filé, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 6-8 levél bazsalikom, só, darált bors, 1 ág kakukkfű.

Elkészítése:

Mossuk meg jól a paprikákat, majd forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni kezd. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, majd amikor kihűlt, húzzuk le a bőrét. Magházát ...
Pisztráng fűszeres tejföllel
... kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 °C-on) 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk. A...
Roston sült kolbász
... pár csípős kolbász, 4 vastag szelet húsos szalonna, 2 vöröshagyma, 4-4 zöld és piros húsú paprika, 16 apró paradicsom, 8-10 szelet friss házikenyér, mustár, ecetes torma.

Elkészítése:

A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk. Mindezeket a pa...
Fahéjas almagombóc
Hozzávalók:

2-3 szem főtt áttört burgonya, 4 alma, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, só, 10-15 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg anny...
Csutortok
Haho mindenkinek!!!

asszem ma egy kicsit mego"rultem!!

Ugyanis egesz nap Brandonnal voltam. jaj nekem!!

Kezdodott azzal,hogy reggel olyan fel 9 fele felkelt. Es kitalalta,hogy sussunk sutit. EN?????? SUTNI???????
Elovett egy dobozt es abban minden benne volt a sutihez.
Mondtam neki,hogy oke,de elobb reggelizen. Hat ilyen reggel...
1 2 3 .......2397 2398 ....3596 3597 ....4794 4795 4796 
Címkék: Mizsepressz Lapkiadó Vállalkoz, kapcsolatra alapozva, legkedvezőbb árat, nyújtott szolgáltatással, kimondhatatlanul egyszerű, saját honlap, pénzt egy-egy, ivócimborákkal gyorsan, pohár fenekére, tojások sárgáját, olvasztott margarint, nagy serpenyőt, hideg vajat, reszelt sajtot, vágásokba nyomjunk, uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, citromot vékony, szeleteket kevés, hússzeleteket fűszerezzük, zöldséget tetszés, brokkolinál feltétlenül, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, szóját beáztatjuk, hagymát apróra, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, kevés cukorral, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, bőre barnulni, burgonyákat alaposan, pisztrángot alaposan, csípős kolbászt, szalonnából kakastaréjokat, megtisztított hagymákat, paprikákat hosszúkás, almákat megtisztítjuk, fahéjjal felverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.