Regisztráció  Belépés
Orosz teasütemény (igen jó, ki
...
15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk
1/2 deci tejet, jól összekeverjük.

A tejes keverékhez még 1/2 csomag vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vanilincukorral bőven hintjük. ...
Tealinzer
...
20 deka vajat,
25 deka lisztet,
1/2 citrom reszelt héját,
1/2 csomag sütőport,
18 deka cukrot,
10 deka héjas őrölt mandulát,
1/2 deka tört fahéjat és
2 egész tojást

deszkán jól összegyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk s tepsibe helyezve lekvárral kenjük. Félretett tésztából rudakat sodrunk s finom rácsozatot készítünk. Sütés után...
Amerikai pite
... lett a tészta)
1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál őrölt fahéj

Az almákat hámozd meg, magozd ki és vékonyan szeleteld fel. Egy tálban keverd össze a cukrot, lisztet és fahéjat. Az almát tedd egy nagyobb tálba és öntsd rá a lisztes keveréket. Tedd hútőbe egy egész éjszakára.

Tészta:

2 csésze liszt
1 teáskanál só
2/3 csésze főz...
Mese almás (kiadós, finom)
... deka zsírral és
2 deci tejföllel összegyúrunk.

A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almatöltelékhez 1/2 csomag vanilincukrot, mazsolát és törött fahéjat is tegyünk.
A tészta másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világos barnára sütjük. A kész tésztát vanilincukorral bőven ...
Csokoládés madártej
... kiemeljük, és tányérra tesszük. A mártáshoz a tejet újra felforraljuk, és belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét. Egy nagyobb tálban összekeverjük a felvert tojássárgákat, a cukrot és a fahéjat, majd állandóan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandóan kevergetve, kislángon, vigyázva, hogy fel ne forrjon, kissé besűrítjü...
Kikevert tojás
... tojás, cukor, liszt, ínyenceknek fahéj vagy kakaópór.
Egy 3 dl pohár egynegyedéig rakjunk kristálycukrot arra egynegyed lisztet, egy egész tojást és egy tojás sárgáját. Ízesítésként fahéjat vagy kakaóport szórhatunk bele, amit ma már kézi mixerrel jól elkeverünk úgy, hogy a cukor majd elolvadjon.
Elkészültékor tévénézés közben kiskanállal apránként eszegessük, ízleljük....
Vadnyúl csokis mártásban
... fokhagymát meghámozzuk, a chilit félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk. A zöldségkeverékhez hozzáadjuk még a rozmaringot, kakukkfüvet, babért, szemes borsot, szegfűszeget, fahéjat, s az egészet félre teszszük. A nyúl húsát leválasztjuk a csontról, megtisztítjuk a bőrmaradványoktól és az inaktól, majd 2,5 cm-es kis darabokra vágjuk. A csontokat és a belsőségeke...
Finom mézeskalács
Elkészítése:
25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg. Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet! Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.

...
Mézes
... (kívánság szerint evő-, vagy kávéskanál), 10 szem szegfűszeg (darálva), 3 egész tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 kk szódabikarbóna, 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor
A mézet, a margarint, a fahéjat, szegfűszeget felforraljuk, és a fele lisztet a masszába tesszük (forrón)
A szódát a tojással és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzá a maradék lisztet.
A kettőt összeg...
Adventi koszorú
... kapucsinófagylalt, 16 dk karácsonyi aprósütemény.
Előkészítés: A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: A szilvalekvárt és a fahéjat összekeverjük, és a tejszínhabba forgatjuk. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és négy tányérra - az adventi koszorúhoz hasonlóan - nagy kört nyomunk. A habra, mint nagy gyertyát, r...
Finom Mézeskalács
...25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg!
Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe! Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet! Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.
Nyújtsd kb. 2-4 mm vé...
Karácsonyi leves receptek
... 1 liter száraz fehérbor, 15 dkg cukor, 2 g szegfűszeg, 2 g fahéj, 5 db tojássárga.
A borból 2 dl-t félreteszünk. A megmaradt borhoz hozzáöntünk 3 dl vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, majd felforraljuk.
Keverőtálba tesszük a tojások sárgáját, hozzáöntjük a 2 dl félretett bort, és habverővel simára keverjük. Amikor a bor felforrt, állandó keverés m...
Karácsonyi édességek
... Vanillincukor, 0,5 dl étolaj
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, beletesszük a mazsolát, az őrölt baba- piskótát és a fahéjat, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hűlni hagyjuk.
Ez alatt elkészítjük a kelt tésztát. A lisztbe belekeverjük a langyos tej felével me...
A puncs története
... Belecsavarjuk három narancs levét, összekeverjük, és poharakban kínáljuk.

Cardinal

Két citrom és két narancs héját lereszeljük. Hozzáadunk fél kiló porcukrot és tört fahéjat. Felöntjük fél liter rummal, s egy-egy üveg fehér- és vörösborral. Megkeverjük, forrásig hevítjük, majd lehűlve ruhán átszűrjük. Jegeljük és hidegen tálaljuk.

Vörösboros puncs|...
Nyers almaleves
Hozzávalók:

50 dkg alma, 4 dl joghurt, fahéj, szegfűszeg, cukor, só.

Elkészítése:

3-4 szegfűszeget és 2-3 darab fahéjat forraljunk 1 dl vízben 5 percig. Közben az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki és reszeljük le. A lehűtött joghurthoz adjuk hozzá az almát, szűrjük rá a kihűlt fűszerlevet, tegyünk bele kevés cukrot és egy csipetnyi sót, majd egy tur...
Kérsz egy teát?
... csepp) forrósítsd meg. Várd meg, míg a cukor világosbarna lesz, ekkor öntsd ki egy porceláncsészébe. Öntsd rá a teát és ízlés szerint tejet. Díszítheted tejszínhabbal, amelynek tetejére fahéjat szórsz.

Tej-tea
Hozzávalók: 1 l tej, 2 kávéskanál tealevél vagy 2 filter feketetea, méz, citrom- vagy narancshéj.
A tejet forrald fel, és amikor forr, tedd bele a t...
Problémák ...
... amelyet ...
Tavasz közeledtével
... fogyasszon, és ebédeljen a megszokott módon. A 3. héten egész nap almát egyen, öt részre elosztva. A 4. héten ismételje meg a 2. hét menetét, az utolsó héten pedig az 1. hét programját. Szórjon fahéjat az almára, mert az megakadályozza az erjedést!

Citromkúra

Kinek ajánlott? Túlsúlyosoknak, vese- és májproblémákkal küzdőknek, vese- és epekő ellen - mive...
Serceg a zsír, sül a ...
... szedjük.

Spanyol fahéjas fánk

5 egész tojást 15 dkg cukorral habosra keverünk. Adunk hozzá 5 dkg vaníliáscukrot, 1 narancs reszelt héját, 2 evőkanál sherryt vagy rumot, 1 kiskanál őrölt fahéjat és evőkanalanként 30 dkg zsemlemorzsát.

Minden evőkanál zsemlemorzsa után jól elkeverjük. Fél óráig pihentetjük, majd a kígyóformájú tésztacsíkokat bő forró...
Mindennapi tudomány.!!
... nem panaszkodtak, és nem váltak depresszióssá. A szerző Inzelt György kémikusprofesszor:

Nem mindenki tudja, hogy mondjuk a Bibliában kémiai receptek vannak. Mennyi mirhát, fahéjat, nádat, egyebeket kell venni ahhoz, hogy a szent kenetet, vagy olajat előállítsák. Sőt, a Bibliába, találtam meg az első szabadalmi oltalmat is, tudniillik Mózes azt mondta népének, hogy a...
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: Finom Mézeskalács, Inzelt György, puncs története, tejes keverékhez, félretett tésztából, süteményekre nyomunk, almákat hámozd, tálban keverd, almát tedd, nagyobb tálba, lisztes keveréket, tészta egyik, tészta másik, almát betakarjuk, kész tésztát, tejet újra, darabokra tördelt, nagyobb tálban, felvert tojássárgákat, csokis tejet, egészet visszaöntjük, egész tojást, tojás sárgáját, cukor majd, chilit félbevágjuk, borókabogyókat szétnyomkodjuk, zöldségkeverékhez hozzáadjuk, egészet félre, nyúl húsát, másik edénybe, langyos mézbe, fele lisztet, masszába tesszük, kristálycukorral habosra, maradék lisztet, kettőt összeg, mandulát forró, tejszínt kemény, fahéjat összekeverjük, tejszínhabba forgatjuk, masszát csillagcsőrös, adventi koszorúhoz, megmaradt borhoz, tojások sárgáját, tölteléket készítjük, kristálycukorból szirupot, őrölt baba-, tűzről levéve, többi hozzávalót, étolajat utoljára, kelt tésztát, lisztbe belekeverjük, almát hámozzuk, lehűtött joghurthoz, kihűlt fűszerlevet, cukor világosbarna,
© 2013 TVN.HU Kft.