|
|
|
... cukorevés?
A szülők gyakran keresnek kifogásokat gyermekeik rossz magatartására, s a cukor bizony sokszor lett ludasnak kikiáltva. A tudományos vizsgálatok azonban nem támasztják alá a cukorfogyasztás és a hiperaktivitás közti közvetlen kapcsolatot. A cukor ugyan táplálja a testet energiaforrásként, de nem teszi hiperaktívvá a kölyköket. Az igazság inkább ott keresendő,... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak. Az Alapítvány pénzadományokkal látta el a Harvard Egyetem Táplálkozási Tanszékét, hogy “oldja meg a fogszuvasodás kérdését a cukorfogyasztás korlátozása nélkül". Az adományok eredményeként az Egyetem megoldásnak a fluoridos vizet javasolta. A fluoridot legerőteljesebben propagáló két intézmény, a Harvard Fogorvosi Isko... |
|
|
|
|
|
|
|
... köszönhetjük.
Soványan a zsírtól?
Egyszerű és világos tézis: Attól, hogy zsírt eszünk, még nem leszünk kövérek.
Éppen ellenkezőleg, a túlzott mértékű szénhidrát- és cukorfogyasztás az, ami garantáltan plusz kilókhoz vezet (kivéve azt a kisebbséget, amelynek tagjai az úgynevezett szénhidrát típushoz tartoznak). Miért?
Sejtjeinknek működésükhöz ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tápérték: 491 kcal
Almanap:
Helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt
Az almában (főként a héjában) lévő pektin javítja az emésztést, emellett túlzott hús- vagy cukorfogyasztás után esetén helyreállítja a szervezet kibillent sav-bázis egyensúlyát.
Reggeli: Müzli 1 reszelt almából, 2 dkg zabpehelyből és 1 dl joghurtból.
Ebéd: Almak... |
|
|
|
|
|
|
|
... köszönhetjük.
Soványan a zsírtól?
Egyszerű és világos tézis: Attól, hogy zsírt eszünk, még nem leszünk kövérek.
Éppen ellenkezőleg, a túlzott mértékű szénhidrát- és cukorfogyasztás az, ami garantáltan plusz kilókhoz vezet (kivéve azt a kisebbséget, amelynek tagjai az úgynevezett szénhidrát típushoz tartoznak). Miért?
Sejtjeinknek működésükhöz ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaz(hat!)nak, túl sok bennük a hozzáadott cukor, túl kevés a létfontosságú vitamin és ásványi anyag, amelyek elengedhetetlenek lennének az egészséges fejlődéshez.
A cukorfogyasztás csökkentése akkor is fontos, ha gyermekünk nem túlsúlyos, mert a cukor megemeli az inzulinszintet, ami magas vérnyomást, magas koleszterinszintet, szívbetegségeket, cukorbajt, hízást és... |
|
|
|
|
|
|
|
... kialakulásához.
A colitis ulcerosa és a Crohn-betegség előfordulási aránya ugrásszerűen megnőtt az elmúlt évtizedekben a táplálkozási szokások megváltozása miatt:
megnövekedett cukorfogyasztás
félkész és instant élelmiszerek fogyasztása
gyorséttermi koszt
finomított élelmiszerek használata
mikrosütő használata
kevés nyers étel (zöldség, gyümölcs,... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfosztott édesgyökér. Annak idején a nagyon kedvelt medvecukor is ebből készült. Jó lenne, ha felnőttek és gyermekek egyaránt felújítanák ezt a jó szokást, az egyre fokozódó, káros cukorfogyasztás helyett.
A kocákra vágott, gyógyszertárakban és gyógynövényszaküzletekben is kapható édesgyökér mokkáskanálnyi mennyiségét rágjuk el, a rostos részét nem kell megenni. Két-h... |
|
|
|
|
|
|
|
... tünetmentes esetek ennek kb. kétszeresét teszik ki mivel a lakosság mintegy 25%-a /2,5 millió ember/ nálunk is a cukorbaj hajlamával születik és a körülményektől függően válik beteggé. A cukorfogyasztás mértéke is szinte elrettentő méreteket öltött az utóbbi években. Angliában az 1 főre jutó átlagos évi cukorfogyasztás 50 kg, az USA-ban 54, míg Magyarországon mintegy 36 kg. Ez azt... |
|
|
|
|
|
|
|
... stresszes, megterhelő időszak sajátjai, ilyenkor különösen fontos az elegendő mennyiségű és minőségű pihenés, valamint a megfelelő táplálkozás. A B-vitaminok fokozott bevitele és a cukorfogyasztás csökkentése segíteni fog, hogy ne taglózzon le bennünket az éjszakai stressz. Magnézium és kalcium fogyasztásával nyugtató hatást érhetünk el, és érdemes ilyenkor tartózkodni az alkoholt... |
|
|
|
|
|
|
|
... rendben.
Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:
- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,
- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,
- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... kezelésére
* Segít a vér normál cukorszintjét beállítani
* Szabályozza a testsúlyt
* Irányítja és szabályozza a cukor iránti sóvárgás mértékét
* A gymnema cukorfogyasztás közben csökkenti annak ízét
* Elősegíti az egészséges koleszterinszintet
* Az egyik legtermészetesebb mód, mely segít az normál vércukorszint elérésében és me... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyógynövények Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak
Melyik cukorbeteg ne örülne, ha gyógyszerszedés helyett elég lenne egy növény levelének rágcsálása? Van-e olyan fogyókúrázó, aki böjtölés, számolgatás, önsanyargatás helyett ne a gymnema fogyasztását választaná? Mie... |
|
|
|
|
|
|
|
... rendben. Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:
- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,
- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,
- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldsé... |
|
|
|
|
|
|
|
... esetek ennek kb. kétszeresét teszik ki mivel a lakosság mintegy 25%-a /2,5 millió ember/ nálunk is a cukorbaj hajlamával születik és a körülményektől függően válik beteggé. A cukorfogyasztás mértéke is szinte elrettentő méreteket öltött az utóbbi években. Angliában az 1 főre jutó átlagos évi cukorfogyasztás 50 kg, az USA-ban 54, míg Magyarországon mintegy 36 kg... |
|
|
|
|
|
|
|
... allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:
- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,
- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,
- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldségfél... |
|
|
|
|
|
|
|
... rendben. Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:
- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,
- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,
- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldsé... |
|
|
|
|
|
|
|
... elejéig a cukor különlegességnek, csemegének számított. Akkoriban átlagosan öt kilót fogyasztottak fejenként évente, ez a szám napjainkra több mint a nyolcszorosára emelkedett! A cukorfogyasztás mindennapjaink szerves részévé vált. Az iparosodással, a készételek, finomított ételek megjelenésével, a konzervipar fejlődésével mind több és több cukrot veszünk magunkhoz. A legnagyobb p... |
|
|
|
|
|
|
|
... hektáron pusztították el a cukornádültetvényeket. A világkereskedelemben kialakult cukorhiány másik oka Kína, India gazdasági növekedése, az ezzel járó életszínvonal-emelkedés, a növekvő cukorfogyasztás.
Ennek az országnak a vezetői megbolondultak (vagy alaposan megkenték őket amit talán nehéz de bizonyára nem lehetetlen bizonyítani), amikor hajlandóak voltak lemo... |
|
|
|
|
|
|
|
... szervezeted az emésztéssel van elfoglalva. Egy ,,könnyű", főleg zöldségfélékből álló ebéd után viszont frissebb és energikusabb vagy - nem véletlenül. Ráadásul a túlzott cukorfogyasztás csökkenti a gyomorsavtermelést, ami különösen megnehezíti a megfelelő emésztést.
Kávé helyett gyógytea
A túlzott koffein-, alkohol- és cigarettafogyasztás nem... |
|
|
|
|
|