|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).
1. A májgal... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A zöld fodros ágyon a sherry-vel sült csirkemájfalatok, az érett szőlőszemek, na meg a tojásos bundájú baguette-szeletek olyan mennyei villára valót jelentenek így együtt
Hozzávalók:
2 tojás
1 deci tej
só és frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
6 darab 2 centis baguette-szelet
6 evőkanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Eltelt a mult het. Talan tul gyorsan is. Most meg valahogy semmihez sincs kedvem. Lehangolo egyedul, foleg azok utan hogy egy hetig Gyurka velem volt, es itthon sem volt senki,es vegre nem laposkuszasban kozlekedtem,hanem ugy ereztem magam, mint regen,otthon. Mert ugy ez nem az en hazam, es hiaba vezetem itt a haztartast,semmi sem ugy van ahogy en sz... |
|
|
|
|
|
|
|
.....nem bírom,ezt a változó időjárást !!!!!
Tiszta "DILÓ" vok......olyan "ideges" ..vok....mindent egyszerre akarnék csinálni .....aztán,semmivel sem haladok !!!!!!!!!!
Idegesít,minden .......a TV......a TELEFON.....és az,h nem tudok ide a blogba KÉPET beszúrni ........
ha esetleg vkinek nem válaszolok,vagy csak "ku... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db zsemle, 1 dl tej, 2 db csirkemáj, 40 dkg sertéskaraj, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, fokhagyma, őrölt fekete bors, petrezselyem.
1. A zsemlét tejbe áztatjuk, kifacsarjuk, s a májjal és a hússal együtt ledaráljuk. A tojással, a fölaprított vöröshagymával, fűszerekkel, sóval összedolgozzuk.
2. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal k... |
|
|
|
|
|
|
|
...- Ez az öt csirkém van még eladó, nagyságám!
- kínálja portékáját szombaton délben, zárás előtt, a csarnoki kofa.
- Tudja mit? Válassza ki nekem a három legöregebbet - kéri a fiatalasszony.
- Ezer örömmel! - vigyorog a kofa. - Be is csomagoljam?
- Igen. A másik kettőt.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkeszárny fűszeres bundában
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evőkanál apróra vágott snidling, 1 teás... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.
Elkészítése:
Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgatott májdarabokat is a hagymára dobjuk, s még ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csirke, csirkemáj, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg füstölt sonka, 3 tojás, 4 zsemle, 2 dl tej, 1 fej hagyma, vaj, olaj, só, bors, vegeta, reszelt szerecsendió, petrezselyem
Elkészítése:
A zsemlét tejbe áztatjuk. Forró vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felnegyedelt csirkemájat és megpároljuk. Villával szétnyomkodjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Egy átlagos répa kétszer annyi A-vitamint tartalmaz, mint az egy napra ajánlott mennyiség
Ez pedig jót tesz a szemnek. Ha nem szereti a répát, semmi baj rengeteg más finom (vagy kevésbé finom) étel tartalmaz A-vitamint, és egyéb, a szem számára hasznos tápanyagot. Ezúttal a szem számára a két legfontosabb vitaminnal, az A- és a C-vitaminnal foglalkozunk.
A-vit... |
|
|
|
|
|
|
|
... Májkrémes szeletkék
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 kis hagyma, 1 babérlevél, 1 kávéskanálnyi liszt, fél pohár száraz fehérbor, kapribogyó, 1 kávéskanálnyi szardellapaszta, olaj, vaj, só, bors.
Elkészítése:
Olajat és vajat fele-fele arányban felforrósítunk, s azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A lisztben megforgat... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db tyúk vagy csirke, leveszöldségek, petrezselyemzöld, snidling, orsótészta, zöldborsó, brokkoli, só, szemesbors. A májgombóchoz:
2-3 db csirkemáj, 1 db tojás, só, bors, zsemlemorzsa, gríz, petrezselyemzöldHagyományos módon finom húslevest főzök. Elkészítem a májgombócokat: a májat apróra elkaparom, ráütöm a tojást, hozzáadom a zsemlemorzsát, a g... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkemáj baconszalonnában
Hozzávalók:
létszámtól függően csirkemáj
baconszalonna
flekkenfüszer
Elkészítés:
megszórjuk a füszerrel a májat,egyenként csomagoljuk a szalonnába,jénaiban sütjük ,közepes hőfokon
Elkészítési idő: 20 perc
... |
|
|
|
|
|
|
|
Karfiolkrém gazdagon.
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 5 dkg sajt, 3 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet kapor, 3 dkg mandula vagy kesudió
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Csirkemájpástétom - Igazán finom vacsi
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemáj, 50 dkg csirkemell, 30 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál pástétomfűszer
Elkészítés:
A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
• 60 dkg bélszín szeletben
• 10 dkg baconszalonna
• 10 dkg borsó
• 10 dkg paradicsom
• 15 dkg gomba
• 10 dkg zöldpaprika
• 5 dkg vöröshagyma
• 5 dkg libazsír
• 15 dkg csirkemáj
• 60 dkg burgonya
• 1 kis konzerv paradicsompüré
•... |
|
|
|
|
|
|
|
Töltött csirke zöldborsós-paradicsomos rizottóval
Töltött csirke (6 adag):
- 2 fiatal, kb. 700 g-os egész csirke
- 3 zsemle
- kb. 500 ml tej
- 60 g apróra vágott vöröshagyma
- 30 ml olívaolaj
- 250 g csirkemáj
- 3 to... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 db tojás, só, bors, 1 marék friss korianderlevél, 1 db zsemle, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A zsemlét áztassuk be, majd csavarjuk ki. A csirkemájat daráljuk le, adjuk hozzá az áztatott zsemléhez, üssünk rá egy tojást, sózzuk, borsozzuk. A korianderleveleket vágjuk apróra és keverjük a gombóc masszájához. Keverjünk hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
1 kisebb, felszúrt sertésdagadó (1-1,2 kg), 3 szikkadt zsemle, 1 nagy fej fokhagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 20 dkg csirkemáj, 20 dkg füstölt, főtt sonka, 3 ek. olaj, só, bors, fél kk. morzsolt majoránna, 2 tojás, 1 dl félszáraz fehérbor.
1. A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, kívül-belül bedörzsöljü... |
|
|
|
|
|