|
|
|
...
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál curry, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag friss korianderlevél, 1 evőkanál friss bazsalikom, 1 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 csirkeleveskocka, 400 ml kókusztej.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, keverjük bele a curryt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Kapros-kukoricás lecsó
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej vöröshagyma, 1 piros színű paprika, 1 csirkeleveskocka, 1 doboz csemege kukorica, 1 csokor kapor, 1 pár debreceni, 1 evőkanál margarin, 12 dkg rizs, 25 dkg mélyhűtött zöldborsó, 2,5 dl tej
Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál curry, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag friss korianderlevél, 1 evőkanál friss bazsalikom, 1 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 csirkeleveskocka, 400 ml tej.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, keverjük bele a curryt, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az összevágott kori... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: .
3 szelet bacon, 2 vöröshagyma, fél liter víz, 1 csirkeleveskocka, 3 zsályalevél, 125 ml kukoricadara, 1 ek. vaj, 3 ek. reszeit sajt, só, bors.
Elkészítése:
Egy serpenyőben süssük ki az felkockázott szalonnát, majd szedjük ki és a zsírjában pároljuk meg a felszeletelt vöröshagymát. Nem kell pirítani, csak párolni pár percig, majd a hagymát i... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 3 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, 3 db cukkíni, 1 csokor újhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 csipetnyi sáfrány, 1 db csirkeleveskocka, só, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk három darabba a csirkemell filéket, szórjuk meg sóval és daráljunk rá borsot. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy fedeles serpeny... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1,5 kiskanál tengeri só, 2 tört fokhagymagerezd, 2 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál (olíva-) olaj, 85 dkg kicsontozott felsőcomb, 1/4 liter csirkeleves (1/4 liter víz és 1/2 csirkeleveskocka), 25 dkg kuszkusz, 4 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg mazsola, 2 evőkanál meghámozott mandula.
A köményt, fahéjat, paprikát, koriandert, szegfűszeget, cayenne-i borsot, gyöm... |
|
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagyma
10-12 dkg zöldborsó
2 nagy sárgarépa
2 szál angolzeller
15 dkg gomba
2 dl tejszín
1 evőkanál tárkony
fél-egy citrom leve
só
1 bio csirkeleveskocka vagy 5 dl csirkealaplé
A csirkemellfilét falatnyi kockákra vágom, a hagymát elnegyedelem, a répát és a gombát mérettől függően fél-negyed karikákra vágom, és a zellert felsz... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 4 póréhagyma, 1 hagyma 1 szegfűszeggel megtűzve, 4 zeller vagy petrezselyem, 1 csokor fűszernövény (petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél), 2 liter víz, 2,5 dl tejszín, 2 csirkeleveskocka, 2 ek petrezselyemzöld, 2 ek turbolya, 6 dkg vaj, 2 ek liszt, só, bors.
A csirkét vagy felezett melleket tegye fazékba, hozzá a fele sárgarépát, pórét és zellert nagy szeletekben... |
|
|
|
|
|
|
|
Poulet Provençale, provanszi
csirke (francia)
Hozzávalók (6 sz.): 1,5 kg csirkehús, 4 ek olívaolaj, 2 ek vaj, 1 közepes hagyma, 1 zeller, 2,5 dl víz, 2 csirkeleveskocka, 20 dkg paradicsom, 4 ek liszt, 3 ek bor, 2 ek vágott petrezselyemzöld, só, bors.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, a hagymát és zellert vágja apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítse az ol... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4-6 sz.): 60 dkg csirkehús, 20 dkg hagyma, 6 dkg margarin, 6 dkg liszt, 8 dl víz, 3 csirkeleveskocka, 2,5 dl tejföl, 40 dkg cheddar sajt, 15 dkg hegyes erős paprika, fél kk chilipor, 10 tortilla búzalisztből, 3 dkg petrezselyem.
A csirkét bőrözze le, főzze meg és aprítsa fel. A hagymát, paprikát és petrezselymet aprítsa finomra, a sajtot reszelje le. Közepes mér... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: csirke bármely része, 1 nagy hagyma, 3 csirkeleveskocka, kukoricaliszt, tej, olaj.
A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát apróra. Lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára. Vegye ki, olajon dinsztelje a hagymát üvegesre. Tegye vissza a csirkét, töltsön rá 4 cm vizet. Párolja fedve míg a hús megpuhul, ha kell, kevés vizet töltsön utána. S... |
|
|
|
|
|
|
|
Rokfortos csirke
Hozzávaló: 60 dkg filézett csirkemell, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg márványsajt, 4 dkg vaj, fél csirkeleveskocka, 2 dl tejszín, 25 dkg zöld lapos-metélt, só, bors
A csirkemelleket sózzuk, borsózzuk, fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát összetörjük, a sajtot reszeljük, ha puha összemorzsoljuk.
A húst a vajon mindkét oldalán pirosra sütjük, aláöntün... |
|
|
|
|
|
|
|
* 4 db kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
* 1 ek olaj
* víz
* 1 db csirkeleveskocka/ ételízesítő
* őrölt fekete bors
* 2-3 babérlevél
* 4 db közepes sárgarépa, karikára vágva
* 25-30 dkg kisebb szemű újburgonya, felkockázva
* 1... |
|
|
|
|
|
|
|
Rokfortos csirke
Hozzávaló: 60 dkg filézett csirkemell, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg márványsajt, 4 dkg vaj, fél csirkeleveskocka, 2 dl tejszín, 25 dkg zöld lapos-metélt, só, bors
A csirkemelleket sózzuk, borsózzuk, fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát összetörjük, a sajtot reszeljük, ha puha összemorzsoljuk.
A húst a vajon mindkét oldalán pirosra sütjük, aláöntün... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítő.
A szójamártást, a vermuttal és a keményítővel összekeverjük. A húst darabokra vágjuk, és a szójás keverékbe forgatva 30 percig pároljuk. A zellert é... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 4 póréhagyma, 1 hagyma 1 szegfűszeggel megtűzve, 4 zeller vagy petrezselyem, 1 csokor fűszernövény (petrezselyemzöld, kakukkfű, babérlevél), 2 liter víz, 2,5 dl tejszín, 2 csirkeleveskocka, 2 ek petrezselyemzöld, 2 ek turbolya, 6 dkg vaj, 2 ek liszt, só, bors.
A csirkét vagy felezett melleket tegye fazékba, hozzá a fele sárgarépát, pórét és zellert nagy szeletekben... |
|
|
|
|
|
|
|
Poulet Provençale, (francia)
Hozzávalók (6 sz.): 1,5 kg csirkehús, 4 ek olívaolaj, 2 ek vaj, 1 közepes hagyma, 1 zeller, 2,5 dl víz, 2 csirkeleveskocka, 20 dkg paradicsom, 4 ek liszt, 3 ek bor, 2 ek vágott petrezselyemzöld, só, bors.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, a hagymát és zellert vágja apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítse az olajat a vajjal, süsse ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (4-6 sz.): 60 dkg csirkehús, 20 dkg hagyma, 6 dkg margarin, 6 dkg liszt, 8 dl víz, 3 csirkeleveskocka, 2,5 dl tejföl, 40 dkg cheddar sajt, 15 dkg hegyes erős paprika, ½ kk chilipor, 10 tortilla búzalisztből, 3 dkg petrezselyem.
A csirkét bőrözze le, főzze meg és aprítsa fel. A hagymát, paprikát és petrezselymet aprítsa finomra, a sajtot reszelje le. Kö... |
|
|
|
|
|
|
|
Könnyű csirke (ausztrál)
Hozzávalók: csirke bármely része, 1 nagy hagyma, 3 csirkeleveskocka, kukoricaliszt, tej, olaj.
A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát apróra. Lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára. Vegye ki, olajon dinsztelje a hagymát üvegesre. Tegye vissza a csirkét, töltsön rá 4 cm vizet. Párolja fedve míg a hús megpuhul, ha kell... |
|
|
|
|
|