|
|
|
... fűszerkeverék vagy grillfűszer, 6 karika (konzerv) ananász a levével együtt, 3 ek. olaj, 1 kisebb zöldpaprika, késhegynyi őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és currypor.
1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, esetleg a bőrüket is lehúzhatjuk. A húst bedörzsöljük fűszerkeverékkel, 4-5 ek. ananászlével meglocsoljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.|... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 citrom + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.
1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom átszűrt levét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, olívaol... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megforgassuk benne
kevés pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
margarin
só
A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk.
Mikor ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... formálunk belőle, majd a morzsával öszszeforgatott szezámmagban meghempergetjük. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. A csirkecombokat bekenjük a ketchup és a méz keverékével, majd néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
4. Ezután kissé lecsöpögtetjük őket, megsózzuk, megborsozzuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. A te... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
1/2 citrom leve és reszelt héja
4 kávéskanál apróra vágott, friss kapor
3 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A csirkecombokat lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd mélyebb serpenyőben, kevés felforrósított margarinon átpirítjuk. Sóval, a citromlével meg a reszelt héjával, a kaporral ízesítjük, és k... |
|
|
|
|
|
|
|
... összesen kb. 20 dkg, 1 kanálnyi paradicsompüré, 1 üveg francia vörösbor, só, bors, fokhagyma, babérlevél, friss rozmaring, 1 kanálnyi zsiradék.
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd egy nagyobb tepsiben egy kanálnyi zsiradékon erős tűznél elősütjük. Mikor már szép piros, hozzátesszük a zöldséget, az aromátokat és a paradicsompürét, és tovább pi... |
|
|
|
|
|
|
|
... margarin
1/2 citrom leve és reszelt héja
4 kávéskanál apróra vágott, friss kapor
3 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A csirkecombokat lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd mélyebb serpenyőben, kevés felforrósított margarinon átpirítjuk. Sóval, a citromlével meg a reszelt héjával, a kaporral ízesítjük, és k... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk. A sárgarépát és a burgonyát egészben hagyjuk, a vöröshagymát és a pórét 2-3 darabra vágjuk.
A babot leszűrjük és a zöldségekkel együtt nagy lábasba szórjuk.
A csirkecombokat is beletesszük. Ha kacsacombbal készítjük, akkor azt bőrös oldalán néhány percig sütjük, így adjuk a leveshez, hogy ne legyen majd túl zsíros.
A sonkát ráfektetjük, kb. 2,5 liter ... |
|
|
|
|
|
|
|
... egész csirke comb
annyi liszt hogy a combokat megforgassuk benne
kevés pirospaprika
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
margarin,só
A megtisztított csirkecombokat besózzuk.
Paprikás lisztben megforgatjuk, és kivajazott jénaiba vagy tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük tejfölel, pici vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk.
Mikor ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... összesen kb. 20 dkg, 1 kanálnyi paradicsompüré, 1 üveg francia vörösbor, só, bors, fokhagyma, babérlevél, friss rozmaring, 1 kanálnyi zsiradék.
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd egy nagyobb tepsiben egy kanálnyi zsiradékon erős tűznél elősütjük. Mikor már szép piros, hozzátesszük a zöldséget, az aromátokat és a paradicsompürét, és tovább pi... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávaló lisztből.
Elkészítése:
A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a gyömbért, a bort, a cukrot, a szójaszószt, 2 ek. vizet és 2 ek. olajat összekeverünk. A fűszereket a csirkecombokra szórjuk, és félretesszük. Előmelegített wokban öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.
1. A gombát megtisztítjuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az előbbit apró kockákra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, meghintjük őrölt borssal.
2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, bőrös felükkel lefelé beletesszük a combokat, és mindkét olda... |
|
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 evőkanál szárnyas
fűszerkeverék
só, csipet gyömbérpor
A csirkecombokat félbevágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, a grillrácson sütjük. Közben elkészítjük a zöldségragut: a finomra vágott vörös- és fokhagymát előhev... |
|
|
|
|
|
|
|
... teáskanál római kömény
• fél rúd fahéj
• csipet őrölt szegfűszeg
• 2 evőkanál citromlé
• 6 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval és paprikával bedörzsöljük. Az apróra vágott fokhagymát a lereszelt gyömbérrel, a csilivel, a kardamommal, a kurkumával, a római köménnyel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citroml... |
|
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk, kierezzük, és vékony csíkokra vágva a citromléhez adjuk. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a citromos mártást besűrítjük vele.
3. Közben a kifilézett csirkecombokat négyfelé vágjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, benne a csirkecombokat mindkét oldalukon megsütjük, majd a citromos mártással összeforraljuk.
4. A spagettit sós, fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... bennünket, majd előételnek helyben készült körözöttet, hagymát és barna kenyeret, utána pedig babgyulyást, végezetül pedig ott a szabadban, parázson, a szemünk láttára készült sült csirkecombokat (griffmadár méretűek voltak) kaptunk friss vegyes salátákkal. Közben a háromtagú zenekar goran muzsikával és dalokkal szórakoztatott bennünket. Igen vidám hangulat volt, sokat viccelődtün... |
|
|
|
|
|
|
|
Itt ülök, kezemben egy csokor petrezselyemmel, és sietek megtölteni a csirkecombokat.
Leírom később, hogy hogyan.... |
|
|
|
|
|
|
|
... finom zöldség bele a kertből, karalábé is. Hagyma is és fokhagyma is. Egyik sem megtisztítva, csak jól lemosva. A hagymahéj nagyon jó a levesbe.
Még mindig fődögél.
A csirkecombokat besóztam, titkon többfűszer olajjal megkentem (A feleségem nem szereti igazán ezt az olajat a kakukkfű miatt). A töltelék három zsemléből tejbe áztatva állt. ebbe hagyma, fokhagyma került, r... |
|
|
|
|
|