Belépés
Gombás pulykaragu makarónival
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki...
Zöldséges sült rizs
Hozzávalók:

1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olív...
Dió
... tesz jót neki, mivel a benne levő olaj megdermed, és elveszíti az ízét!


A dió remekül illik a csiperkegombás, vargányás, zöldbabos vagy szárazbabos salátákhoz. Legfőképpen akkor, ha a babos salátát megöntözzük egy kis langyos dióolajjal is!

A dióbél kellemesen ropogós kontrasztot ké...
Sajtos-csirkés csusza
Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 kk. finomra vágott bazsalikom, 8 csirkecombfelső, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek. vaj (margarin), negyed cseresznyepaprika, kevés szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom, fél kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.
|...
Pástétomok, meleg szenvicsek
... vele. Tetejére hinthetünk szezámmagot (szezámpelyhet), majd grillsütőben megpirítjuk. Paprikával, paradicsommal fogyasztjuk.

GOMBÁS MELEG SZENDVICS

25 dkg csiperkegomba
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 paprika
1 paradicsom
kis olaj
petrezselyem zöldje
borsikafű
majoránna
vegán tejföl

...
Villámgyors vacsorák
... energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 40 perc.

Gombás-cukkinis omlett Hozzávalók:

• 10 g vaj
• 1 teáskanál zúzott fokhagyma
• 25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve
• 50 g reszelt cukkini
• 1 mogyoróhagyma, finomra vágva
• 2 tojás
• 1 evőkanál víz
• 30 g reszelt cheddar sa...
Hamis töltött csirkecomb
Hozzávalók:

4 nagy, fűszerezett csirkecomb, 1 közepes vöröshagyma, 10-15 dkg csiperkegomba, 6 ek. olaj, egy csokor petrezselyem, 8 zsemle, 5 főtt tojás, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 4 ek. zsemlemorzsa, 2 tojás, só, őrölt fekete bors.

A combokat a forgónál kettévágjuk. A hagymát fi nomra, a gombát kis kockákra vágjuk. Serpenyőben, 3 ek. olajon először ...
Gombás krumplilepény
Hozzávalók:

80 dkg burgonya, só, bors, 30 dkg laska- vagy csiperkegomba, 2 piros húsú paprika, 2 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 ek. vaj/margarin, 1 ágacska friss / 1 mk. szárított borsikafű, 4 tojás, szerecsendió, egy kis csokor petrezselyem.

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. A megtisztított gombákat vékony csíkokra tépked...
Mese arról, ki hogyan szeret
... dkg kimagozott sárgabarack, 15 dkg Anikó sajt, 1 mokkáskanál ánizs, 6 db szegfűszeg, 5 dkg liszt, 5 dkg teavaj, 1 dl tejszín, 5 dkg trappista sajt, 4 adag párolt rizsköret, 10 dkg csiperkegomba, ízlés szerint; csipetnyi finomított só, frissen őrölt bors, csipetnyi sáfrány
A pulykamelleket kissé kilapítjuk (klopfoljuk), megsózzuk, és megszórjuk a frissen őrölt borssal, majd fé...
Praktikák
... zöldségsaláta.

Egyenlő mennyiségű zöldpaprikát, zöldbabot, apró uborkát, gyenge sárgarépát, karfiolrózsát, apró kis vöröshagymát, leszemezett tejes kukoricát és néhány apró csiperkegombát külön-külön egy kevés vízben - vagy gőzben - félpuhára párolunk. (A kuktafazék részes párolóbetétjében egyszerre is elkészíthetjük.) Szűrőbe vagy szitára téve vizét lecsurgatjuk, a zöl...
Gombakrémleves
Gombakrémleves gombagaluskával

Hozzávalók:

fél vöröshagyma, 4 dkg vaj, 25 dkg csiperkegomba, 1 csapott ek. finomliszt, 2 dl főzőtejszín, fél ek. só vagy ételízesítő, fél mk. őrölt bors, zöldpetrezselyem;
a galuskához: 8 dkg csiperkegomba, 10 dkg csirkemellfi lé, 1 tojás, 1 zsemle, só, őrölt bors, petrezselyem.

A hagymát fi nomra vágjuk, és a...
Szárnyasragu makarónival
Hozzávalók:

20 dkg pulyka- vagy csirkemellfi lé, 15 dkg csiperkegomba, 15 dkg laskagomba, 40 dkg makaróni, 1 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 darab tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejszín, pár szál metélőhagyma, só, őrölt bors.

A húst vékony csíkokra metéljük, a csiperkéket és a nagyobb laskagombákat félbevágjuk. A makarónit sós vízben kb. 8 perc alatt...
Pulykagulyás tócsnival
Hozzávalók:

60 dkg pulykahús, 8 dkg csiperkegomba, 6 dkg póréhagyma, 6 dkg paprika, 2 ek. szójaszósz, ketchup, steakfűszerkeverék, 6 dkg kemény sajt, 1 vöröshagyma, étkezési keményítő, olaj. A tócsnihoz: 6 db burgonya, 1 csésze tej, 2 tojás, 6 ek. fi nomliszt, 3 gerezd fokhagyma, majoránna, só, őrölt bors, olaj.

A húst felcsíkozzuk, befűszerezzük, megszórjuk...
Zöldséges gomba krumplipürével
Hozzávalók:

1,2 kg burgonya, só, törött fehér bors, 50 dkg csiperkegomba, 25 dkg sárgarépa, 1 fej vörös- és 2-3 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 3-4 szál friss vagy fél kk. szárított kakukkfű, 2 ek. olaj, kb. 5 dkg vaj/margarin, 3,5 dl tej, szerecsendió, 2 dl tejföl, 3 dkg parmezán sajt, 2 miniparadicsom.

A burgonyát kockákra vágjuk, és sós vízben ...
Recept
Gombaleves magyarosan
Kategória: Levesek, levesbetétek
Hozzávalók: 25dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4dkg zsir

2ek. liszr
pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1dl tejföl
1 tojásból csipetke
Elkészítés: A gombát tisztitsd meg, szeleteld fel. A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát, add hozzá a gombát, ...
Könnyű nyári csirkehúsleves
Hozzávalók:

4 kisebb csirkecomb / 2 csontos csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 1 kisebb cukkini, 2 szál szárzeller, 8-10 szál zöldspárga, 1 zsenge karalábé, 10 dkg csiperkegomba, 50 dkg zöldborsó, 1 közepes fej vörös- és 2 gerezd fokhagyma, só, 8-10 szem bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, egy szál petrezselyem.

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, kettévágj...
Borsós malacragu
Hozzávalók:

50-60 dkg malaccomb vagy lapocka, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 4 ek. olaj, 2 zöldpaprika, 20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet), 20 dkg csiperkegomba, másfél ek. sűrített paradicsom (paradicsompüré), 1 csapott kk. só, 1 mk. őrölt fehér bors, 1-1 kk. jóféle pirospaprika és kakukkfű.

A malaccombot 2 centis kockákra, a megtisztított hagymát f...
árpagyöngy
... árpagyöngy
Hozzávalók:
1 csésze árpagyöngy (10-15 dkg)
1-1 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 csésze (10-15 dkg) franciabab (zöldbab)
10 dkg csiperkegomba
1 konzerv kukorica
só, olaj, petrezselyem, kapor, bors, kakukkfű
Elkészítése:
Az árpagyöngyöt öblítsd le vízzel, majd egy lábosba téve önts rá annyi vize...
Zöldséges-sajtos rizottó
... Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 4 ek. olívaolaj, 25 dkg rizs, 2,5 dl erőleves (kockából), 2,5 dl fehérbor, egy csokor leveszöldség, 1 zeller, 1 póréhagyma, 20 dkg csiperkegomba, 1 ek. vaj/főzőmargarin, 7-8 dkg parmezán sajt, só, bors.

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a rizst, és tovább pároljuk. Felöntjük az er...
Az igazi magyar őstörténetről
... halászó népnek kellett lennünk.

Gondolják el történészeink magas agyi fejlettségét: mondjuk bejön félmillió ember a Kárpát-medencébe és akkor az asszonyok kimennek az erdőbe csiperkegombát gyűjtögetni és ebből etetnek félmillió embert. Nem tudom, hogyan képzelik.

De folytassuk. Turán területéről, mivel ott voltak a szobdok, bahtriaiak, a nagy birodalmak, a Ho...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: GOMBÁS MELEG SZENDVICS, igazi magyar, csokor újhagyma, csokor kapor, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, benne levő, babos salátát, dióbél kellemesen, csokor petrezselyem, forgónál kettévágjuk, megtisztított gombákat, pulykamelleket kissé, frissen őrölt, kevés vízben, kuktafazék részes, húst vékony, nagyobb laskagombákat, húst felcsíkozzuk, burgonyát kockákra, zsiradékon fonnyaszd, nagyon apróra, szál petrezselyem, csirkecombok bőrét, megtisztított hagymát, árpagyöngyöt öblítsd, lábosba téve, csokor leveszöldség, vöröshagymát apróra, asszonyok kimennek, erdőbe csiperkegombát, nagy birodalmak, zöldpetrezselyem, párolóbetétjében, gombagaluskával, csirkecombfelső, csiperkegombás, csirkehúsleves, elkészíthetjük, krumplipürével, pulykamelleket, gombakrémleves, csiperkegombát, paradicsompüré, korianderlevél, miniparadicsom, őstörténetről, csiperkegomba, megtisztított, történészeink, krumplilepény, paradicsommal, szezámpelyhet, mogyoróhagyma, megtisztítjuk, laskagombákat, zöldségsaláta,
© 2013 TVN.HU Kft.