|
|
|
... vagyok.
Úgy szeretnek meghalni, mint a nagybácsikám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.
Rosszindulatú kismalac ül a cseresznyefán. Arra sétál Nyuszika, és azt kérdezi:
- Kismalac, mit csinálsz?
- Meggyet eszem.
- Dehát Malacka ez egy cseresznyefa!
- Kuss, hoztam!
Az agress... |
|
|
|
|
|
|
|
... kimaradnak.) Érdekességké... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 egész tojás,
4-5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2-3 dl tejföl,
4 kanál cukor,
2 vaniliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.
A hozzávalókat összekeverjuk és kikent tepsibe öntjük. Beleszórunk szeletekre vágott barackot, kimagozott meggyet és cseresznyét. 200 fokon kb. 15-20 percig... |
|
|
|
|
|
|
|
...
25 dkg liszt
1 kávéskanál élesztő
4 dkg cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorr... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaniliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A bor... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel... |
|
|
|
|
|
|
|
...4 db 5 decis üveghez
HOZZÁVALÓK:
1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvege... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 citrom
4 dkg pisztácia
3,5 dkg mogyoró
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
A tetejére
20 szem cseresznyebefőtt
málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan k... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej
10 dkg búzadara
2 tojás
A töltelékhez:
30 dkg cseresznye
2 dl víz
12,5 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákk... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg + 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 evőkanál cseresznyebefőtt
4 evőkanál amarettólikőr
2 evőkanál mandulaforgács
2 evőkanál kókuszreszelék
2 tojás
25 dkg mascarpone sajt
1,5 dl tejszín
6 evőkanál cukor
só
A díszítéshez
cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyebefőttet lecsöpögtetjük, tálba tesszük, a likőrr... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 szem cseresznyebefőtt
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)
A sziruphoz:
10 dkg cukor
A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 dl tejszín
36 szem cseresznyebefőtt
5 tojássárgája
12,5 dkg cukor
A szószhoz:
1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
60 dkg cseresznye
3 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kukoricakeményítő
fél kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál mandulaaroma
25 dkg vajas tészta (mirelit)
A tetejére:
1 tojás
3 evőkanál mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 dl víz
40 dkg cukor
50 dkg cseresznye
1 evőkanál citromlé
A díszítéshez:
cseresznye
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét ... |
|
|
|
|
|
|
|
... személyre
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
csipetnyi só
1 tojás
1 evőkanál cukor
10 dkg vaj
A töltelékhez:
50 dkg cseresznye
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
a kenéshez: 1 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, köze... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
3 dkg porcukor
A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg keményítő
A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr
A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét a kávéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, é... |
|
|
|
|
|