|
|
|
... káposztaféléket és a gyökérzöldségeket rendszeresen öntözni kell, főleg a száraz időszakokban. A túl sok öntözővíz azonban a sárgarépa felrepedését okozhatja.
V A később elvetett csemegeuborka még augusztusban is szedhető. Ha befőzésre szánjuk, 6-8 cm-esen szedjük le. Kovászos vagy ecetes uborkának a 9-15 cm-es termések a legalkalmasabbak.
- Az ősszel érő süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... szendvicstorta
Hozzávalók:
14 dkg lágy vaj,
4 evőkanál majonéz,
1 evőkanál kissé csípős mustár,
néhány csepp worcesterszósz,
15 dkg füstölt tarja,
15 dkg főtt sonka,
2 csemegeuborka,
3 paradicsom,
4 evőkanál apróra vágott snidling,
só és bors,
0,5 kg fehér szendvicskenyér,
20 dkg krémsajt,
30 dkg szétmorzs... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 vastagabb szelet hátszín, 2 sárgarépa, 1 fél darab zeller, 1 kis póréhagyma, 4-5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 2 csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított... |
|
|
|
|
|
|
|
... megkapom a pénzemet....talán,kihúzom , addig .......ha ügyesen osztom be !!!!!)
Belenézett a kosaramba,és majdnem elsírta magát........100-as izzó.......darálthús......nagyüveges csemegeuborka......
A háza "elúszott"+ a vállalkozása is ........egy jelzáloghitel miatt.......gyerekeit elvették tőle,férje elhagyta........NEKI MÁR CSAK EZ A BOR,és néhány zsömle...... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... salátaöntetbe, a végen hozzákeverem a kifőtt tésztát. A salátát pár órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt, ha a tészta túlzottan magába szívta az öntetet, felhigítom csemegeuborka levével.
Lehet még beletenni felaprított virslit vagy párizsit vagy főtt tojást.
Köretként a grillételek mellé szoktam csinálni.
Eddig mindenki me... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
Elkészítése:
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sert... |
|
|
|
|
|
|
|
Falusi göngyölt hús
Hozzávalók 4 személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Se... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy kiló margarin, 15 kiló kenyér, 15 liter tej, hat kiló paradicsom,
hat kiló sonka, hét kiló krumpli, hat kiló karaj, kilencven liter
ásványvíz, konzerv csemegeuborka, tíz kiló narancs, tíz kiló alma, két
kiló gyors rizs, négy doboz cigaretta, hat kiló csirkemell, hatvan
tojás, hat kiló ementáli, harminc üveg sör, egy liter napraforg... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac, 3-4 db csemege uborka, 2 szál újhagyma, 2 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, 1 evőkanál joghurt, só, darált bors, pár csepp citromlé, friss kapor, vagy petrezselyem zöldje.
Elkészítése:
Vágjuk fel vékony, körülbelül egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemege uborkát. Tegyük egy tálba, majd a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkemáj, 2 tojás, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Az uborkás mártáshoz: 1 csemegeuborka, 1 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek. fehérborecet.
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, majd konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... szikkadt zsemle, 4 közepes fej vöröshagyma, 75 dkg darált marhahús, 2 tojás, 1 ek. nem túl csípős mustár, édes-nemes pirospaprika, 8 szelet sonka (szárazon pácolt, füstölt), 8 apró csemegeuborka, 2-3 ek. olaj, 1 púpozott ek. liszt, 1 dl tejszín, 1-2 tk. ételízesítő, kis csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, folpack vagy erős nejlonzacskó, fogvájó.
1. A zsemlét beázta... |
|
|
|
|
|
|
|
... SZALONNAKÖNTÖSBEN JOGHURTMÁRTÁSSAL (kedvencem)
Hozzávalók: 12 db virsli, 12-12 vékony szelet sajt és baconszalonna, 3 ek. olaj; a mártáshoz: 1 főtt tojás, piros húsú paprika, 5 dkg csemegeuborka, 1 apró vöröshagyma, 1,5 dl joghurt, 1 dl majonéz, só, bors.
Elkészítése: A paprikát, az uborkát és a hagymát apróra felkockázzuk. A paprikából és az uborkából keveset félreteszü... |
|
|
|
|
|
|
|
EGYSZERÛ GASPACHO
Hozzávalók 4 személyre: 6-7 paradicsom, egy uborka, négy zöldpaprika (lehetőleg több színből), egy hagyma, két gerezd fokhagyma, négy kanál olaj, egy kanál borecet, 15 dkg szikkadt kenyér vagy prézli, kevés pirospaprika, só, bors, tálaláskor 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél vagy zöldpetrezselyem.
A zöldségféléket (és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evőkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evőkanál olaj.
Elkészítés
Egy evőkanál olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagyma felét megforgatom benne a rizst és kb. másfélszeres mennyiségű vízzel felengedem. A húsleveskockával ízesítem és puhára fűzöm. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... alföldi hússaláta, 5 dkg majonéz, 1 evőkanál mustár, fél pohár tejföl, só, cukor, őrölt bors, fél evőkanálnyi citromlé, 25 dkg szójamentes párizsi, 1 főtt burgonya, 1 alma, 5 dkg csemegeuborka. A díszítéshez: főtt zöldség (sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó).
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk... |
|
|
|
|
|
|
|
... őket. Letakarjuk a tálat és sütőbe helyezzük. Jó egy óráig pároljuk 200 fokon.
Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk, a leve... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanálnyi majoránna, 1-2 evőkanálnyi pirospaprika, 7,5 dkg sertészsír, 4 tojás, 4 db virsli, reszelt citromhéj, 2 dl tejföl, só, bors, csemegeuborka.
Elkészítés:
A pörköltnek felkockázott húst 6 dkg zsíron átpirítjuk, míg színét váltja. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, a reszelt ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 db szezámmagos franciakenyér,
10 dkg Rama margarin,
10 dkg besamelmártás,
5 dkg krémsajt,
10 dkg párizsi,
1 csomó tavaszi hagyma,
2 közepes csemegeuborka,
1 db piros húsú paprika,
1 csokor petrezselyemzöld,
őrölt fehér bors,
só.
A franciakenyereket félbevágjuk és a belsejét eltávolítjuk. Közbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghintjük.
370 kalóriát és 50 g szénhidrátot tartalmaz
Virslisaláta
Hozzávalók 1 személyre: 4 dkg farfalle (pillangótészta), 1 szál baromfivirsli, 1 csemegeuborka, 1 csomó hónapos retek, néhány szál petrezselyem, 1 teáskanál ecet, néhány csepp folyékony édesítőszer, só
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsöpögtetjük. A virslit, az uborká... |
|
|
|
|
|
|
|
Habkönnyű májkrém (5 személyre)
Hozzávalók:
50 dkg kenőmájas
15 dkg natúr sajtkrém
1 evőkanál mustár
majoránna
őrölt fekete bors
(Tipp: Ha majoránnás kenőmájast veszünk, akkor nem kell külön majoránnával fűszereznünk a krémet)
A kenőmájast a sajtkrémmel együtt (robotgéppel) jó habosra keverjük, majd mustár... |
|
|
|
|
|