Belépés
Ki az igazi paraszt?!!--:)))
... a daru.Ne felejtsétek el,a legvidámabb állat a világun a : JUHéééééé!!!!!!!!!!
(Rigó Peti, paprik...
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába...
Szalonnás burgonyatekercs
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol...
Pisztráng fűszeres tejföllel
Hozzávalók:

60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába...
Fahéjas almagombóc
Hozzávalók:

2-3 szem főtt áttört burgonya, 4 alma, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, só, 10-15 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg anny...
Ötletek
... állóképességén javít, az agyat is nyugtatja - lassan, de tartósan emeli a vércukorszintet, így az agysejtek folyamatosan több energiához jutnak. Legjobb forrása (nyilván tudja) a közönséges burgonya.

Este nyugodtan

Mézes tej és maláta

Este a kellemes ellazulás a cél. A tej önmagában is megteszi, mézzel összekeverve viszont valósággal álomba ringat!...
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít...
Pincepörkölt vörösborral
... Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel me...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Ettől behalsz, ha elolvasod!!
... megbeszélést tartanak, hogy kitartasanak-e.
Ebéd. Pár szem keksz. Vacsora. Valamilyen pép. Ránézésre bedarált kartonpapír két órán át főzve. Az íze egybevág a kinézetével. Azt mondják burgonyapüré. Ezek még nem láttak burgonyát. A püré sem. Ezek után legyen széklete az embernek.
Reggel kötéscsere. Gyönyörködöm a sebben. Az orvos is. A fájdalom is. Azt mondja szépen gyógy...
Gulyásleves (kezdőknek)
Hozzávalók:

500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v...
Pótolja a vitaminokat!
... anyagcsere-folyamathoz, pl. a vas felszívódásához.

Mely élelmiszerekben található meg? A táplálkozásban jó C-vitamin-források a zöldpaprika, a saláta, a brokkoli, a kelbimbó, a burgonya, a csipkebogyó, a friss gyümölcsök. A főzés, a sütés, a tartós áztatás, a főzővíz leöntése, az ételek ismételt melegítése jelentős aszkorbinsav-veszteséget okoz.

Kit fenyeget ...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
... a csokoládé vagy a hamburger csábításának.

Értékes gesztenye

Az ősszel érő szelídgesztenye fogyasztása hasonlóan jó hatású, mint a gabona- és diófélék, valamint a burgonya beiktatása az étrendünkbe. A gesztenye a Föld egyes területein szinte fő táplálékként szolgál, helyenként még kenyérfélét is sütnek belőle. Fogyasztása előtt ne csak a külső, kemény burkátó...
Pótolja a vitaminokat!
... sebgyógyuláshoz és számos más anyagcsere-folyamathoz.

Mely élelmiszerekben található meg? A táplálkozásban jó C-vitamin-források a zöldpaprika, a saláta, a brokkoli, a kelbimbó, a burgonya, a csipkebogyó, a friss gyümölcsök.

Kit fenyeget C-vitamin-hiány, és mit okoz a hiányállapot? Hiánybetegsége a skorbut, ami évszázadokig pusztított világszerte. Pl. amikor ...
Legyen fitt konyhatündér!
... kell kipróbálnia. Ne felejtse ki a sorból a friss zöldfűszereket, a ropogós salátákat és a gombákat sem!

Próbáljon ki olyan fajtákat is, amelyeket eddig nem ismert! Az édes burgonya például a krumplihoz hasonlóan készíthető el, kicsit édeskés az íze, és szívvédő karotinokban gazdag.

Minden zöldségféle, saláta és fűszernövény elkészítésére érvényes, hogy felha...
LENGYEL SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
egy nagyobb krumplit,
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, las...
1 2 3 .........441 442 ....662 663 .....881 882 883 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, LENGYEL SAJTMÁRTÁS, Rigó Peti, igazi paraszt, legvidámabb állat, uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, citromot vékony, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, csomó hónapos, csokor metélőhagyma, díszítéshez salátalevelek, burgonyát héjában, szeletelt burgonyát, paradicsom héját, burgonyákat alaposan, almákat megtisztítjuk, fahéjjal felverjük, almára öntjük, tört burgonyával, agysejtek folyamatosan, közönséges burgonya, kellemes ellazulás, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, zsíron megpirítjuk, friss gyümölcsök, tartós áztatás, főzővíz leöntése, ételek ismételt, csokoládé vagy, hamburger csábításának, burgonya beiktatása, friss zöldfűszereket,
© 2013 TVN.HU Kft.