Belépés
Bouillabaisse
Bouillabaisse (marseillei halleves)

Hozzávalók:
1,5 kg tisztított vegyes tengeri hal, scampi, kagyló
1 nagy fej kockára vágott hagyma
80 dkg hámozott paradicsom
30 dkg szeletekre vágott burgonya
1 édeskömény-gumó laskára vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé...
Levesek
... hozzá a kaliforniai paprikát és a csilit, majd kis lángon főzzük 5 percig.
A maradék korianderrel megszórva, forrón szervírozzuk. Ropogós kenyeret adjunk hozzá.

Bouillabaisse (marseillei halleves)

Hozzávalók:
1,5 kg tisztított vegyes tengeri hal, scampi, kagyló
1 nagy fej kockára vágott hagyma
80 dkg hámozott paradicsom
30 dkg szele...
Fűszerek
... lesz.
Az indiai ünnepi piláfot sáfránnyal illatosítják, ahogyan a földközi-tengeri rizsételeket is, kivált a spanyol paellát és a milánói rizottót is. A híres francia hallevesbe - a bouillabaisse-ba is tesznek sáfrányt.
Széles körben használja az édességipar, pudingok fontos kelléke. Alkotóeleme a Chartreuse-likőrnek.
Festékek, parfümök gyártásában jelentős a szerep...
Bouillabaisse (mit Rouille und Pesto) rezept
...
Zutaten

500 g Fischfilet(s) (gemischte Seefischfilets)
n. B. Garnele(n), Muscheln, etc.
200 g Kartoffel(n), halbfest kochend
2 Möhre(n)
1 / 2 Porree
1 / 4 Knollensellerie
4 Tomate(n)
3 Schalotte(n), gewürfelt
2 Zehe/n Knoblauch, gepresst
1 Liter Gemüsebrühe
etwas Safran
3 Blatt Salbei
2 Bund B...
Bouillabaisse Marseillaise
... mit vor Ende der Garzeit gibt man die Scampi dazu, kurz vor dem Servieren werden die Muscheln und die in Schieben geschnittenen Tomaten in der Suppe erwärmt. Stilecht isst man die Bouillabaisse so: der Fisch und das Gemüse werden vorsichtig aus der Brühe genommen und auf einer Platte angerichtet. Die Brühe wird getrennt dazu in einer Terrine gereicht. Jeder nimmt sich vom Fisch un...
ZUPPA DI PESCE Halleves
...
A zuppát levesnek fordítani éppoly kézenfekvő, mint amennyire pontatlan. Inzuppare olaszul annyi, mint "megpuhítani". Zuppa lehet valamely édesség neve is, amikor például tésztát átitatunk likőrrel. Esetünkben a "levest" pirított kenyérszeletekre öntik.
A zuppa di pescét nem sorolhatjuk az első fogásként feltálalt levesek közé, de a pietanze körébe sem: önálló étkezés...
Provánszi halleves
...
(Bouillabaisse provencale)
1,2 kg tengeri hal (tőkehal, tarka menyhal, tengeri süllő - lehet szeletelve, vegyesen), 2 közepes hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom, 1 póré, 1 szál rozmaring, néhány szál petrezselyem, 4 ek. olívaolaj, só, bors, késhegynyi sáfrány, 3 zsemle.
Fazékban olajat forrósítunk, üvegesre pároljuk benne az aprított hagymát, hozzáadju...
Francia halászlé
Francia halászlé
(Bouillabaisse á la Marseillaise)
Hozzávalók (10 személyre): 4 kg különféle tengeri hal és tengeri rák, 2,5 d1 olaj, 30 dkg vöröshagyma, 20 dkg póréhagyma, 20 dkg friss paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 4 db szegfűszeg, 2 szál kakukkfű, 5 dl fehérbor, só, bors, sáfrány, petrezselyem zöldje.
A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokr...
Sáfrány, a vörös arany
... kell belőle ahhoz, hogy a belőle készült étel rikító sárga színével és intenzív illatával csábítson.

Készíthetünk belőle gyönyörű sáfrányos rizst, halas leveseket, például bouillabaisse-t, alapja a paellának is. A cikkünk végén található sáfránypuding kitűnő pasifogó desszert, de adhatjuk Valentin napra is.

A sáfrány főzés hatására veszít ízéből és aromájából...
Bouillabaisse
Bouillabaisse


Hozzávalók:

1 sziklahal
1 ördöghal
1-2 sárkányhal
1-2 languszta
egyéb apró halak
kevés olívaolaj
1-2 paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 narancs héja
2 gerezd fokhagyma
sáfrány

törött bors
zöld ...
Sáfrány....
... belőle ahhoz, hogy a belőle készült étel rikító sárga színével és intenzív illatával csábítson.

Készíthetünk belőle gyönyörű sáfrányos rizst, halas leveseket, például bouillabaisse-t, alapja a paellának is. A cikkünk végén található sáfránypuding kitűnő pasifogó desszert, de adhatjuk Valentin napra is.

A sáfrány főzés hatására veszít ízéből és aromájából, a...
A világ hallevesei
... jellemzőik: jól áll nekik egy kis bor, a végén szórhatunk rájuk petrezselymet, és általában tele vannak zöldségekkel.
A franciák hallevesei

A legismertebb a provence-i bouillabaisse (ejtsd: bujjabessz), mely rengeteg változatban készül. Az igaziban legalább háromféle hal van, és kerül bele fokhagyma, édeskömény, narancshéj, babérlevél, bazsalikom és egy kevés konya...
Hogyan kell finoman elkészíteni a bouillabaisse-t?
......
Tudhattuk, hol a helyünk
... tartósító lében, előre tisztítva érkezett. Az asszony télen elkészítette a párolt vörös káposztát, amit aztán a tasakból kiolvasztva tálalt. Előre megfőzte és tasakban lefagyasztotta a bouillabaisse-t (ami tengeri herkentyűkkel készült francia halleves), az általa gulasch-nak titulált borzalmat, ami úgy nézett ki mint a barna mártás, némi aprócska húsdarabkával és itt-ott paradics...
szeretettel
... géniusza olyasvalamire teszi képessé, amiben nagy szakácsok is csődöt mondanak: képes különböző stílusokban főzni!

Az ínyesmester híres szakácskönyve nem képes leírni a bouillabaisse-t, a provánsziak halászlevét, a nem kevésbé híres Talismano della felicità gulyásreceptje furcsa karikatúra. Itt, Dél-Amerikában kóstoltam meg az afrikai ételeket, melyeket csak a híre...
Bouillabaisse
... halbieren und in grobe Würfel schneiden. Die weichfleischigen Fischstücke mit den Tomaten und der Marinade in den Fischtopf geben und alles weitere 8 min. schwach kochen lassen. Die Bouillabaisse noch einmal gut mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Dazu passen dünne, im Backofen geröstete Weißbrotscheiben, nach Belieben mit Knoblauchbutter bestrichen. Kleiner Tipp: Von Fischerd...
Hühnchen - Bouillabaisse mit Pernod rezept
...
Knoblauch nach Geschmack


Das Rezept stammt aus einem einsamen Lokal im Hinterland von Ligurien bei Imperia. Aus Ermanglung an frischen Fisch servierte der Wirt Hühnchen-Bouillabaisse. Das ist ein Eintopf mit Hühnchen, Pernod und vielen frischen Zutaten
. Dabei wird zuerst die Suppe mit Baguette gegessen und danach das Hühnchen. Das Rezept ist ein Knal...
Marseille, a turmixváros
... Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.


MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és más ételek mel...
Marseille, a turmixváros
... éttermekben. Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.


MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és má...
A leghíresebb fűszerkeverékek
... azonban benne maradnak a fazékban. Olyan nevezetes fogások ízesítője lehet, mint a burgundi marharagu vagy a pot au feu, de a híres francia hagymalevesből, illetőleg a hallevesből, a bouillabaisse-ből sem hiányozhat.

Nálunk szinte minden háztartás alapfűszerének számít a 2008-ban elhunyt boszniai horvát származású vegyészprofesszor-asszony, Zlata Bartl nevéhez köthető,...
1 2 
Címkék: Bouillabaisse Marseillaise, ZUPPA DI PESCE Halleves, Liter Gemüsebrühe, Blatt Salbei, Bund, Kleiner Tipp, Wirt Hühnchen-Bouillabaisse, MILYEN BOUILLABAISSE, MARSEILLE-I HALÁSZLÉ, Zlata Bartl, vörös arany, világ hallevesei, leghíresebb fűszerkeverékek, kaliforniai paprikát, maradék korianderrel, indiai ünnepi, földközi-tengeri rizsételeket, spanyol paellát, milánói rizottót, híres francia, zuppát levesnek, első fogásként, pietanze körébe, aprított hagymát, halakat megtisztítjuk, belőle készült, cikkünk végén, sáfrány főzés, végén szórhatunk, franciák hallevesei, provence-i bouillabaisse, igaziban legalább, kevés konya, asszony télen, párolt vörös, tasakból kiolvasztva, általa gulasch-nak, barna mártás, ínyesmester híres, provánsziak halászlevét, afrikai ételeket, éttermek leginkább, jódos tenger, burgundi marharagu, 2008-ban elhunyt, weichfleischigen, kenyérszeletekre, fűszerkeverékek, knollensellerie, knoblauchbutter, hagymalevesből, lefagyasztotta, seefischfilets, gulyásreceptje, alapfűszerének,
© 2013 TVN.HU Kft.