|
|
|
... halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül forró sütőben kb. 10 perc alatt átsütjük. Hagymás párolt rizzsel tálaltam... |
|
|
|
|
|
|
|
Pite
~~~~~~~
50dkg liszt
20dkg cukor
2dl tejfől
1tojás
1 fél sütőpor
Pite másként...
~~~~~~~~~~~~
4 tojás
2 pohár kristály cukor
4 pohár liszt
1/2 pohár étolaj
1 csomag vaniliáscukor
2 pohár kefir
1 sütőpor
(a pohár 2dl -es)
Bögrés almás
~~~~~~~~~~~~~
4 bögre kockára vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... pár virsli
* 1 dl étolaj
* 3 tk fűszerpaprika
* 1 tk ételízesítő
* só
* bors
elkészítés
1. A kolozsvári szalonnát, a hagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymapréssel összezúzzuk.
2. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 kg paprika
* 1-2 db csípős paprika (ízlés szerint)
* 1 kg hagyma
* olaj
* só
elkészítés
1. A hagymát és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk).
2. A bográcsba... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 kg paprika
* 1-2 db csípős paprika (ízlés szerint)
* 1 kg hagyma
* olaj
* só
elkészítés
1. A hagymát és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk).
2. A bográcsba... |
|
|
|
|
|
|
|
Szatmári töltött káposzta bográcsban
Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 2 db sertésköröm, 20 dkg füstöltsonka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 20 dkg kukoricadara, 1.5 kg káposzta, 2 dl tejföl, 1 csomag kapor, majoránna, só, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis konzervparadicsom, pirospaprika.
Elkészítése: a darált sertéshúst apróra vágott füstölt sonkáva... |
|
|
|
|
|
|
|
A bogrács meséje
Túl az Óperenciás-tengeren, élt egyszer valamikor réges-régen egy ember meg egy asszony. Szerették egymást, vígan teltek napjaik: hogyisne teltek volna, mikor az ember molnár volt, és messze földről hordták malmába őrleni a gabonát.
Volt ennek a házaspárnak egy gyönyörű l... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 bögre liszt
fél bögr cukor
fél bögre cukrozott kakaópor
egy zacskó vaníliás cukor
egy zacsi sütöpor
másfél teáskanál fahéj
2 evökanál olaj
1 tojás
1 bögre tej
mazsola
rum/konyak
Elkészítés:
Elöször is beáztatjuk a mazsolát (én egy negyed zacsival csináltam) annyi rumba, hogy éppen el... |
|
|
|
|
|
|
|
... Munkácsy Mihály válogatott levelei (szerk. Farkas Zoltán, Budapest, 1952) címmel adták ki.
A bogrács (1864)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... Grammy-díjas amerikai énekesnő. A gospel- és blueseredetű soul stílus - amelyet az érzelmes, érzéki előadásmód jellemez - királynőjének... |
|
|
|
|
|
|
|
... tormával
Papa cipóban tálalt bográcsgulyása ... |
|
|
|
|
|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
|
|
|
|
|