|
|
|
... szegfűszeget.
4. A birsalmás kompótot fedő nélkül felforraljuk, majd lassú tűzön fedő alatt 20 percig főzzük.
5. 20 perc elteltével ellenőrizzük, hogy kellően puhák-e a birsalmagerezdek, ha nem, még főzzük tovább.
6. Ha a gerezdek megpuhultak, a levét leöntjük és a gerezdeket kevés lével összeturmixoljuk.
7. A birsalmapürét szitán lecsöpögtetjük,a f... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére be nem fő. Ekkor beleszórom a fűszereket és a birsalmagerezdeket. Néhány percnyi fövés után (vigyázat, a birsalma nagyon gyorsan megpuhul!) szűrőkanállal kiveszem a léből, és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakom. Jól összerázom, hogy minél több gyümölcs ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Legalább 1,5-2 óra kell ahhoz, hogy a tartalmuk közepe is átmelegedjen.|... |
|
|
|
|
|