Belépés
Szép napot...
Sziasztok, először is elnézést, hogy este nem értem ide..mivel a rendelésre potyára mentem, mérgemben, na meg volt segítségem, párommal nekiálltam egy szatyor birsalmát eltenni kompótnak..
későn végeztem, fáradt is voltam, meg páromnak is kellett a gép.
most is reggeltől délig uton voltam, igy a jó reggelt helyett kellemes délutánt kivánok mindenkinek...
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Fuszerek/Arab/
... tetejére teszünk díszítésnek. Szintén tálalás előtt locsoljuk meg a húst narancsvízzel és szórjuk meg vaníliás cukorral. Kenyeret vagy rizst szervírozhatunk hozzá.
Bárányhússal töltött birsalma (Irán)

6 közepes nagyságú birs, 12 ek. darált bárányhús, 3 ek. főtt, passzírozott zöldborsó, 3 ek. reszelt hagyma, só, bors, 2 ek. olaj, 1 ek. méz, 2 ek. vaj, víz.
...
Édességek, desszertek
... bazsalikomlevél

Az eper felét simára turmixoljuk a bazsalikommal. A maradék epret negyedekbe vágjuk, s arra öntjük a bazsalikomos mártást. Tálalás előtt behűtjük.

Birsalmasajt

Hozzávalók:
birsalma
cukor

A hámozatlan, felszeletelt birsalmát kevés vízben megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Lassan főzzük tovább, először cukor nélkü...
Bibliai szakácskönyv
... leöntve.
BIRS
A Közel-Kelet ősi kultúrnövénye. A Bibliában valószínűleg nem szerepel, de a tudósok vitatkoznak azon, hogy mindig almát kell-e érteni, ill. fordítani, ahol az előfordul.
Sulamit birsalma desszertje
4 érett birsalma, 4 ek. méz, 1 tk. ánizs, kevés vaj.

Töröljük át alaposan a birseket, tegyünk mindegyikre mézet, szórjuk be ánizzsal. Tegy...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Házilag készíthető italok
... ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd habosra keverjük. Jéghidegen kínáljuk, a poharak szélét
narancskarikákkal díszítjük.

Birsturmix
Hozzávalók:
80 dkg birsalma, 20 dkg narancs, 15 dkg porcukor, 1 dl cseresznyepálinka, 1 liter tej.
A megtisztított birsalmát szeletekre vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, majd 1 dl tejjel
tu...
Házilag készíthető italok
... ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd habosra keverjük. Jéghidegen kínáljuk, a poharak szélét
narancskarikákkal díszítjük.

Birsturmix
Hozzávalók:
80 dkg birsalma, 20 dkg narancs, 15 dkg porcukor, 1 dl cseresznyepálinka, 1 liter tej.
A megtisztított birsalmát szeletekre vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, majd 1 dl tejjel
tu...
Tökéletes látás
TÖKÉLETES LÁTÁS szemüveg nélkül (utoljára módosítva: 2003.03.24, 14:58) (forrás: Jefferson Alexander's scan; Sliders Sci-Fi Olvasóterem, zor.org/olvasoterem) (DOC verzió: MS Word 2000; betűtípus: Palatino Linotype)

A szerző első kiadáshoz írt előszava Mivel semmi sem hat olyan meggyőzően, mint a személyes tapasztalat, bizonyára érdekelni fogja ennek a ki...
Csülkös receptkönyv
... paradicsomot sózzuk, borsozzuk, és a tálat befedjük. A sütőben 25 percig sütjük, majd a tetejét levéve, pirítjuk még 5 percig. Ecetes salátával kínáljuk.


Csülkös kelkáposzta birsalmával
Hozzávalók: 2 db füstölt csülök, 300g kelkáposzta, 100g sajt, 2dl tejföl, 100g birsalma, 30g liszt, 5 g őrölt köménymag, 3 g törött bors, 20 g só, 0,5 dl olaj
Az előkészí...
Tökéletes látás szemüveg nélkü
... saját levében párolva, például spenót, káposzta, kelvirág, karfiol, sárgarépa, fehérrépa. (Burgonyát ne együnk!) Vacsora után fogyaszthatunk diót vagy édes gyümölcsöt, mint például almát, birsalmát, szőlőt és hasonlókat.

Kenyeret vagy más effélét nem szabad enni, mert akkor az egész diéta elveszíti az értékét.

Tíz vagy tizennégy nap után elkezdhet...
Magyar Recepttár
... sertésborda 51
Csíkszeredai flekken 51
Csongrádi apróhús 51
Csongrádi lepény 52
Csongrádi ostorrétes 52
Csongrádi tepsis csirke 52
Csongrádi töltött pulykamell birsalmás párolt káposztával 52
Csopaki almáspite 52
Csopaki pincepörkölt 53
Csopaki tokány 53
Csurgói sertésszelet 53
Dalmát fazék 53
Dalmát paprika 53
Dalmá...
Balai Attila mesterszakács
... fogás, hogy ne legyenek azonos jellegű húsok a különböző fogásokban. Nagyon szeretek kissé elfelejtett gyümölcsöket, zöldségeket, hozzávalókat használni, így került az ez évi összeállításba birsalma és fenyőméz. A tervezést már februárban elkezdjük, április végére pedig véglegesül a menü, a hozzávalókat két-három héttel a bál előtt rendelem meg. Körülbelül 15 szakács és ugyanannyi...
Csuka receptek
... tartalmaz.

Szaggatott csuka savanyú káposztával
Hozzávalók:
1,5 kg csuka

40 dkg savanyú káposzta

4 db vöröshagyma

1 dl tökmag- vagy napraforgóalaj

1 db birsalma

késhegynyi őrölt bors

10 dkg vaj

4 dl tejföl

15 dkg zsemlemorzsa

só.

Elkészítés:
A meg...
Szőlő: az ezredéves csemege
... must, amely készítésénél forralással tartósították a mustot megakadályozva az erjedését. Ritka, keleti eredetű édesség volt a mustméz vagy más néven pekmez. Ez úgy készült, hogy mustba birsalmát vagy sütőtököt szeleteltek, és addig főzték, amíg mézsűrűségű nem lett.
A XX. század első felében még fontos szerepe volt a háztartásokban a borecetnek, amit törkölyre öntött gyenge b...
Ősz a kertben
... zöldségekről a betegség az egészségesekre is könnyen átterjedhet. Ezért a tárolt terményeket időnként át kell válogatni.


Hogyan tároljuk terményeinket?
- Az almát, körtét, birsalmát a legjobb 1-4 °C hőmérsékleten és 90% relatív páratartalmú térben tartani.
- A diónak, mandulának, mogyorónak és gesztenyének hűvös, száraz kamra a legalkalmasabb. Ezek...
advent
... völgy.
Hófehér takaró
a hegyi kunyhó fölött.

Itt az Advent,
az illatos Advent!
Nézzétek, ég a harmadik gyertya!
Pattogó tűz
bevilágítja a házat.
Alma, birsalma,
sütemények halma!

Itt az Advent,
a szent Advent!
Nézzétek, ég a negyedik gyertya!
Eljövendő Jézuska
mennybe vezet minket.
Szent orgonas...
Tökéletes látás
... saját levében párolva, például spenót, káposzta, kelvirág, karfiol, sárgarépa, fehérrépa. (Burgonyát ne együnk!) Vacsora után fogyaszthatunk diót vagy édes gyümölcsöt, mint például almát, birsalmát, szőlőt és hasonlókat. Kenyeret vagy más effélét nem szabad enni, mert akkor az egész diéta elveszíti az értékét. Tíz vagy tizennégy nap után elkezdhetjük a táplálóbb étkezést: Reggelir...
Ropogós Malacsült


Hozzávalók:

1 kis fej vöröskáposzta
1 db birsalma
6 szelet malacborda bőrrel
4 dkg liszt
8 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
1 db sülthússzaftkocka

Elkészítés:

A vöröskáposztát ...
x
...
#772
2009. december 16. 17:44
Válaszolj!






- - [-]


BIRS SZALONCUKOR
5 db jonatán alma
5 db birsalma
60 dkg én csak 40-et tettem kr.cukor
2 tábla tortabevonó.
A kétféle almát meghámozzuk, 4-edekbe vágjuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöket külön-külön megfőzzük, annyi ...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Magyar Recepttár, Balai Attila, Ropogós Malacsült, TÖKÉLETES LÁTÁS, Jefferson Alexander, Sliders Sci-Fi Olvasóterem, Palatino Linotype, Eljövendő Jézuska, BIRS SZALONCUKOR, ezredéves csemege, rendelésre potyára, szatyor birsalmát, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, húst narancsvízzel, eper felét, maradék epret, bazsalikomos mártást, tudósok vitatkoznak, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, poharak szélét, megtisztított birsalmát, narancsot gerezdekre, szerző első, személyes tapasztalat, tálat befedjük, tetejét levéve, egész diéta, különböző fogásokban, hozzávalókat két-három, mustot megakadályozva, mustméz vagy, tárolt terményeket, legjobb 1&#8211, hegyi kunyhó, illatos Advent, harmadik gyertya, szent Advent, negyedik gyertya, táplálóbb étkezést, kétféle almát, gyümölcsöket külön-külön, bazsalikomlevél, szervírozhatunk, vöröskáposztát,
© 2013 TVN.HU Kft.