|
|
|
... percig süssük.
Ha kissé kihűlt, kockázzuk fel és tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg málnaöntettel.
Finomabb a rizsfelfújt, ha a masszába belereszeljük egy citrom vagy narancs héját.
A málnaöntet elkészítése
Friss vagy mélyhűtött málnából is készíthetjük. A friss málnát mossuk meg, vagy a fagyos málnát olvasszuk k... |
|
|
|
|
|
|
|
... fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpirult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, a tojássárgájákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Kötőzs... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... körte, alma, ananász stb. ) 2 csomag babapiskóta
Elkészítés: A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverôvel jó keményre verjük. Magas tálba elôször egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. naranc... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát földaraboljuk apróra, kevés olajon párolni kezdjük, addig a gombát megtisztítjuk, és fölszeleteljük. Ha már megpárolódott a hagyma, beletesszük a gombát, majd a fokhagymákat belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhítjuk, víz nélkül. Ha megfőtt a gomba, a tejszínnel nyakon öntjük, felfőzzük, és kész is. Kicsit hűlten finomabb, mint forrón.
Nagyon egyszerű, rán... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát földaraboljuk apróra, kevés olajon párolni kezdjük, addig a gombát megtisztítjuk, és fölszeleteljük. Ha már megpárolódott a hagyma, beletesszük a gombát, majd a fokhagymákat belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhítjuk, víz nélkül. Ha megfőtt a gomba, a tejszínnel nyakon öntjük, felfőzzük, és kész is. Kicsit hűlten finomabb, mint forrón.
Nagyon egyszer... |
|
|
|
|
|
|
|
... hogy szépen beborítsuk a tál alját.
3. Egy tálkába szórjuk a vaníliás pudingport és a többi száraz hozzávalót, majd kevés hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját. Maradék tejet közben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tálka tartalmát, elkeverjük benne az 1 ek vajat, és főzzük egy percig folyamatosan... |
|
|
|
|
|
|
|
... méz
* 2 ek almaecet
* reszelt citromhéj
* só
* 3 szelet gépsonka
elkészítés
1.
A káposztát vékonyra vágjuk, belereszeljük a sárgarépát.
2. Apróra kockázzuk az ananászt, ezt is hozzáadjuk.
3. A z előre beáztatott mazsolát is hozzátesszük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
4. Az al... |
|
|
|
|
|
|
|
... simítjuk.
2. A tésztán egyenletesen elosztjuk a lekvárt.
3. A mákot ledaráljuk, majd összekeverjük 20 dkg cukorral.
4. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a cukros mákot.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a mákos krémbe, majd az egészet elkenjük a lekváros tész... |
|
|
|
|
|
|
|
... simítjuk.
2. A tésztán egyenletesen elosztjuk a lekvárt.
3. A mákot ledaráljuk, majd összekeverjük 20 dkg cukorral.
4. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a cukros mákot.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a mákos krémbe, majd az egészet elkenjük a lekváros tész... |
|
|
|
|
|
|
|
... étolajat,végül a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett formában kb. 30 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
4. Közben elkészítjük a krémet. A kész vajkrémbe belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját és hozzáadjuk a kifacsart levét is.
5. A tésztát kettőbe vágjuk (aki ügyes, háromba is megpróbálhatja!), mindkét tésztalapot még szintén... |
|
|
|
|
|
|
|
... étolajat,végül a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett formában kb. 30 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
4. Közben elkészítjük a krémet. A kész vajkrémbe belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját és hozzáadjuk a kifacsart levét is.
5. A tésztát kettébe vágjuk (aki ügyes, háromba is megpróbálhatja!), mindkét tésztalapot még szintén... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.
Ha készen van, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.
Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk son... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, 1-2 evőkanál (olíva)olaj.
Az előző este beáztatott babot feltesszük főni, és mikor majdnem készre puhult, hozzáadjuk a kockákra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, belereszeljük a hagymát, és végül befűszerezzük. Ha a zöldségek már megpuhultak, akkor behabarjuk a tejszínnel és liszttel és hozzáadjuk az átpasszírozott fokhagymát is. Az kis kockákra vágott tar... |
|
|
|
|
|
|
|
... körte, alma, ananász stb. ) 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverôvel jó keményre verjük. Magas tálba elôször egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. nara... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáa... |
|
|
|
|
|