Belépés
Szőlőkrémleves
... percig süssük.
Ha kissé kihűlt, kockázzuk fel és tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg málnaöntettel.

Finomabb a rizsfelfújt, ha a masszába belereszeljük egy citrom vagy narancs héját.

A málnaöntet elkészítése

Friss vagy mélyhűtött málnából is készíthetjük. A friss málnát mossuk meg, vagy a fagyos málnát olvasszuk k...
Csülkös receptkönyv
... fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpirult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, a tojássárgájákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Kötőzs...
alma
... körte, alma, ananász stb. ) 2 csomag babapiskóta

Elkészítés: A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverôvel jó keményre verjük. Magas tálba elôször egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. naranc...
finomságok
... hagymát földaraboljuk apróra, kevés olajon párolni kezdjük, addig a gombát megtisztítjuk, és fölszeleteljük. Ha már megpárolódott a hagyma, beletesszük a gombát, majd a fokhagymákat belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhítjuk, víz nélkül. Ha megfőtt a gomba, a tejszínnel nyakon öntjük, felfőzzük, és kész is. Kicsit hűlten finomabb, mint forrón.
Nagyon egyszerű, rán...
Finomságok
... hagymát földaraboljuk apróra, kevés olajon párolni kezdjük, addig a gombát megtisztítjuk, és fölszeleteljük. Ha már megpárolódott a hagyma, beletesszük a gombát, majd a fokhagymákat belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhítjuk, víz nélkül. Ha megfőtt a gomba, a tejszínnel nyakon öntjük, felfőzzük, és kész is. Kicsit hűlten finomabb, mint forrón.

Nagyon egyszer...
Kétszínű pudingtorta
... hogy szépen beborítsuk a tál alját.
3. Egy tálkába szórjuk a vaníliás pudingport és a többi száraz hozzávalót, majd kevés hideg tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citrom héját. Maradék tejet közben felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és sűrűn kevergetve hozzáöntjük a tálka tartalmát, elkeverjük benne az 1 ek vajat, és főzzük egy percig folyamatosan...
Kubai káposztasaláta
... méz
* 2 ek almaecet
* reszelt citromhéj
* só
* 3 szelet gépsonka

elkészítés

1.

A káposztát vékonyra vágjuk, belereszeljük a sárgarépát.
2. Apróra kockázzuk az ananászt, ezt is hozzáadjuk.
3. A z előre beáztatott mazsolát is hozzátesszük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
4. Az al...
Csókos mákos
... simítjuk.
2. A tésztán egyenletesen elosztjuk a lekvárt.
3. A mákot ledaráljuk, majd összekeverjük 20 dkg cukorral.
4. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a cukros mákot.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a mákos krémbe, majd az egészet elkenjük a lekváros tész...
Csókos mákos
... simítjuk.
2. A tésztán egyenletesen elosztjuk a lekvárt.
3. A mákot ledaráljuk, majd összekeverjük 20 dkg cukorral.
4. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a cukros mákot.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a mákos krémbe, majd az egészet elkenjük a lekváros tész...
Kabinet-torta
... étolajat,végül a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett formában kb. 30 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
4. Közben elkészítjük a krémet. A kész vajkrémbe belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját és hozzáadjuk a kifacsart levét is.
5. A tésztát kettőbe vágjuk (aki ügyes, háromba is megpróbálhatja!), mindkét tésztalapot még szintén...
Kabinet-torta
... étolajat,végül a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett formában kb. 30 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
4. Közben elkészítjük a krémet. A kész vajkrémbe belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját és hozzáadjuk a kifacsart levét is.
5. A tésztát kettébe vágjuk (aki ügyes, háromba is megpróbálhatja!), mindkét tésztalapot még szintén...
Sonkás tekercs/ vadrózsa
... 1-2 percre rádobjuk a sonkára, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal megszórjuk.

Ha készen van, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, és belereszeljük az egy fej fokhagymát. A lila hagymát vékonyra szeljük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk son...
K betüs recept
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá...
K betűs receptek
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá...
K betűs receptek
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá...
K betűs receptek
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá...
K betűs receptek
... nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori keverés közben hirtelen, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, belereszeljük a tisztított zellert (vagy hozzákeverjük a szárított zellerlevelet), és tovább pirítjuk még 5 percig, csak ezután öntjük rá a paradicsomlevet. Ízlés szerint cukrozzuk, majd fedő alatt puhá...
x
... liszt, 1-2 evőkanál (olíva)olaj.
Az előző este beáztatott babot feltesszük főni, és mikor majdnem készre puhult, hozzáadjuk a kockákra felvágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, belereszeljük a hagymát, és végül befűszerezzük. Ha a zöldségek már megpuhultak, akkor behabarjuk a tejszínnel és liszttel és hozzáadjuk az átpasszírozott fokhagymát is. Az kis kockákra vágott tar...
x
... körte, alma, ananász stb. ) 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverôvel jó keményre verjük. Magas tálba elôször egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. nara...
Kínai recept
... és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáa...
1 2 3 
Címkék: masszába belereszeljük, citrom vagy, málnaöntet elkészítése, friss málnát, fagyos málnát, léből kivéve, csonthoz közelebbi, csontot óvatosan, ecetes tormába, meghámozott almát, tölteléket &#8211, csontok helyébe, citrom levével, legtetejére krém, tetejét díszíthetjük, gombát megtisztítjuk, fokhagymákat belereszeljük, tejszínnel nyakon, tálkába szórjuk, vaníliás pudingport, többi száraz, tejszínnel csomómentesre, citrom héját, tálka tartalmát, percig folyamatosan, káposztát vékonyra, citrom levét, tésztán egyenletesen, mákot ledaráljuk, tojások sárgáját, cukros mákot, tojások fehérjét, mákos krémbe, egészet elkenjük, lekváros tész, keményre felvert, kész vajkrémbe, megmosott citrom, kifacsart levét, tésztát kettőbe, tésztát kettébe, visszamaradt zsiradékban, lila hagymát, margarinos fokhagymával, forró olajon, húst rádobjuk, tisztított zellert, szárított zellerlevelet, előző este, kockákra felvágott, átpasszírozott fokhagymát, mogyoróhagymákat vékonyan, forró olajba, virágaira szedett,
© 2013 TVN.HU Kft.