Belépés
Spárgakrémleves barna kenyérel
... főzzük 40 percen át.
2. A fövő lébe 4 percre belemártjuk a spárgafejeket is egy szűrőkanál segítségével, majd kivesszük, félretesszük.
3. Amikor a spárgadarabok megpuhultak, belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, megszórjuk a metélőhagymával, beleteszszük a tejszínt, ha szükséges, ízesítjük, egyet forra...
Ropogós zöldségtekercsek
... megsütjük.





Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a...
Tejszínes tormakrémleves ...
... pépesítjük, amennyire lehet. (Már eleve reszelék ugye a torma, de azért valamennyire krémesedik.)
Visszahelyezzük a tűzre, és főzőtejszínt adunk hozzá.
Végül egy citrom levét belefacsarjuk.
Megkóstoljuk a levest, ha kell, utófűszerezzük.

Döbbenetesen finom, pikáns ízű, könnyű tavaszias krémleves lesz az eredmény, amelyhez megpirított szárazon érlelt s...
Fogasszeletek fehérboros-.....
... visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, majd felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Sóval és borssal ízesítjük, mellétesszük a ...
Almás süti (sütés nélkül)
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk.
Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.Ha az alma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk,utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét i...
citromos zöldségleves
... megpárolunk.
Ezután vízzel felengedjük. Puhára főzzük a zöldségeket, citromhéjat reszelünk bele, sóval, borssal ízesítjük, majd tejszínes, vagy t...
Arany krémleves
... olajat, és felforrósítva néhány percig pirítjuk. Ezután a többi sárgarépát darabokra vágjuk, és a fazékba tesszük, majd hét deci vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a marhahúsleves-kockát, belefacsarjuk a citromlevet, és majoránnával meg sóval ízesítjük. Fedő alatt puhára főzzük. A sárgarépadarabokat leszűrjük, turmixgép poharába tesszük, és ráöntjük a fele tejet. Addig keverjük, amíg pé...
Almás süti (sütés nélkül)
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk. Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.ha az almma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk.utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét is beb...
Borleves
... citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab
A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénke...
Almás sütés nélkül
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk.
Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.Ha az alma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk,utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét i...
Szőlős piskóta
... leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napr...
Szuper libás receptek
... zsírban megpirítjuk a cukrot, beletesszük a felszeletelt hagymát, a zöldségeket, kakukkfűvel, borókabogyóval,babérlevéllel, fűszerezzük, kevés vízzel mindezt összefőzzük. A citrom levét belefacsarjuk, héját belereszeljük. A félretett libamelleket beletesszük és puhára pároljuk. Kiemeljük a libamelleket, az alapot összeturmixoljuk, tejfölös habarással sűrítjük - mustárral, sóval, c...
birsalmasajt
... nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
3. Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
4. A birsalmapürét vasatag falú...
Fuszerek/Arab/
... fonnyasztjuk.

Erre ráöntjük az átpasszírozott, sóval, borssal, köménnyel ízesített lencselevest s újra felforraljuk.

Tálalás előtt a levesbe belekeverjük a maradék vajat is és belefacsarjuk egy citrom levét.

Citromgerezdeket, joghurtot az asztalra is teszünk, hogy ki-ki kedve szerint ízesíthesse tovább levesét.
Libanoni leves

2 ek....
Arab etelek
... őrölt mentalevél, só, citromlé, ízlés szerint

A joghurtot és a vizet turmixgéppel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót és a mentát. Lehűtve, jégkockával tálaljuk, előtte belefacsarjuk a citromlevet.
Narancs-serbet

Hozzávalók: 6 dl narancslé, 6 dl víz, 6 dkg cukor, 1 evőkanál narancsvíz

A vizet és a cukrot 5 percig főzzük, és ha kihűlt hozzáadju...
Forró italok nemcsak télre
... narancs, 20 dkg cukor, 1,25 dl
víz, őrölt koriander.
Elkészítés:
A narancs héját vékonyan lehámozzuk és sziruppá főzzük 1,25 dl vízben 20 dkg
cukorral. Ha kész, belefacsarjuk a narancs és a citrom levét is, majd
hozzáadunk 2,5 dl ír whiskyt és együtt tovább melegítjük. Fölforraljuk a tejet,
és forrón hozzákeverjük az alkoholos alaphoz. Átszűrjük és fo...
Ünnepi borkrémleves
... szegfűszeg, 8 tojássárgája, 15dkg cukor, 2dl tejszín, egy maréknyi mazsola(borba áztatva)
A tetejére, édes tejszínhab

A bort 3dl vízzel higítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehámozott héjjával, a fahéjjal, meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk.
A tojások sárgáját, a cukorral habosra verjük, a tejszínnel higítjuk. Erre óvatosan, állandóa...
Pandúrleves
... kifacsart leve, egy ágacska friss rozmaring, egy csipet bors, ecet, cukor,
tejföl.

A feldarabolt malackörmöt annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi jól ellepi,
belefacsarjuk a citromot, és a citromhéjjal meg a rozmaringgal ízesítjük.
Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, mikor kész, kiszedjük. A
visszamaradt zsírból a liszttel paprikás rán...
Vacsoracsata-Kristóf-Előétel
... tejszín
2 gránátalma leve és magvai
néhány kocka gránátalmás csokoládé

Elkészítés:
...
Sütemények
... csomag sütőpor.

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy sütőtepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A barna tésztához a tojásfehérjét kemén...
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: fövő lébe, szűrőkanál segítségével, spárgadarabok megpuhultak, citrom levét, tálban összekeverjük, apróra vágott, megtisztított almát, pudingot kikeverjük, alma megfőtt, kikevert pudingot, tűzön hagyjuk, tepsibe öntjük, többi sárgarépát, fazékba tesszük, fele tejet, almma megfőtt, szegfűszeggel fűszerezve, tojások sárgáját, cukorral habosra, forró bort, fele szintén, piskótára kerül, cukorral nyeles, citrom héját, levét belefacsarjuk, serpenyőt beleállítjuk, krémet kevergetve, piskótára öntjük, felszeletelt hagymát, félretett libamelleket, alapot összeturmixoljuk, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, levesbe belekeverjük, maradék vajat, vizet turmixgéppel, narancs héját, alkoholos alaphoz, maréknyi mazsola, tejszínnel higítjuk, ágacska friss, csipet bors, feldarabolt malackörmöt, rozmaringgal ízesítjük, zsiradékban megpirítjuk, liszttel paprikás, fehér tésztához, tojásfehérjét kemény, sütőporral összeforgatjuk, nagy sütőtepsit, masszát belesimítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.