|
|
|
... főzzük 40 percen át.
2. A fövő lébe 4 percre belemártjuk a spárgafejeket is egy szűrőkanál segítségével, majd kivesszük, félretesszük.
3. Amikor a spárgadarabok megpuhultak, belefacsarjuk a citrom levét, majd összeturmixoljuk, és finom szűrőn leszűrjük.
4. Ismét felforraljuk, megszórjuk a metélőhagymával, beleteszszük a tejszínt, ha szükséges, ízesítjük, egyet forra... |
|
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... pépesítjük, amennyire lehet. (Már eleve reszelék ugye a torma, de azért valamennyire krémesedik.)
Visszahelyezzük a tűzre, és főzőtejszínt adunk hozzá.
Végül egy citrom levét belefacsarjuk.
Megkóstoljuk a levest, ha kell, utófűszerezzük.
Döbbenetesen finom, pikáns ízű, könnyű tavaszias krémleves lesz az eredmény, amelyhez megpirított szárazon érlelt s... |
|
|
|
|
|
|
|
... visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, majd felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Sóval és borssal ízesítjük, mellétesszük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk.
Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.Ha az alma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk,utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét i... |
|
|
|
|
|
|
|
... megpárolunk.
Ezután vízzel felengedjük. Puhára főzzük a zöldségeket, citromhéjat reszelünk bele, sóval, borssal ízesítjük, majd tejszínes, vagy t... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajat, és felforrósítva néhány percig pirítjuk. Ezután a többi sárgarépát darabokra vágjuk, és a fazékba tesszük, majd hét deci vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a marhahúsleves-kockát, belefacsarjuk a citromlevet, és majoránnával meg sóval ízesítjük. Fedő alatt puhára főzzük. A sárgarépadarabokat leszűrjük, turmixgép poharába tesszük, és ráöntjük a fele tejet. Addig keverjük, amíg pé... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk. Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.ha az almma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk.utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét is beb... |
|
|
|
|
|
|
|
... citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab
A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénke... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsit kibélelünk a keksszel, majd elkészítjük a tölteléket: a megtisztított almát feltesszük főni 7 dl vízzel a cukkoral, fahéjjal és az 1 citrom reszelt héjával illetve a levét is belefacsarjuk.
Közben a pudingot kikeverjük 4dl vízzel.Ha az alma megfőtt, hozzákeverjük a kikevert pudingot és 1-2 rottyanásig még a tűzön hagyjuk,utána a kekszre a tepsibe öntjük és a tetejét i... |
|
|
|
|
|
|
|
... leszemezzük, a fele szintén a piskótára kerül. A tojást a cukorral nyeles serpenyőben fehéredésig keverjük, a bor másik felével felengedjük, a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk, kikeverjük. Nagyobb lábosban vizet forralunk, a serpenyőt beleállítjuk, és a krémet kevergetve addig hagyjuk a gőzön, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor a piskótára öntjük, és ha kihűlt, fél napr... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsírban megpirítjuk a cukrot, beletesszük a felszeletelt hagymát, a zöldségeket, kakukkfűvel, borókabogyóval,babérlevéllel, fűszerezzük, kevés vízzel mindezt összefőzzük. A citrom levét belefacsarjuk, héját belereszeljük. A félretett libamelleket beletesszük és puhára pároljuk. Kiemeljük a libamelleket, az alapot összeturmixoljuk, tejfölös habarással sűrítjük - mustárral, sóval, c... |
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
2. Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
3. Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
4. A birsalmapürét vasatag falú... |
|
|
|
|
|
|
|
... fonnyasztjuk.
Erre ráöntjük az átpasszírozott, sóval, borssal, köménnyel ízesített lencselevest s újra felforraljuk.
Tálalás előtt a levesbe belekeverjük a maradék vajat is és belefacsarjuk egy citrom levét.
Citromgerezdeket, joghurtot az asztalra is teszünk, hogy ki-ki kedve szerint ízesíthesse tovább levesét.
Libanoni leves
2 ek.... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt mentalevél, só, citromlé, ízlés szerint
A joghurtot és a vizet turmixgéppel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sót és a mentát. Lehűtve, jégkockával tálaljuk, előtte belefacsarjuk a citromlevet.
Narancs-serbet
Hozzávalók: 6 dl narancslé, 6 dl víz, 6 dkg cukor, 1 evőkanál narancsvíz
A vizet és a cukrot 5 percig főzzük, és ha kihűlt hozzáadju... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs, 20 dkg cukor, 1,25 dl
víz, őrölt koriander.
Elkészítés:
A narancs héját vékonyan lehámozzuk és sziruppá főzzük 1,25 dl vízben 20 dkg
cukorral. Ha kész, belefacsarjuk a narancs és a citrom levét is, majd
hozzáadunk 2,5 dl ír whiskyt és együtt tovább melegítjük. Fölforraljuk a tejet,
és forrón hozzákeverjük az alkoholos alaphoz. Átszűrjük és fo... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg, 8 tojássárgája, 15dkg cukor, 2dl tejszín, egy maréknyi mazsola(borba áztatva)
A tetejére, édes tejszínhab
A bort 3dl vízzel higítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehámozott héjjával, a fahéjjal, meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk.
A tojások sárgáját, a cukorral habosra verjük, a tejszínnel higítjuk. Erre óvatosan, állandóa... |
|
|
|
|
|
|
|
... kifacsart leve, egy ágacska friss rozmaring, egy csipet bors, ecet, cukor,
tejföl.
A feldarabolt malackörmöt annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi jól ellepi,
belefacsarjuk a citromot, és a citromhéjjal meg a rozmaringgal ízesítjük.
Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, mikor kész, kiszedjük. A
visszamaradt zsírból a liszttel paprikás rán... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín
2 gránátalma leve és magvai
néhány kocka gránátalmás csokoládé
Elkészítés:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... csomag sütőpor.
A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy sütőtepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna tésztához a tojásfehérjét kemén... |
|
|
|
|
|