|
|
|
... cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítés:
A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 tojássárgája, kb. 7 dl bor, l kg alma, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, l üveg szilvalekvár, l csomag mazsola, l szelet reszelt csokoládé, 2 evőkanál baracklekvár, fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt narancshéj.
A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f... |
|
|
|
|
|
|