Regisztráció  Belépés
Krémes mézes
... pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelék
3 dl te...
Császárrétes
... porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük és megsütjük. Sütés közben tejjel meglocsoljuk. Még forrón p...
Cseresznyés puding
... búzadara
2 tojás

A töltelékhez:
30 dkg cseresznye
2 dl víz
12,5 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a dar...
Grízes puding
... tejszín
csipetnyi só
8 dkg barna cukor
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sűrített tej



ELKÉSZÍTÉS

A búzadarát, a tejet, a tejszínt csipetnyi sóval kislángon főzve felforraljuk, majd gyakran kevergetve addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és mikor kissé kihűlt, belekeverjük a sű...
Mediterrán töltött kenyér
... zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaja, darált bors.

Elkészítése:

Tegyük egy dagasztóedénybe a kétféle lisztet, adjuk hozzá a sót, a mézet, a szárított élesztőt és a búzadarát. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd csorgassunk hozzá két és fél deci langyos vizet, két evőkanál olívaolajat és egy evőkanál mézet. Pár percig keverjük, majd takarjuk le az edényt, és l...
Vaníliás darakrém (különlegese
Vaníliás darakrém (különlegesen jó)

1/2 liter víz és
1/2 liter tej keverékéhez hidegen hozzákeverünk
1 csomag vanilinkrémport,
5 deka búzadarát és
25 deka cukrot.

A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és nagyobb formába öntve,
melyet előzőleg porcukorral beszórtunk, hűlni hagyjuk. Kihűlés után
kiborítjuk és befőtt...
előzmények
...van két naplóm ami még fent maradt a gyerekkoromból! abból fogok idézni!
"1988.06.30 /23:05/h /
szertnék már innen el menni! anyu azt mondta ne írjak a naplómba semmi olyat amit ma meg tudtam ! de én azért le irom.
ma este tudtam meg,hogy a határ le van zárva,se be se ki nem mehet magyar állampolgár! hát élet ez??"
"1988.08.18
most hivot anyu jövendőbeli ...
Őzgerinc
... szódabikarbónával összekevert lisztet, a cukrot, margarint, a kakaót és a tejfölt sima tésztává gyúrjuk és fél órára hideg helyre tesszük.
A töltelékhez áttörjük a túrót, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a rumot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a feltört tojásokat, a kockára vágott aszalt sárgabarackot és a mazsolát. Simára keverjük.
A tészta egy harmadát fé...
Gyümölcsös túrógombóc
... tojásokat habosra keverjük 1 csapott teáskanálnyi sóval, a citromhéjjal és a porcukorral. Addig keverjük, amíg a cukor egészen felolvad a tojásban. Hozzáadjuk a villával áttört tehéntúrót, a búzadarát és a lisztet. Jól összekeverve fél-1 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a barackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és kis kockákra aprítjuk. Ezután lobogó sós vízbe eresztjük...
Mézes-krémes aszalt meggyel
... majd lisztezett gyúródeszkán, egyenként
jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat
előmelegített, közepesen meleg (kb. 135-150 C) sütőben
kisütjük. A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt,
a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk.
A három mézes lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel
és meghintj...
Kőnnyű túró-gombóc!!
... vaníliáscukorral, és 2 evőkanálnyi porcukorral. Hozzárakok fél kg túrót, alaposan elkeverem. Egy citrom héját belereszelem, és fél citrom levét is hozzáfacsarom. Adok hozzá kb 4-5 evőkanálnyi búzadarát (grízt). Jól elkeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a túrós masszához. Fellazítom vele. Ha esetleg folyós lenne, adok hozzá még 1 evőkanálny...
Grízpuding meggyöntettel
...

Elkészítés:

4 evőkanál pudingport elkeverünk 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Apránként beleszórjuk a búzadarát és a citrom héját, lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről és beledobunk egy kanál vajat, melyet alaposan elkeverünk benne. Fóliával bélelt őzgerincformába öntjük és e...
Meggyes sütemény
...
Elkészítés:

1. A mixerben habosra keverjük a cukrot az olvasztott margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük. Ezután adagoljuk a többi hozzávalót: a mandulabelet, a búzadarát, a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, és jól összekavarunk mindent, akár a kezünkkel is, hogy homogén massza legyen.

2. A meggyet leszűrjűk. A levébe lassacskán b...
Mi a müzli?
...
10 szem mogyoró
2 evőkanál mazsola
1-2 evőkanál méz
4 evőkanál zabpehely
4 evőkanál búzadara
1 pohár gyümölcslé

A zabpelyhet és a búzadarát kis vízben megfőzzük, majd hozzákeverjük a többi alkotórészt, a darabolt gyümölcsöket pedig a tetejére halmozzuk.

TAVASZI GABONÁS MÜZLI (1 SZEMÉLYRE)

7 evőkanál zabp...
Arádiéta a karcsúságért
... öntethez:

joghurt
friss vagy mélyhűtött gyümölcs
édesítő

Elkészítés:

A túrót keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 4 kanál búzadarát és a pici sót, ezeket simára dolgozzuk. Az így elkészült masszát és a tojások fehérjét is (külön kis edényben) hűtőben kell tárolni, legalább 3 óra időtartamra, de akár 24 óra hosszát ...
Pár torta recept
... cukor, egy kis fej cékla, tejszínhab, egy babapiskóta

A céklát meghámozzuk, kevés cukros vízen megfözzük, majd botmixerrel pürésítjük. A kefírt felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, cukrot, csipet sót, és kis lángon kevergetve sűrűsödésig fözzük. Ekkor belekeverünk annyi céklapürét, hogy szép rózsaszín legyen a masza (kevés is elég, nem lesz céklaízű). Hideg vízzel kiö...
Császármorzsa ....
Császármorzsa nagymama receptje szerint:

Hozzávalók:
30dkg búzadara
10dkg cukor
1/2 lit. tej
3 db tojás
pici só
10dkg zsír

Elkészítés:
A búzadarát a cukor pici sóval 1/2lit. langyos tejbe áztatjuk. Ha a dara megduzzad bele tesszük a 3 tojássárgáját. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a óvatosan, hogy ne törjön nagy...
Túrógombóc szederszósszal
... tojások sárgáját, a fehérjét tegyük egy tálba és tegyük a hűtőbe. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd csorgassuk a túróra. ĺzesítsük csipetnyi sóval, szórjuk rá a lisztet és a búzadarát. Fakanállal alaposan dolgozzuk össze, majd pár órára ezt is tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt verjük fel a tojásfehérjéket nem túl kemény habbá, majd kis adagokban, óvatosan dolgozzuk a ...
receptek
... gőz fölött sűrűre főzzük, 45 dk glisztet hozzákeverünk, még melegen 4 részre osztjuk.
Krém:
17 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg cukorral. 2 dl tejben üvegesre főzünk 2 ek. búzadarát. Ha kihűlt összekeverjük a vajjal.
Az alsó lapot krémmel, a másodikat lekvárral, majd újra krémmel kenjük meg. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.


Túró torta...
Fokhagymás gombócok
... apróra vágjuk, a fokhagymát pépesre zúzzuk, a szalonnát kis kockákra daraboljuk. Az összeset együtt turmixgépben pépesítjük.
2. A habos masszát keverőtálba tesszük, beledolgozzuk a búzadarát, a tojásokat meg az olajat. Sóval és borssal ízesítjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet. Jól összegyúrjuk, ha nem találjuk elég keménynek, hozzáteszünk még egy kevés búzadará...
1 2 3 .........32 33 .....49 50 ....64 65 66 
Címkék: TAVASZI GABONÁS MÜZLI, tojások sárgájával, cukorral habosra, habbá vert, előkészített réteslapot, tejet felforraljuk, tojásfehérjéket kemény, tejszínt csipetnyi, kétféle lisztet, szárított élesztőt, evőkanál mézet, krémet állandó, naplómba semmi, tejfölt sima, töltelékhez áttörjük, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, feltört tojásokat, kockára vágott, cukor egészen, villával áttört, barackot meghámozzuk, mézes lapokat, búzadarát tejjel, margarinnal habosra, három mézes, citrom héját, tojások fehérjét, túrós masszához, csomag vaníliás, kanál vajat, mixerben habosra, olvasztott margarinnal, többi hozzávalót, meggyet leszűrjűk, levébe lassacskán, többi alkotórészt, darabolt gyümölcsöket, tetejére halmozzuk, túrót keverőtálba, tojások sárgáját, céklát meghámozzuk, kefírt felforraljuk, cukor pici, dara megduzzad, tojásfehérjét kemény, fehérjét tegyük, alsó lapot, másodikat lekvárral, tetejére csokit, fokhagymát pépesre, összeset együtt, habos masszát, apróra vágott, kevés búzadará, kristálycukorral,
© 2013 TVN.HU Kft.