|
|
|
... az előbbi rétegezést.
6. Majd egy harmadik réteggel fedjük be, és a tetejére szórjunk jó sok sajtot.
7. 190-200 fokon süssük kb. 35 percen keresztül, míg a sajt aranybarna lesz.
8. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, és megszórhatjuk apróra vágott bazsalikommal, oregánóval, újhagyma szárral.
Forrás és videó: http://twice.hu/receptek... |
|
|
|
|
|
|
|
... A sütőt előmelegítjük 240°C-ra. A krumplit sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a pirospaprika felét, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 20 perc).
Egy keverőtálban összekeverjük a mézet, a mustárt, a chipotle szószt, a szójaszószt, a worchester szószt és a maradék paprikát.
Bekenjü... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... a mazsolát és a szükséges porcukrot. A máktölteléket hasonló módon készítjük el.
Erdélyi kuglóf
Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin 4 db tojás sárgája 8 dkg Koronás aranybarna cukor 6 dkg akácméz (2 evőkanál) 1 db citrom, 2 dkg vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 40 dkg finom kukoricaliszt, 5 dkg dió, őrölt fahéj, margarin, liszt a forma kenéséhez, Vaníliás... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... belőle. A széleket egy villa fokával lezárjuk, a tetejét tojással megkenjük, végül chiliport szórunk rá. 180 fokra előmelegített, kivajazott tepsiben, körülbelül 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
Megjegyzés
A Paul Hollywood és a város ízei sorozatban a legjobb péksüteményeket láthatjuk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorki... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg egyenletesen “zománcozott",... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojással, hogy szépen megbarnuljon. TIPP: s... |
|
|
|
|
|
|
|
... van, ám a mintázata egybeolvad és így úgy tűnik, mintha egyszínű fekete lenne. Néhány alfajnál az egyszínű fekete terület lehúzódik az állat lágyékáig és combjáig; csupán néhány átlós aranybarna csík jelzi, hogy csak az alapszín fekete. A lágyékon és lábakon található pettyek, melyek nem olvadnak egybe sávokká és csíkokká, gyakran kicsik és halványak, inkább rozettát alkotnak. A f... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra.
A fritőzt 170 °C-ra melegítjük. Belerakjuk a kockára vágott krumplit, és addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. (kb. 8-10 perc) A kész krumplit törlőpapírral kibélelt tálba szedjük.
Miközben sül a krumpli, egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt. Mikor már... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az old... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerint a fentiek alapján. Egyenletesen kanalazd rá a szeletekre ... |
|
|
|
|
|
|
|
... -sütőpapírra kanállal szaggatod rá a tésztát. (kis csúcsot szoktam rá húzni. Távol rakod egymástól, hiába kicsi, mert sütéskor megdagad ..
kb. 10-12 db jön ki ebből. 25-30 perc amíg aranybarna nem lesz! Ne nyisd rá a sütőt!!!
Hagyom hűlni kicsit, levágod a tetejét, bele a puding, rá a hab. Tető és porcukor. Nagyon finom
Aranka vaníliás krémpuding főzés nélküli és h... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadom a vajat, s addig keverem, míg a vaj is elolvad. Ezután beleöntöm a nedves burgonyát, s addig lökdösöm, rázogatom a cukros vajban, amíg egyenletesen “zománcozott", és aranybarna lesz. Végül a serpenyőt visszahelyezem a tűzre, és kis lángon átmelegítem. Azonnal tálalom, tetszés szerint felaprított hagymát is szórhatunk rá.
Képbeküldés iconKépbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... gombócok tetejét is (mivel sűrű a massza, nem fog lefolyni). Ügyeljünk rá, hogy mindenhol befedje a gombócokat.Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig, va... |
|
|
|
|
|
|
|
... és rumaromát összeturmixoljuk.
Összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, betöltjük a kenyérformába, majd kb. 160 C-ra előmelegített sütőben lassan készre sütjük. Amikor aranybarna a teteje, készen van. Nem érdemes túl magas hőmérsékleten sütni, mert akkor csak a teteje ég meg, a belseje pedig nyers marad.
Miután kicsit hűlt, kiborítjuk a formából és már sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... terítsük be a maradék makarónival.
- Locsoljuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... rudacskákat sorakoztasd kiolajozott tepsire.
4. Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20-25 perc alatt ropogósra sülnek a sajtos brokkolifalatkák. Akkor jó, ha a tetejük már aranybarna.
5. Frissen, melegen kínálhatod is! Kívül ropogós, belül a belseje lágy a benne lévő sok sajt miatt, szinte elomlik a szádban! Ketchuppal, majonézzel, vagy fokhagymás-tejfölös mártog... |
|
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk.
Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirkecsíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
Ezután a tűzről lehú... |
|
|
|
|
|