|
|
|
... darabokra esik szét.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos sütőformát,azután vajazzuk ki.A sütőt állítsuk 170 C fokra süssük a sütit kb 20-25 percig,a teteje kapjon egy kis aranybarna színt. .lehet tűpróbázni is ,ha biztosak akarunk menni. ha elkészült ,hagyjuk résnyire a sütő ajtaját,majd,úgy 10 perc múlva vegyük ki a sütit..Óvatosan lazítsuk meg késsel a süti körül... |
|
|
|
|
|
|
|
... le. A már eddigre befűtött sütőbe, sparheltbe, vagy akár kemencébe rakva harminc percig sütjük, de a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Amikor a látvány is szép és az illata is finom, és szép aranybarna a színe akkor biztosan készen van. Megvárjuk, míg kissé kihűl, mert melegen nem jó szeletelni, mert nem lehet szépen vágni. Langyosan már szépen szeletelhető, és akkor a legfinomabb. Tál... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... kecskesajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával, b... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ízzel forróra melegítem. A cukrot a vízzel és a mézzel együtt megolvasztom egy lábasban (közben nem szabad keverni, maximum ha égne az oldalán, a lábast kicsit megdönteni!), majd amikor aranybarna, hozzáöntöm a meleg vajas tejszínt, és másfél percig még kavargatom. Ne ijedjünk meg, ha először feljön, és nagyon bugyog, néhány keverés után homogén, szép krémet kapunk. Ezt is hagyom ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Vízzel el tudod távolítani a maradékot a bőrről. És végre a cukor is jó valamire :
cukorgyanta
Elkészítés:
1 kiló cukrot 3-3,5 deci vízben főzöd, amíg aranybarna színű nem lesz. (Nem szabad túl alacsony lángon, mert akkor megkeményedik hirtelen.)
Ekkor megint felöntöd vízzel, és kezded elölről.
Amikor szép színe lett, leveszed... |
|
|
|
|
|
|
|
... száraz tölgy utolsó levele,
Hullt királykék tónak tükrére.
Némán úszott a hullámokkal tova,
A szelíd szél bolondos kedvére.
Sorban hullnak a tarka levelek,
Aranybarnák, vörösek és feketék.
Mind-mind a tónak vizére,
De egy sem maradt a tetején.
Szótlanul merül el a mélybe,
Az örök feledés tájára.
Semmitmondó sötétségbe,|... |
|
|
|
|
|
|
|
... feleslegesen az olaj. A sorrend tehát a következő lesz így: 1. Fél serpenyőnyi fánk első oldala sül a serpenyő jobb felében. 2. Megfordítjuk ezt a fél serpenyőnyit, hogy a másik oldaluk is szép aranybarna legyen. 3. Új fánkokat szaggatunk a serpenyő bal oldalába. 4. Kiszedjük a jobb oldali fánkokat. 5. Megforgatjuk a bal oldaliakat. 6. Új adagot szaggatunk a jobb oldalra. 7. Kisze... |
|
|
|
|
|
|
|
... felverem.
Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.
Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.
Megjegyzés:... |
|
|
|
|
|
|
|
... tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C-fokon sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.
A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat, nekem 2... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményre felvert tojásfehérje habot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... keményre felvert tojásfehérje habot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósak lesznek, tetejükön a habkorona pedig szép... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe.
Tetejére kanalazzuk a sajtos mártást, majd a maradék sajtot is reszeljük rá. Forró sütőben 150 fokon süssük 30-35 percig, még aranybarna színű nem lesz.
Önálló húsnélküli ételként is fogyaszthatjuk, de körítésnek grillezett halakhoz, sajtokhoz és pecsenyékhez is kínálhatjuk.
LAZACDERÉK SPÁRGASZÓSSZAL
... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajtot. A kisült palacsinta közepére halmot rakok a csirkemájból, a széleit ráhajtogatom, majd a szokásos módon bepanírozom. Forróra hevített étolajban a töltött palacsinta mindkét oldalát aranybarna színűre sütöm. Tálaláskor, kevés tejfölt csorgatok rá.
A sajtot, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, jobban érvényesül.
Ha kihűlt, mikróban pillanatok alatt felmelegíthető.... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró olajban süssük meg a hagymát! Az olajnak sütés közben el kell lepnie a hagymát, tehát egy kisebb de magas falú edényt használjunk! A tetején és az alján is süssük 2-3 percig, míg aranybarna lesz! A kisült, lecsöpögtetett hagymának szedjük ki a közepét egy keskeny késsel! A remekmű már kész is! Bolondíthatjuk az egészet mártással, amit kis tálkában a hagyma közepére helyezünk... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró olajban süssük meg a hagymát! Az olajnak sütés közben el kell lepnie a hagymát, tehát egy kisebb de magas falú edényt használjunk! A tetején és az alján is süssük 2-3 percig, míg aranybarna lesz! A kisült, lecsöpögtetett hagymának szedjük ki a közepét egy keskeny késsel! A remekmű már kész is! Bolondíthatjuk az egészet mártással, amit kis tálkában a hagyma közepére helyezünk... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.
Tanácsok:Hőlégkeveréses sütőben.
Tepsi méret:40x40
E... |
|
|
|
|
|
|
|
... beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t, vágok rá snidlinget.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk. Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek. Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál liszt
1 teáskanál friss kakukkfű
A hagymát apróra felkockázzuk, majd a vajon karamellizáljuk. Ne égjen oda, folytonos kevergetéssel érjük el a kellő aranybarna színt.
Hozzáadjuk a bort és egy percig forraljuk vele, majd hozzáöntjük a vizet, a babérlevelet, és a marhahúslevest.
Tegyük rá a lisztet, ezzel 2 percig forraljuk, majd leturmi... |
|
|
|
|
|