Belépés
Diós-vörös áfonyás süti
... darabokra esik szét.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm-es kapcsos sütőformát,azután vajazzuk ki.A sütőt állítsuk 170 C fokra süssük a sütit kb 20-25 percig,a teteje kapjon egy kis aranybarna színt. .lehet tűpróbázni is ,ha biztosak akarunk menni. ha elkészült ,hagyjuk résnyire a sütő ajtaját,majd,úgy 10 perc múlva vegyük ki a sütit..Óvatosan lazítsuk meg késsel a süti körül...
A Gyógyító Művészetek oldaláról hoztam, szeretettel.
... le. A már eddigre befűtött sütőbe, sparheltbe, vagy akár kemencébe rakva harminc percig sütjük, de a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Amikor a látvány is szép és az illata is finom, és szép aranybarna a színe akkor biztosan készen van. Megvárjuk, míg kissé kihűl, mert melegen nem jó szeletelni, mert nem lehet szépen vágni. Langyosan már szépen szeletelhető, és akkor a legfinomabb. Tál...
Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal
... beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.

Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t.

...
Finom falatok
... kecskesajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával, b...
Pöttyös Guru Torta
... ízzel forróra melegítem. A cukrot a vízzel és a mézzel együtt megolvasztom egy lábasban (közben nem szabad keverni, maximum ha égne az oldalán, a lábast kicsit megdönteni!), majd amikor aranybarna, hozzáöntöm a meleg vajas tejszínt, és másfél percig még kavargatom. Ne ijedjünk meg, ha először feljön, és nagyon bugyog, néhány keverés után homogén, szép krémet kapunk. Ezt is hagyom ...
Cukorgyanta
... Vízzel el tudod távolítani a maradékot a bőrről. És végre a cukor is jó valamire :

cukorgyanta

Elkészítés:

1 kiló cukrot 3-3,5 deci vízben főzöd, amíg aranybarna színű nem lesz. (Nem szabad túl alacsony lángon, mert akkor megkeményedik hirtelen.)
Ekkor megint felöntöd vízzel, és kezded elölről.
Amikor szép színe lett, leveszed...
Mentovics Éva: A hópihe
... száraz tölgy utolsó levele,
Hullt királykék tónak tükrére.
Némán úszott a hullámokkal tova,
A szelíd szél bolondos kedvére.

Sorban hullnak a tarka levelek,
Aranybarnák, vörösek és feketék.
Mind-mind a tónak vizére,
De egy sem maradt a tetején.

Szótlanul merül el a mélybe,
Az örök feledés tájára.
Semmitmondó sötétségbe,|...
Túlélni a telet...
... feleslegesen az olaj. A sorrend tehát a következő lesz így: 1. Fél serpenyőnyi fánk első oldala sül a serpenyő jobb felében. 2. Megfordítjuk ezt a fél serpenyőnyit, hogy a másik oldaluk is szép aranybarna legyen. 3. Új fánkokat szaggatunk a serpenyő bal oldalába. 4. Kiszedjük a jobb oldali fánkokat. 5. Megforgatjuk a bal oldaliakat. 6. Új adagot szaggatunk a jobb oldalra. 7. Kisze...
Szalonnás-kolbászos rántotta
... felverem.

Egy serpenyőben lassú tűzön kiolvasztom a szalonnát, amikor már zsírt ereszt, rádobom a kolbászkarikákat, addig sütöm, míg mindkettő ropogós lesz. Ekkor mehet rá a hagyma, amikor aranybarna színt kap, következik a felvert tojás. Fakanállal kevergetve készre sütöm.

Ínyencek reszelt sajttal is megszórhatják, ártani nem fog neki.

Megjegyzés:...
Diós-ostyalapos-mézes sütemény
... tálban a tésztalapokhoz valókat, és 2 lapot nyújtunk belőle sütőpapíron, villával megszurkáljuk, hogy elkerüljük a tészta felfúvódását, és 180C-fokon sütjük körülbelül 20 percig, amíg aranybarna lesz.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és gőz fölött folyamatosan tovább verve 10-15 percig főzzük.

A tepsi hátára helyezzük az ostyalapokat, nekem 2...
Túróval töltött zsemle habkoronával
... keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.

...
Tallóztam
... keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósak lesznek, tetejükön a habkorona pedig szép...
Spárgázzunk! 7 db-receptel
... egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe.

Tetejére kanalazzuk a sajtos mártást, majd a maradék sajtot is reszeljük rá. Forró sütőben 150 fokon süssük 30-35 percig, még aranybarna színű nem lesz.
Önálló húsnélküli ételként is fogyaszthatjuk, de körítésnek grillezett halakhoz, sajtokhoz és pecsenyékhez is kínálhatjuk.

LAZACDERÉK SPÁRGASZÓSSZAL
...
x
... sajtot. A kisült palacsinta közepére halmot rakok a csirkemájból, a széleit ráhajtogatom, majd a szokásos módon bepanírozom. Forróra hevített étolajban a töltött palacsinta mindkét oldalát aranybarna színűre sütöm. Tálaláskor, kevés tejfölt csorgatok rá.
A sajtot, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, jobban érvényesül.
Ha kihűlt, mikróban pillanatok alatt felmelegíthető....
sült hagyma
... forró olajban süssük meg a hagymát! Az olajnak sütés közben el kell lepnie a hagymát, tehát egy kisebb de magas falú edényt használjunk! A tetején és az alján is süssük 2-3 percig, míg aranybarna lesz! A kisült, lecsöpögtetett hagymának szedjük ki a közepét egy keskeny késsel! A remekmű már kész is! Bolondíthatjuk az egészet mártással, amit kis tálkában a hagyma közepére helyezünk...
Hölgytől tallóztam
... forró olajban süssük meg a hagymát! Az olajnak sütés közben el kell lepnie a hagymát, tehát egy kisebb de magas falú edényt használjunk! A tetején és az alján is süssük 2-3 percig, míg aranybarna lesz! A kisült, lecsöpögtetett hagymának szedjük ki a közepét egy keskeny késsel! A remekmű már kész is! Bolondíthatjuk az egészet mártással, amit kis tálkában a hagyma közepére helyezünk...
x
... zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.
Tanácsok:Hőlégkeveréses sütőben.
Tepsi méret:40x40
E...
Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal
... beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.

Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t, vágok rá snidlinget.

...
x
... bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk. Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek. Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8...
A Maison Blanch étterem nevével fémjelzett szalvéta:
... evőkanál liszt
1 teáskanál friss kakukkfű


A hagymát apróra felkockázzuk, majd a vajon karamellizáljuk. Ne égjen oda, folytonos kevergetéssel érjük el a kellő aranybarna színt.
Hozzáadjuk a bort és egy percig forraljuk vele, majd hozzáöntjük a vizet, a babérlevelet, és a marhahúslevest.
Tegyük rá a lisztet, ezzel 2 percig forraljuk, majd leturmi...
1 2 3 .9 10 .14 15 16 18 19 20 
Címkék: Gyógyító Művészetek, Pöttyös Guru Torta, Mentovics Éva, Maison Blanch, LAZACDERÉK SPÁRGASZÓSSZAL, sütőt állítsuk, teteje kapjon, sütő ajtaját, süti körül, színe akkor, egyik oldalát, sajt megolvad, mézzel együtt, lábast kicsit, meleg vajas, hullámokkal tova, szelíd szél, tarka levelek, tónak vizére, örök feledés, sorrend tehát, következő lesz, serpenyő jobb, másik oldaluk, jobb oldali, jobb oldalra, serpenyőben lassú, felvert tojás, tésztalapokhoz valókat, tészta felfúvódását, tepsi hátára, zsemlék ropogósaklesznek, habkorona pedig, zsemlék ropogósak, vajjal kikent, sajtos mártást, maradék sajtot, kisült palacsinta, széleit ráhajtogatom, szokásos módon, töltött palacsinta, olajnak sütés, keskeny késsel, egészet mártással, hagyma közepére, aranybarna szín, eredeti recept, hagymát apróra, vajon karamellizáljuk, kellő aranybarna, percig forraljuk, ropogósaklesznek, kolbászkarikákat, karamellizáljuk, zsemlemorzsával, lecsöpögtetett, bolondíthatjuk, receptgaleriak, felmelegíthető, tésztalapokhoz, hőlégkeveréses,
© 2013 TVN.HU Kft.