|
|
|
... baconnel, majd a maradék brokkol... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... "Csak asszonyok képesek rá!" - mondta az intimitásról valami férfiember, noha nem hízelgésképpen.
- Mennyire megörvendtem a levelednek! - fordult Évához Lenke, és nagy, meleg, aranybarna szemét bízón nyitotta rá.
- Mondd, miért?
- Miért? - ismételte a leány gondolkozva, de kissé elpirult. - Végtelenül tetszettek a rajzaid, a művészeted meglepett, n... |
|
|
|
|
|
|
|
... heliotrop
Március: sötétkék
Április: szürke
Május: rózsaszín
Június: fehér
Július: világoskék
Augusztus... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... bársony arabeszkkel volt kicifrázva. Ezek a súlyos és meleg kelmék azonban a test túlvilági finomságát, édességét és aléltságát még meghatóbbá, még földöntúlibbá és kedvesebbé tették. Aranybarna haja, melyet mélyen a nyakában egy gombolyaggá fogott össze, simán hátra volt simítva, s csak a bal halánték táján ugrott ki egy göndör, betyár fürtöcske a homlokra, közel az élesen ívelt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... jelentékeny szerepet játszik. Egy királlyal áll összeköttetésben... nem keresztezte egy király valaha az ön életútját?
- Az éppen nem - lehelte mindennapi levesünk kiosztója, és aranybarna szeme csillogott arca nemes halványságában.
- Nem? Nem, nem király, hiszen csak durván és pontatlanul beszélek. Nem király, nem fejedelem - de mégis: fejedelem, magasabb sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... késsel bekockázzuk és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C-ra. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé és betesszük a forró sütőbe. Addig hagyjuk így őket, míg világos, aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt, tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... találta. Ezen kívül még különböző formájú és színű parókák is voltak ott. Mindegyik az éjjeli kimaradásokhoz szükséges kellék volt. Dzsijon megállapította, hogy egy bozontos paróka és egy aranybarna bajusz hiányzik.
Bizonyára hosszú idő telt el a legutolsó éjjeli kimaradás óta.
Dzsijon nem tudta visszatartani reménykedő mosolyát.
Majdnem fél tizenegy volt már. Még s... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét, és óvatosan átforgatjuk. Az egész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és 160-180 fokra előmelegített sütőben 25-30 p... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőport, a kamilla teát, és a citromlevet. Keverjük simára.
6-Ha lejárt a 15 perc, vegyük ki a sütit és az előbb elkészített ke... |
|
|
|
|
|
|
|
... Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, és megpirítjuk.
Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Kis lángon 20 percig főzzük, közben szétnyomkodjuk benne a paradicsomot, hogy sima pürévé váljon.
Amikor a para... |
|
|
|
|
|
|
|
...4
De ahogy hazaért, lassankint egészen lecsillapult; mikor ruhát cserélt, már csendesen elgondolkozva vonogatta a vállát, és mosolygott: "Tulajdonképpen egészen mulatságos figura ez is!" gondolta végre őszintén, elfogulatlanul; és hozzátette kissé habozva: "Nem is egészen rokonszenvtelen!" Hogy... |
|
|
|
|
|
|
|
... bársony arabeszkkel volt kicifrázva. Ezek a súlyos és meleg kelmék azonban a test túlvilági finomságát, édességét és aléltságát még meghatóbbá, még földöntúlibbá és kedvesebbé tették. Aranybarna haja, melyet mélyen a nyakában egy gombolyaggá fogott össze, simán hátra volt simítva, s csak a bal halánték táján ugrott ki egy göndör, betyár fürtöcske a homlokra, közel az élesen ívelt ... |
|
|
|
|
|
|
|
... jelentékeny szerepet játszik. Egy királlyal áll összeköttetésben... nem keresztezte egy király valaha az ön életútját?
- Az éppen nem - lehelte mindennapi levesünk kiosztója, és aranybarna szeme csillogott arca nemes halványságában.
- Nem? Nem, nem király, hiszen csak durván és pontatlanul beszélek. Nem király, nem fejedelem - de mégis: fejedelem, magasabb sz... |
|
|
|
|
|
|
|
... alakulnak ki. Ezen kívül az olajban sütés nem mindig a legízletesebb módja a sütésnek, sokszor nem adja vissza az étel valódi ízét. Kezdj el inkább sütőben sütni, így ugyanolyan ropogós és aranybarna lesz az étel, viszont sokkal egészségesebb marad és a valódi ízét érezheted a falatoknak. Itt olvashatsz néhány sütési módot, amit feltétlenül próbálj ki.
5 étel, melyeket jobb s... |
|
|
|
|
|
|
|
... súrolja,
gyöngéden mint a Dél első lehellete,
mely hogyha átsuhan az erdőkön dúdolva,
kinyíl a száraz ágak kandi rügyszeme.
S olykor mintha szemem vizébe csüngene
homlokod érett aranybarna lombja
s míg vágy hulláma zúg reám, szorongva
lesem: nem akad-é el vérem üteme.
Vagy ha dobolni kezd az ősz esője,
gyöngyszürke szálakkal az ablakom ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hanem mindet egyben egyszerre a borba. 2 hónap áztatás majd szűrés (közben a keserűség ellenőrzése miatt érdemes kóstolni, és ha túl keserű kivenni a citromokat). A fehérborból nekem szép aranybarna ital keletkezett, nagyon finom.
Galagonyás gyógyvörösbor:
Egy kedves ismerősömtől hallottam, hogy apukája a galagonyatermést vörösborba áztatja, és utána finom és nem m... |
|
|
|
|
|
|
|
... kétadagos új ötlet volt részemről, és ezzel mindketten megszerettük az eddig mellőzött csirkemájat. Az a füstölt szalonnás, fűszeres íze... Mellé nem ám sima péktermék, a párom guszta, aranybarna színűre pirított félbevágott, laposabb szendvicszsemléket, én elkövettem egy kisebb serpenyőben olyat, hogy fél deci vízbe beletörtem 3 fokhagymát, csepp olaj, felforralni, kész. Széleseb... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a bőrös felén ugyanezt elvégzem. Időnként egy fakanállal a húst úgy igazítom, hogy lehetőleg minden része ... |
|
|
|
|
|