Regisztráció  Belépés
A szép bőr diétája
... bőrproblémával, pl. pattanásos bőrük van.

A bőrbarát ételek toplistája

Sötétzöld leveles zöldségek (támadás az akné ellen)
A spenót, a káposzta, mangold gazdag antioxidánsokban és vasban is. Vashiány gyakrabban lép fel nőknél; ekkor gyakoriak a szem alatti sötét karikák. Ezek a zöldfélék sokat taralmaznak a pattanást múlasztó cinkben is. Egy svéd vizsgál...
Együk magunkat szépre!
... alakítja át az arachidonsavakat. Tanácsos...
A megbízható márkák jobbak
... másik nap azt masszírozzuk az arcunkba, könnyen alakulhat ki allergia.

5. A helyes táplálkozás valóban befolyásolja a bőr fiatalságát?

Igen. 35 év felett az antioxidánsokban gazdag táplálkozás nagyon fontos a bőrnek. Sakkban tartják a bőr öregedéséért felelős sejtkárosító szabad gyököket. A legfontosabb, bőrt fiatalon tartó táplálékok:

A-vitamin: v...
antioxidánsok a rák ellen
... bebizonyították, hogy a zöldségben és gyümölcsben gazdag étrenddel sok rákfajta gyengíthető. Sok kutató azért tartja a zöldségeket és a gyümölcsöket jótékony hatásúnak, mert az antioxidánsokban, különösen C-vitaminban és bioflavonoidokban gazdagok.
HOGYAN TUDJÁK AZ ANTIOXIDÁNSOK FOKOZNI AZ IMMUNRENDSZER HATÉKONYSÁGÁT?
Sok tápanyagról bebizonyosodott már, hogy serkentő h...
GYÓGYTURMIX 6.6
A tőzegáfonya antibakteriális hatása

A tőzegáfonya (cranberry) sokkal többre képes, mint pusztán az étrend színesítése. Gazdag C-vitaminban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Különösen az a tulajdonsága tette elismertté, hogy kiválóan gyógyítja a hólyag-, a húgyúti, valamint a gyomorfertőzéseket. Amerikai kutatók szerint a piros bogyók nem képesek elpusztítani a kó...
Szervápolás ennivalóval
... Lássuk,mely élelmiszerek vannak különösen jó hatással az egyes szervekre.:
AGY:sárgarépa,brokkoli,hal,antioxidá nsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek.
SZEM:C-,E-vitaminban és luteinben gazdag élelmiszerek(leveles és fodros kel,citrusfélék,sárgadinnye)
TÜDŐ:béta-karotinban gazdag élelmiszerek(mangó,sárgarépa,sütőtök ,paraj,pirospaprika)
SZÍV:gyümölcs-,zöldség-.é...
Szépség az étlapodon
... paradicsom, brokkoli és a káposzta: mind-mind igazi C-vitamin bomba. Ha pedig ezeknek csak a levét iszod, akkor is hozzájuthatsz eme értékes vitaminhoz!

Zöld tea
Nemcsak antioxidánsokban gazdag, de jelentős koleszterincsökkentő hatással is bír, melynek köszönhetően javítja az immunrendszer működését és csökkenti bizonyos daganatos betegségek kockázatát. Ha inkább ...
Nyolc étel, amelytől megszépül
... szennyezett környezet dehidratálja a bőrt, amelyen gyorsan megjelennek az elhalt bőrsejtek. Mit kell ilyenkor tenni? Használjon olívaolajat, amely A-, E-, D- és K-vitaminban, valamint antioxidánsokban gazdag. A legszárazabb bőr is kezelhető vele.

Tej

A kalcium megőrzi a fogak és a csontok egészségét. Szebb lesz tőle a mosoly.

Naponta egyszer egy po...
Mennyi az annyi?
... szolgáló dózis sem jelent mindig optimális mennyiséget.

Természetesen nem várhatunk százszázalékos védelmet a betegségekkel szemben, ám a rendszeresen elfogyasztott, antioxidánsokban gazdag táplálék, illetve a táplálékkiegészítők jelentős segítséget nyújtanak a kockázatok csökkentésében.


Ideális mennyiség...

Az ásványi anyagok és a vitami...
Aszaltszilva
Magas cukor- es rosttartalmu szäritott gyümölcs,gazdag vitaminokban,antioxidänsokban es erösen lugosito hatäsu,vagyis az emberi
szervezet elsavasodäsa ellen dolgozik. ...
Spenót, a zöldségfejedelem
... hasznosíthatjuk. Ha fogyasztás előtt néhány percig blansírozzuk (leforrázzuk), elveszíti oxálsav tartalmát. Sok jódot, C-vitamint és különösen sok A-vitamint tartalmaz. Ezen kívül gazdag antioxidánsokban, ami meggátolja a rák kialakulását. Feltételezik, hogy a spenót hatására csökken a vér koleszterinszintje. A spenótot lehetőleg napfényes délutánokon érdemes leszedni, ilyenkor ug...
Tea-tények
... rendszeres ivásával megelőzhető a csontritkulás, a szív- és érrendszeri betegségek, tisztítja a májat, koleszterincsökkentő, és méregteleníti a szervezetet. A zöld tea rendkívül gazdag antioxidánsokban, melyek megkötik a szabad gyököket, ezért főzete igen hatásos a rák megelőzésére. A rendszeres teaivók közül a többieknél sokkal kevesebben küzdenek fogszuvasodással. Növeli a konce...
A daganatok ellen
... paradicsom, a papaya, a feketeribiszke, a narancs, és nem utolsó sorban a zöld tea.

Heuréka: zöld tea!

A zöld tea igen gazdag a polifenolnak nevezett antioxidánsokban, hiszen tartalma nem vész el az erjesztési folyamat során. A zöld tea csersav tartalma miatt a benne levő koffein lassabban szívódik fel, mint a kávéban levő koffein, a benne levő fluor pedi...
A túlzott cukorfogyasztás
... például az olvasás nehézzé válnak. Az Egyesült Államokban az időskori makula degeneráció a leggyakoribb tényező, mely vakságot okoz.

Korábbi kutatások igazolták, hogy az antioxidánsokban gazdag étrend segít a betegség kialakulásának megelőzésében. A The American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban közzétett eredményekből pedig azt is megtudhatjuk, hogy a vércuko...
A gyógyító méz
... termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést).
Gazdag ásványianyagokban: kalcium, réz,vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink.
Természetes antioxidánsokban (anyagcsere és baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet) gazdag: flavonoid-tartalmú krizin, C-vitamin kataláz, pinobanskin, pinocembrin, galag...
A gyógyító méz
... termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést).
Gazdag ásványianyagokban: kalcium, réz,vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink.
Természetes antioxidánsokban (anyagcsere és baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet) gazdag: flavonoid-tartalmú krizin, C-vitamin kataláz, pinobanskin, pinocembrin, galagi...
Antioxidánsok
... tényezők alakulásában. Ez a pozitív hatás a nagyobb egészségi kockázattal rendelkező dohányosok esetén is megmutatkozott.

Összefoglalásként elmondható, hogy az értékes antioxidánsokban bővelkedő bőséges zöldség(lé) és gyümölcs(lé) fogyasztása hatékony védelmet jelenthet számos krónikus betegség kialakulásával szemben.

2. Az antioxidáns hatású likopinban és...
Mézről
... termelődését, és feltételezik, hogy lassíthatja az öregedést).
Gazdag ásványianyagokban: kalcium, réz,vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink.
Természetes antioxidánsokban (anyagcsere és baktériumok elleni védekezés során keletkező szabad gyököktől védik a szervezetet) gazdag: flavonoid-tartalmú krizin, C-vitamin kataláz, pinobanskin, pinocembrin, galagi...
Kék kukorica infarktus ellen
Kék kukoricával az infarktus ellen

A milánói egyetem kutatói újra felfedezték az inkák kék kukoricáját, amely antioxidánsokban gazdag, természetes szívmentő.



A inkák kukoricája eredetileg vörös és kék színű volt. Ez a fajta termett meg a hideg éghajlatú vidékeken. Táplálék melle...
Spenót: Popeye eledele
... levelének lemeze tojásdad alakú. A levél állománya húsos.

Miért jó?

A spenót könnyen elkészíthető, jól emészthető, kalóriában szegény, ellenben vitaminokban, antioxidánsokban gazdag. Az egyik legmagasabb K-vitamin tartalmú zöldségünk. A spenótot sokan azért fogyasztják, mert a gyomor-működést serkenti. A spenót sok luteint, természetes karotinoidot tartalmaz,...
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 
Címkék: HOGYAN TUDJÁK AZ ANTIOXIDÁNSOK FOKOZNI AZ IMMUNRENDSZER HATÉKONYSÁGÁT, Gazdag C-vitaminban, Egyesült Államokban, American Journal, Clinical Nutrition, megbízható márkák, daganatok ellen, túlzott cukorfogyasztás, bőrbarát ételek, akné ellen, szem alatti, zöldfélék sokat, pattanást múlasztó, svéd vizsgál, helyes táplálkozás, antioxidánsokban gazdag, gyümölcsöket jótékony, tőzegáfonya antibakteriális, étrend színesítése, piros bogyók, egyes szervekre, levét iszod, immunrendszer működését, elhalt bőrsejtek, kalcium megőrzi, csontok egészségét, betegségekkel szemben, rendszeresen elfogyasztott, kockázatok csökkentésében, ásványi anyagok, spenót hatására, spenótot lehetőleg, szabad gyököket, rendszeres teaivók, többieknél sokkal, polifenolnak nevezett, erjesztési folyamat, benne levő, kávéban levő, olvasás nehézzé, időskori makula, leggyakoribb tényező, betegség kialakulásának, pozitív hatás, nagyobb egészségi, értékes antioxidánsokban, antioxidáns hatású, infarktus ellen, milánói egyetem,
© 2013 TVN.HU Kft.