Belépés
x
... Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom levével és héjával, a darált dióval, a darálatlan mákkal, a rummal, a zsemlemorzsával, és a sütőporos lisztet is belekeverjük. Végül óvatosan beleadagoljuk a keményre felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük és lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, a tészta tetejét bekenjük citromos mázzal.
Összes tápanyagtartalom: 1156...
Magyar természettudósok, feltalálók
... megalkossák a porlasztót, mely a motorokban azóta is az üzemanyag-levegő keveréket állítja elő.
Az 1891-ben még csak rajzasztalon létező szerkezet a motor változó üteméhez alkalmazkodva adagolta a megfelelő keveréket, kiküszöbölte a robbanásveszélyt, ráadásul - mivel a szívócsőben áramló levegő energiáját használja fel, nem igényelt külön energiaforrást.

...
1 
Címkék: citrom levével, darált dióval, darálatlan mákkal, sütőporos lisztet, keményre felvert, tészta tetejét, motorokban azóta, üzemanyag-levegő keveréket, motor változó, megfelelő keveréket, szívócsőben áramló, tápanyagtartalom, természettudósok, robbanásveszélyt, zsemlemorzsával, energiaforrást, beleadagoljuk, szegfűszeggel, tojásfehérjét, alkalmazkodva, kiküszöbölte, rajzasztalon, belekeverjük, szívócsőben, megalkossák, feltalálók, darálatlan, porlasztót, motorokban, lisztezett, energiáját, szerkezet, üzemanyag, sütőporos, megfelelő, használja, ízesítjük, keveréket, igényelt, fahéjjal, citromos, terítjük, keményre, óvatosan, ráadásul, bekenjük, üteméhez, adagolta, tetejét, lisztet, héjával, levével, felvert, változó, állítja, tepsibe, magyar, levegő, létező, áramló, összes, dióval, darált, mákkal, rummal, sütjük, kikent, citrom, tészta, mázzal, kihűlt,
© 2013 TVN.HU Kft.