Regisztráció  Belépés
Magyar film is versenyez a palicsi fesztiválon
... slika (Megszállás 26 képben) című, 1978-ban készült alkotása, amely a II. világháború idején játszódik Dalmáciában.
A versenyfilmek kategóriájában 14 alkotás szerepel, köztük van Miklauzic Bence 2010-ben készült, A zöld sárkány gyermekei című játékfilmje, amely egy magyar és egy kínai férfi, valamint egy magyar lány történetét meséli el. A filmet bemutatták a 42. Magyar Film...
A torinói ló a hivatalos magyar nevezés az Oscar-díjra
... választ az Oscar-díjra nevező bizottság. Az MTI információi szerint a magyar nevezésért idén négy film, A torinói ló mellett Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid, Elek Judit Visszatérés és Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című alkotása versengett.
A testület döntésében a Független Magyar Producerek Szövetségét Petrányi Viktória, a Magyar Filmművészek Szövetségét Gelencsér...
Magyar filmek Londonban és Kansasban
...
A szerdán megnyílt Raindance nemzetközi filmmustrán Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei és Pejó Róbert Látogatás című filmjeit láthatja első ízben a brit közönség. Mindkét alkotás tavaly készült a Mythberg Films produkciójában - tájékoztatta a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-t.
A Raindance fesztivált nyolc éve azért alapította Elliot Grove kanadai filmes, hogy a ...
Magyar filmek fesztiválja Kolozsváron
... vetítenek, Vereb Vean András Szoborfák, Maksay Ágnes Mathias Rex, Lakatos Róbert Csendország és Zágoni Bálint Janovics Jenő, a magyar Pathé című művét.
A nap zárásaként két nagyjátékfilm, Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei és Fliegauf Benedek Womb című alkotására várják az érdeklődőket.
Szombaton szintén dokumentum- és játékfilmek következnek és a kolozsvári feszti...
Forgatókönyvírói díjat kapott Syracuse-ban A zöld sárkány gyermekei
...
A Magyar Filmunió csütörtöki közleménye felidézi, hogy A zöld sárkány gyermekei Miklauzic Bence második játékfilmje, amelynek forgatókönyvét a rendező Németh Gáborral és Maruszki Balázzsal együtt írta. A film áprilisi premierje óta számos nemzetközi fesztiválon szerepelt.
A New York állambeli egyetemi városban október 13. és 16. között megrendezett, SyrfilmFest elnevezés...
Január 3-án vesznek végső búcsút Herskó János filmrendezőtől
... elevenítette fel múltját. Szőke András Kiss Vakond (1993) és a Czabán-Pálos duó Országalma (1998) című filmjeiben vállalt szerepet, az utóbbiban Mátyás királyt alakította. Láthatta a közönség Miklauzic Bence Ébrenjárók című alkotásában, és megszólalt Varga Ágota Aczél című 2009-es dokumentumfilmjében is.
A filmrendező 1961-ben és 1964-ben Balázs Béla-díjat kapott, 1970-ben ér...
Magyar sikerek a kaliforniai filmfesztiválon
...
Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című rendezése a legjobb játékfilm díját nyerte, míg Sós Ágnes a hegedűművész Pusker nővérekről forgatott, a Láthatatlan húrok című rendezését a legjobb dokumentumfilm díjával tüntette ki a fesztivál zsűrije - áll a közleményben.
A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin (Jü Te-pin) főszereplésével készült film 2010-ben készült...
Várnai filmfesztiválon versenyez a Kaland
... várnai fesztivál honlapján szereplő program szerint idén több mint 60 filmet vetítenek a nemzetközi seregszemlén, köztük két másik mag...
Magyar játékfilmeket vetítenek Indiában
... kezdődő, tizedik csennaji (madrászi) fesztiválra összesen 160, köztük hét magyar filmalkotás érkezik a nagyvilágból. Alföldi Róbert, Bergendy Péter, Hules Endre, Köves Krisztián Károly, Miklauzic Bence, Pálfi György és Sipos József egy-egy filmje lesz látható az elkövetkezendő napokban.
A Karnataka állambeli Bengaluruban (korábbi nevén: Bangalor), amely India harmadik legnépe...
Film készülhet Bethlen Istvánról, Hajós Alfrédról és Kincsemről is
... pályázatot az író és a producerek adták be, a produkc...
Havas Ágnes: "rendszerváltást vittünk végbe a filmszakmában"
... elmondta, hogy Pálfi György Rejtő Jenő Szőke ciklonjából készül filmet készíteni, a rendező egyébként már három filmtervvel pályázott a Filmalaphoz, és minden terve támogatást nyert. Miklauzic Bence Parkoló címmel nyújtotta be pályázatát, ez olyan film lesz, amely már teljes mértékben a Filmalap forgatókönyv fejlesztési rendszerében készült el.
A vezérigazgató felhívta a fig...
Magyar filmek az indiai filmfesztiválon
...
A filmmustra a Fókusz programban nyújt válogatást a magyar produkciókból. A közönség Groó Diana Vespa, Jancsó Miklós Oda az igazság!, Makk Károly Így, ahogy vagytok, Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei, Vágvölgyi B. András Kolorádó kid és az elsőfilmes Vécsi Márton Diamond Club című alkotását láthatja.
A nyugat-indiai nagyváros 11. alkalommal ad otthont a január 17-...
Párbajfilmet forgat Miklauzic Bence
...
Miklauzic Bence a budapesti forgatás egyik szünetében az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg az első forgatási hét végén járnak, épp egy olyan jelenetet vesznek fel, amelyben Légióst, a parkolóőrt beülteti Imre, az üzletember az 1965-ös Ford Mustangjába, hogy menjenek egy kört. A film nagy részét egy VII. kerületi parkolóban veszik fel, emellett lesznek más városi helyszínek is.|...
A közmédia ünnepi műsorán a Média Mecenatúra keretében támogatott filmek
... alkotása, valamint Fazakas Péter filmje, Szabadság-különjárat címmel. Látható lesz Mátyássy Áron ifjúsági filmje, a Berosált a rezesbanda, Madarász István raftingról szóló alkotása és Miklauzic Bence Hőskeresők című történelmi témájú tévéfilmje is.
A műsorra kerülő ismeretterjesztő programok között lesz Mosonyi Szabolcs Csendes gyarmatosítók címmel készített alkotása is....
Tizenhat magyar film kerülhet idén a nézők elé
... különböző műfajú epizódra épülő alkotás. A történet 2017-ben játszódik és a méhek lehetséges eltűnése a témája. A főszerepeket Kovács Krisztián és a cseh Martina Krátká játssza.
A Miklauzic Bence rendezte Parkolóban egy parkolóőr és egy üzletember banális konfliktusa növekszik párbajjá. A filmben feltűnik Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Somody Kálmán, Pokorny Lia, Rajkai Zoltá...
Miklauzic Bence Parkoló című filmje az októberi Varsói Filmfesztiválon debütál
...
Az alkotást, amely a fiatal magyar rendező harmadik játékfilmje, az október 10-én megnyíló nemzetközi filmmustra Free Spirit (Szabad szellem) programjában tűzik műsorra.
Miklauzic Bence úgy mutatta be filmjét, mint egy "párbajt, két igazság szembenállásának történetét". A film helyszíne a pesti házak rengetegében egy üres foghíjtelken kialakított parkoló.
A történet...
Filmhét: az NMHH Médiatanács támogatási rendszerének sikerét mutatja a mustrára nevezett filmek száma
... támogat tunk tévéjátékokat, amelyek között például a Szász Attila rendezte Berni követ A kategóriás filmfesztiválon is sikerrel szerepelt - fogalmazott Kollarik Tamás, aki megemlítette még Miklauzic Bence Hőskeresők című alkotását és Vecsernyés János Utolsó órák című filmjét is.
Az NMHH Médiatanácsa jövőre is 14 pályázatot tervez kiírni a Magyar Média Mecenatúra programban, a...
Húsvéti filmajánlók
... visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda."


A filmet itt tekinthetik meg:

http://filmbirodalom.com/watch-embed -91286-9962

Barbárok
 ,,Miklauzic Bence játékfilmjét, a Barbárok. A téma szokatlan: a filmben húsvét hétvégéjén egy család régi barátját invitálják vendégségbe, akiről kiderül, hogy valójában egy körözött gyilkos. Fősz...
A Médiatanács 119 millió forint támogatásról döntött a Mecenatúra-pályázaton
... megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterem életéről és az ott dolgozó emberek bemutatásáról szól majd az a vígjáték, amelynek forgatókönyvtervét az összeszokott alkotópáros: Miklauzic Bence és Marurszki Balázs írja.
Szabó Szonja és Háy János Házasságon innen és túl című házasságdrámájának forgatókönyve Háy János azonos című novellafüzére és drámája alapján k...
Karas Monika: a filmesek kreativitása révén születhet meg a minőségi tartalom
... jutalmazták a három, különdíjast.
A tévéfilmek rendezői közül a Fehér György-díjat Szász Attila nyerte el A berni követ című történelmi thriller játékfilmjéért, a második helyezett Miklauzic Bence lett A hőskeresőkkel, a harmadik díjat pedig Mattyasovszky-Zsolnay Bálint kapta A rajzoló című alkotásáért.
Az ismeretterjesztő filmeknek járó Kollányi Ágoston-díjat Molnár At...
1 2 
Címkék: Syracuse-ban, Herskó János, Bethlen Istvánról, Hajós Alfrédról, Havas Ágnes, Miklauzic Bence, Média Mecenatúra, Miklauzic Bence Parkoló, Varsói Filmfesztiválon, NMHH Médiatanács, Karas Monika, Magyar Film, Vágvölgyi, András Kolorádó Kid, Elek Judit Visszatérés, Független Magyar Producerek Szövetségét Petrányi Viktória, Magyar Filmművészek Szövetségét Gelencsér, Pejó Róbert Látogatás, Mythberg Films, Magyar Filmunió, Elliot Grove, Vereb Vean András Szoborfák, Maksay Ágnes Mathias Rex, Lakatos Róbert Csendország, Zágoni Bálint Janovics Jenő, Fliegauf Benedek Womb, Németh Gáborral, Maruszki Balázzsal, Szőke András Kiss Vakond, Miklauzic Bence Ébrenjárók, Varga Ágota Aczél, Balázs Béla-díjat, Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter, Alföldi Róbert, Bergendy Péter, Hules Endre, Köves Krisztián Károly, Pálfi György, Sipos József, Pálfi György Rejtő Jenő Szőke, Groó Diana Vespa, Jancsó Miklós Oda, Makk Károly Így, András Kolorádó, Vécsi Márton Diamond Club, Ford Mustangjába, Fazakas Péter, Mátyássy Áron,
© 2013 TVN.HU Kft.