Belépés
Muffin
Tudják, honnan ered az ádámcsutka megnevezés? Állítólag Ádám ősapánk, lelkiismeret-furdalásában vagy kapkodásában, félrenyelte az utolsó darabot ama tiltott gyümölcsből.
Ez a falat díszeleg azóta is minden fájdalomban született, kenyerét vérrel-verejtékkel kereső férfi gigáján, örök emlékeztetőül, hogy milyen következményekkel járhat a helytelen táplálkozás. Jó kis mese, ugye?...
Turmixok
... almát turmixban pépessé keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a citrom levét, majd a kefirrel és a tejjel habosra keverjük. Hűtve fogyasztjuk.

Birsturmix
Hozzávalók:
80 dkg birsalma
20 dkg narancs
15 dkg porcukor
1 dl cseresznyepálinka
1 l tej
Elkészítés:
A megtisztított birsalmát szeletekre vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, majd 1 ...
Bibliai szakácskönyv
... leöntve.
BIRS
A Közel-Kelet ősi kultúrnövénye. A Bibliában valószínűleg nem szerepel, de a tudósok vitatkoznak azon, hogy mindig almát kell-e érteni, ill. fordítani, ahol az előfordul.
Sulamit birsalma desszertje
4 érett birsalma, 4 ek. méz, 1 tk. ánizs, kevés vaj.

Töröljük át alaposan a birseket, tegyünk mindegyikre mézet, szórjuk be ánizzsal. Tegy...
Disznótoros ételek
... fedő nélkül zsírjára sütjük, és tejszínnel meglocsolva, jól átforgatjuk. Sós vízben főtt cérnametélt a hozzáillő köret.

Birsalmás ragu
50 perc
Nehézség: 1
1 nagy birsalma (vagy birskörte), 50 dkg lapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, cukor, 2 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, só....
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Birsalmasajt, birslekvár
Birsalmasajt, birs lekvár

Hozzávalók:
3kg birsalma
2,5 kg cukor


Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően - amíg a hús könnyen leválik a magházról. Kihűtjük, a birsalmák húsát a hé...
birsalma sajt
Szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjával együtt forró vízben puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük.


Most az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kiló anyagra 80 dkg cukrot számítunk. Az áttört gyümölcsöt széles lábasban addig főzzük, amíg olyan sűrű, hogy kavarás közben a lábas alját láthatjuk. Hozzáöntjük a cukro...
Birsalma sajt
Szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjával együtt forró vízben puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük.


Most az áttört gyümölcsöt lemérjük és 1 kiló anyagra 80 dkg cukrot számítunk. Az áttört gyümölcsöt széles lábasban addig főzzük, amíg olyan sűrű, hogy kavarás közben a lábas alját láthatjuk. Hozzáöntjük a cukro...
Szegény öregasszony fohászkodi
... forgolódok,
semerre sem találom nyughelyem,
süket füleim zúgnak, sustorognak,
s a régi dolgok játszanak velem.
E fonnyadt test valaha hófehér volt,
s mellem, akár a birsalma: kemény,
ó, Istenem, bárcsak aludni tudnék,
öreg csontom sajog csak a fekhelyén.

Szájam fogatlan, száraz és besüppedt,
akár egy rég beomlott sírhalom.
Va...
Gesztenyés pulyka karácsonyra
... család. Szükség lesz még: egy negyedkilós gesztenyemassza, 5 tojás, 3 zsemle, tej, só, bors, 40 dkg szalonna, olaj, hagyma (5 fej), fokhagyma, egy kiló sárgarépa, vaj, egy kiló alma, 4 birsalma, rozmaring, olívaolaj, 3 kg krumpli, negyedkiló rizs, fahéj.

Elkészítés: A megmosott pulykát besózzuk, borsozzuk, majd óvatosan felfejtjük a bőrét, és alápárnázzuk a szalonnacsík...
Pár mondat az almáról
Származása

Az alma eredetét illetően a szakemberek a mai napig sötétben tapogatóznak; annyi bizonyos, hogy az eurázsiai térségből származik, ahol még ma is számos vadalmafajta előfordul. Örök idők óta fogyasztja az emberiség, s a termesztését is korán elkezdték.
Napjainkban az alma földrajzilag a legelterjedtebb, a banánnal és a citrusgyümölcsökkel együtt pedig a l...
suliban mondták
...
1. Külső tulajdonságaimhoz tartozik, hogy erős vagyok ( osztálytársam a magáról írt fogalmazásban) By Sk8ergirl: )
2. Kidobok az ablakon egy krétát és egyóra múlva vissza fog repülni a keszembe, miután megkerülte a Földet. (fizikatanár)
3. Éhes magyartanár: Összefolyik a nyálamban a szám.
4. ..öngyilkoságot követett el. Majd 1év múlva kiadta újabb regényét/ m...
Birsalmasajt, birs lekvár
Birsalmasajt, birs lekvár

Hozzávalók:
3kg birsalma
2,5 kg cukor


Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően - amíg a hús könnyen leválik a magházról. Kihűtjük, a birsalmák húsát a hé...
Birsalmasajt extra
Birsalmasajt, birsalmalekvár hétszeres termelékenységgel

Hozzávalók:
3 kg birsalma
2,5 kg cukor



Elkészítés:
Kb. 3 kg birsalmát megmosva beteszünk egy nagy kuktába (alulra kell a távtartó!), 1 pohár vizet öntünk rá. A kuktában 10-25 (általában 20) percig forraljuk - a birsalmák méretétől és érettségétől függően -, amíg a h...
Gasztro horoszkóp:)
... feltétlenül igényli az édességet, inkább Ő maga is a mély ízélményt keresi.

Vásárlás:

Hús, hal: kagyló, osztriga, homár

Gyümölcs: grépfút, görögdinnye, birsalma, naspolya

Zöldség: répa, hagyma, paprika, tök, retek, paraj, karfiol

Fűszerek: bazsalikom, koriander, kardamom, citromfű, vanília
Nyilas
(november 23 - decem...
2009.gasztronómiai horoszkóp

Kos
(március 21. - április 20.)
Jellemzője az extravagancia. Ha Kos a házigazda, akkor a meleg ételeket nagy tálcákon és tányérokon szolgája fel. Elvárja a hangos dicséreteket és tapsot is. Biztos, hogy valami egész különlegeset fog alkotni, bár megeshet, hogy a nagy sietségben össz...
Szegény öregasszony
... forgolódok,
semerre sem találom nyughelyem,
süket füleim zúgnak, sustorognak,
s a régi dolgok játszanak velem.
E fonnyadt test valaha hófehér volt,
s mellem, akár a birsalma: kemény,
ó, Istenem, bárcsak aludni tudnék,
öreg csontom sajog csak a fekhelyén.

Szájam fogatlan, száraz és besüppedt,
akár egy rég beomlott sírhalom.
Va...
Mikros sutik stb.
... kenyérrel tálalom. A sajtba mártogathatjuk a kenyeret, de rá is kenhetjük.
Fűszerezhetjük pirospaprikával, snidlinggel, de egy kis fehérborral pikánssá is tehetjük.


Birsalmasajt

Hozzávalók:

kb 3 kg birsalma és kb 2,5 kg cukor

A birsalmát megmossuk, és beletesszük egy nagy kuktába, amiben alul benne van a távtartó is! 1 pohár v...
Házilag készíthető italok
... ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd habosra keverjük. Jéghidegen kínáljuk, a poharak szélét
narancskarikákkal díszítjük.

Birsturmix
Hozzávalók:
80 dkg birsalma, 20 dkg narancs, 15 dkg porcukor, 1 dl cseresznyepálinka, 1 liter tej.
A megtisztított birsalmát szeletekre vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük, majd 1 dl tejjel
tu...
Várnai Zseni
... forgolódok,
semerre sem találom nyughelyem,
süket füleim zúgnak, sustorognak,
s a régi dolgok játszanak velem.
E fonnyadt test valaha hófehér volt,
s mellem, akár a birsalma: kemény,
ó, Istenem, bárcsak aludni tudnék,
öreg csontom sajog csak a fekhelyén.

Szájam fogatlan, száraz és besüppedt,
akár egy rég beomlott sírhalom.
Va...
1 2 3 4 5 6 ......26 27 ....39 40 ...52 53 
Címkék: Várnai Zseni, Állítólag Ádám, ádámcsutka megnevezés, utolsó darabot, falat díszeleg, helytelen táplálkozás, citrom levét, tejjel habosra, megtisztított birsalmát, narancsot gerezdekre, tudósok vitatkoznak, hozzáillő köret, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, nagy kuktába, kuktában 10-25, birsalmák méretétől, birsalmák húsát, áttört gyümölcsöt, lábas alját, régi dolgok, negyedkilós gesztenyemassza, kiló sárgarépa, kiló alma, megmosott pulykát, alma eredetét, eurázsiai térségből, alma földrajzilag, mély ízélményt, meleg ételeket, hangos dicséreteket, nagy sietségben, sajtba mártogathatjuk, birsalmát megmossuk, poharak szélét, pirospaprikával, legelterjedtebb, gesztenyemassza, fűszerezhetjük, mártogathatjuk, hozzávetőleges, arányeltolódás, nagyságrenddel, birsalmalekvár, osztálytársam, gasztronómiai, szűrőkanállal, megtisztítjuk, megtisztított, kultúrnövénye, öngyilkoságot, extravagancia,
© 2013 TVN.HU Kft.